Forskarna Hitta Mega-Kolonin Adélie Pingviner i Antarktis

0
108

En senare expedition till Fara Öarna, är en kedja av öarna utanför den norra spetsen av den Antarktiska Halvön, som används ny teknik för att upptäcka och kartlägga en häckande koloni av över 1,5 miljoner Adélie pingviner (Pygoscelis adeliae). Upptäckten är rapporterade i tidskriften Scientific Reports.

Borowicz et al fann att Fara Öarna har 751,527 par Adélie pingviner (Pygoscelis adeliae) — mer än resten av hela den Antarktiska Halvön regionen tillsammans. Image credit: Rachael Herman, Louisiana State University / Stony Brook University.

“Fram tills nyligen, Fara Öarna var inte känd för att vara en viktig pingvin livsmiljö,” sade Stony Brook University forskaren Dr. Heather Lynch, en co-principal investigator för projektet.

“Dessa kolonier har gått oupptäckt i årtionden, delvis på grund av de stora avstånden i själva öarna, och dels den förrädiska vatten som omger dem. Även i den australiska sommaren, närheten till havet är fylld med tjocka isen, vilket gör det mycket svårt att komma åt.”

Men i och med 2014, Dr Lynch och NASA vetenskapsman Mathew Schwaller upptäckte telltale guano fläckar i befintliga satellitbilder av Fara Öar, antyder ett mystiskt stort antal pingviner.

För att ta reda på för att se till, att de ordnade en utflykt till öarna med målet att räkna fåglarna på nära håll.

När forskarna kom i December 2015, fann de hundratals av tusentals fåglar som häckar i den steniga marken, och genast började stämma upp sina nummer för hand.

De använde sig också av en modifierad kommersiella quadcopter drönare för att ta bilder över hela ön från ovan.

“Drönare kan du flyga i ett rutnät över hela ön, ta bilder en gång per sekund. Du kan sedan sy ihop dem till ett stort collage som visar hela landmassa i 2D och 3D,” sade Northeastern University Professor Hanumant Singh, en co-principal investigator för projektet.

“När de massiva bilder finns tillgängliga, vårt team kan du använda neurala nätverk programvara för att analysera dem, pixel för pixel, söka efter penguin bon självständigt.”

“Den precision som drone aktiverat var nyckeln. Antalet pingviner i Fara Öarna kan ge en inblick inte bara på penguin populationsdynamik, men också om effekterna av förändrade temperatur-och havsis på regionens ekologi,” sade Louisiana State University vetenskapsman Dr. Michael Polito.

“Inte bara Fara Öar håll den största befolkningen av Adélie pingviner på den Antarktiska Halvön, de verkar också ha inte drabbats av befolkningen minskar finns längs den västra sidan av Antarktiska Halvön som är associerade med den senaste tidens klimatförändringar.”

Teamet fann att Fara Öarna har 751,527 par Adélie pingviner, mer än resten av hela den Antarktiska Halvön regionen tillsammans.

“Att kunna få en korrekt räkning av fåglar i detta supercolony erbjuder en värdefull måttstock för framtida förändringar, som väl,” sade Dr. Stephanie Jenouvrier, en sjöfågel ekolog vid Woods Hole Oceanographic Institution.

“Befolkningen i Adélies på den östra sidan av Antarktiska Halvön skiljer sig från vad vi ser på västra sidan, till exempel.”

“Vi vill förstå varför. Är det kopplat till den utökade isen i skick över det? Tillgången till mat? Det är något som vi inte vet.”

“Det kommer också att ge värdefulla bevis för att stödja föreslagna Marina Skyddade Områden (MPAs) nära den Antarktiska Halvön,” tillade Instituto Antártico Argentino forskaren Dr. Mercedes Santos, som inte är anslutna med den här studien, men är en av författarna av MPA förslag.

“Med tanke på att MPA förslag är baserat på bästa tillgängliga vetenskap, denna publikation hjälper till att lyfta fram betydelsen av detta område för skydd.”

“Storleken på dessa kolonier gör dem viktiga regionalt och gör mål för att inkludera dem i den föreslagna weddellhavet MPA,” tillägger Dr. Tom Hart, forskare vid Oxford University.

_____

Alex Borowicz et al. 2018. Multi-modal undersökning av Adélie pingvin mega-kolonier avslöjar risken Öarna som en sjöfågel hotspot. Vetenskapliga Rapporter 8, artikel nummer: 3926; doi: 10.1038/s41598-018-22313-w