Wetenschappers Vinden de Mega-Kolonie van Adélie Pinguïns op Antarctica

0
90

Een recente expeditie naar het Gevaar Eilanden, een keten van afgelegen eilanden uit het noordelijke puntje van het Antarctisch Schiereiland, nieuwe technologieën te ontdekken en onderzoek een broedende kolonie van meer dan 1,5 miljoen Adélie pinguïns (Pygoscelis adeliae). De ontdekking wordt gerapporteerd in het tijdschrift Scientific Reports.

Borowicz et al gevonden dat het Gevaar Eilanden hebben 751,527 paren van Adélie pinguïns (Pygoscelis adeliae) — meer dan de rest van het gehele Antarctische Peninsula regio is samengevoegd. Image credit: Rachael Herman, Louisiana State University / Universiteit van Stony Brook.

“Tot voor kort, het Gevaar Eilanden waren niet bekend als een belangrijke pinguïn habitat,” zei Universiteit van Stony Brook-onderzoeker Dr. Heather Lynch, een co-principal investigator voor het project.

“Deze kolonies zijn gegaan onopgemerkt voor decennia, mede door de afgelegen ligging van de eilanden zelf, en deels door de verraderlijke wateren die hen omringen. Zelfs in de zuidelijke zomer, de nabijgelegen oceaan is gevuld met een dikke laag zee-ijs, waardoor het zeer moeilijk om toegang te krijgen.”

Maar in 2014, Dr. Lynch en NASA-wetenschapper Mathew Schwaller ontdekt telltale guano vlekken in de bestaande satellietbeelden van het Gevaar Eilanden, zinspeelde op een mysterieuze wijze een groot aantal van de pinguïns.

Om uit te vinden voor zeker, dat ze geregeld een expeditie naar de eilanden met het doel van het tellen van de vogels uit de eerste hand.

Toen de onderzoekers kwamen in December 2015, vonden ze honderden duizenden vogels nestelen in de rotsachtige bodem, en onmiddellijk begon te tally up van hun nummers met de hand.

Ze gebruikten ook een gewijzigde commerciële quadcopter drone voor foto ‘ s van het hele eiland van boven.

“De drone kunt u vliegen in een raster over het eiland, het nemen van foto’ s een keer per seconde. Vervolgens kunt u deze samenvoegen in een grote collage dat geeft het hele landmassa in 2D en 3D,” zei de Northeastern University Professor Hanumant Singh, een co-principal investigator voor het project.

“Zodra deze enorme beelden zijn beschikbaar, ons team kan gebruik maken van neurale netwerk software te analyseren, pixel voor pixel, op zoek naar penguin nesten autonoom.”

“De nauwkeurigheid van de drone ingeschakeld was de sleutel. Het aantal pinguïns in het Gevaar Eilanden kunnen inzicht bieden niet alleen op de pinguïn populatie dynamiek, maar ook op de effecten van het veranderen van de temperatuur en het zee-ijs op de regio ‘ s ecologie,” zei de Louisiana State University wetenschapper Dr. Michael Polito.

“Niet alleen het Gevaar Eilanden het grootste aantal inwoners van de Adélie pinguïns op het Antarctisch Schiereiland, ze lijken ook hebben niet geleden onder de bevolking weigert te vinden langs de westkant van het Antarctisch Schiereiland die gepaard gaan met klimaatverandering.”

Het team vond dat het Gevaar Eilanden hebben 751,527 paren van Adélie pinguïns, meer dan de rest van het gehele Antarctische Peninsula regio is samengevoegd.

“In staat zijn om een nauwkeurige tellen van de vogels in dit supercolony biedt een waardevolle benchmark voor de toekomst veranderen, als goed,” zei Dr. Stephanie Jenouvrier, een zeevogel ecoloog aan het Woods Hole Oceanographic Institution.

“De bevolking van Adélies aan de oostzijde van het Antarctisch Schiereiland is verschillend van wat we zien op de west side, bijvoorbeeld.”

“We willen begrijpen waarom. Is het gekoppeld aan de uitgebreide zee-ijs staat daar? De beschikbaarheid van voedsel? Dat is iets wat we niet weten.”

“Het zal ook waardevolle aanwijzingen voor de ondersteuning van de voorgestelde Marine Protected Areas (mpa’ s) in de buurt van het Antarctisch Schiereiland,” voegde Instituto Antártico Argentino onderzoeker Dr. Mercedes Santos, die niet verbonden is met deze studie, maar is één van de auteurs van de MPA voorstel.

“Gezien het feit dat MPA voorstellen zijn gebaseerd op de best beschikbare wetenschappelijke kennis, deze publicatie helpt om het belang van dit gebied voor de bescherming.”

“De omvang van deze kolonies maakt ze regionaal belangrijk en maakt het voor hen in de voorgestelde Weddell Zee MPA,” voegde Dr. Tom Hart, een onderzoeker aan de Universiteit van Oxford.

_____

Alex Borowicz et al. 2018. Multi-modal-enquête van Adélie pinguïn mega-kolonies blijkt het Gevaar Eilanden als een zeevogel-hotspot. Wetenschappelijke Rapporten 8, artikel nummer: 3926; doi: 10.1038/s41598-018-22313-w