Brev till BS: Rahul Gandhi retorik sönder väggen låter skrattretande

0
56

Med hänvisning till att “Bryta” väggar “i Kongressen” (19 Mars), Kongress Vd Rahul Gandhi retorik sönder väggen mellan ledare och arbetstagare låter skrattretande. Han har uttryckt sitt missnöje över den dos av fest biljetter till hårt arbetande arbetstagare av den högsta ledningen. Men tack vare dynastiska politik hans upphöjelse som det parti som president var förutbestämt. Kongressen har ännu inte kunnat rasera den mur som uppfördes mellan familjen Gandhi och andra ledare i partiet. Det är därför en avlägsen trodde för ett parti som Kongressen som inte ens kan radera sina dynastiska tag. Under Rahul Gandhi svagt ledarskap den nationella bilden av kongresspartiet har utplånats. Han ledde partiet för att spela andra fiol till regionala partier i den Församling valet i ett antal stater utom Gujarat.

Den drubbing av Kongressen i den nyligen avslutade Församlingen valet i Tripura visade sig att hela organisationen av partiet hade svalts av Bharatiya Janata Party (BJP). Dessutom, de fattiga visa för partiet i valet i Uttar Pradesh kan inte vara en orsak till uppmuntran. Under Rahul Gandhi ledarskap, val besegrar har varit vana av Kongressen sedan den senaste Lok Sabha valurnorna 2014. Rahul Gandhi har insett att det framför Lok Sabha valet 2019, montering valet i stater som Madhya Pradesh, Rajasthan, Karnataka och Chhattisgarh kommer att bli ett eldprov för Kongressen. I dessa val, under hans ledning den part som kommer att få kämpa BJP direkt. Hans mor, Sonia Gandhi, har kommit fram till hans räddning. Han har jämfört Kongressen att Pandavas som kämpade för sanningen i slaget vid Kurukshetra. Han bör inte glömma att Kurukshetra slaget vanns av Pandavas under effektiv commandership av den store hjälten Arjuna. En flock av får under ledning av ett lejon kan gå segrande ur striden mot en stolthet av lejon som leds av ett får. Buddhadev Nandi Bankura Brev kan skickas, faxas eller e-postas till: Editor, Business Standard Nehru Hus, 4 Bahadur Shah Zafar Marg New Delhi 110 002 Fax: (011) 23720201 E-post: letters@bsmail.in Alla bokstäver måste ha en postadress och telefonnummer