Brief aan B: Bank-regelgevende bevoegdheden moeten worden eigendom neutraal

0
64

De Reserve Bank of India (RBI) heeft gesproken over de noodzaak van eigendom-neutrale regulering van en het toezicht op de banken. De centrale bank heeft gezegd dat hij geen wettelijke bevoegdheden te benoemen of te verwijderen van de CMDs/MDs van de publieke sector banken (PSBs), verwijder ineffectief leden van de PSB boards, samenvoegen PSBs enz. Het heeft deze bevoegdheden in het geval van private banken. Eerder, de Financiële Sector Assessment Programma uitgevoerd door het Internationale Monetaire Fonds en de wereldbank op de Indiase financiële sector (met haar rapport kwam uit in December 2017) ook melding gemaakt van deze afwijking. Nu, de Bank-Raad van bestuur-Bureau voorzitter heeft hetzelfde gezegd en ook vermeld dat het lichaam heeft aanbevolen een keur van bancaire hervormingen in afwachting van de goedkeuring van het ministerie van financiën.

Hij vermeld dat hij niet in staat is geweest om zelfs aan de minister van financiën in dit verband sinds juli 2017. Deze hervorming van de wetgeving niet mag worden uitgesteld. De RBI moet juridisch in staat tot goedkeuring van de benoemingen van/veilig het verwijderen van beide MDs en leden van de raad van PSBs. Niet alleen moet de RBI te kunnen reguleren en toezicht houden op PSBs als particuliere banken, maar ook het conflict van belang als gevolg van officieren van de regulator en toezichthouder (RBI) die op de planken van de PSBs (met inbegrip van de grote lening waarbij de comités van de raad van bestuur) moeten dringend hersteld door de intrekking van de officieren van deze posities. De RBI toezichthouders worden geplaatst in een moeilijke situatie wanneer zij wijzen op zwakheden in straf en/of follow-up van leningen wanneer de functionarissen die zitting hebben in de raden/comités van de PSBs dat de gesanctioneerde deze leningen. De overheid, als eigenaar van PSBs en in het belang van een betere corporate governance, aanwijzen, zijn managers/professionals dienen op de lening waarbij de comités van de PSB planken. Het kan geen controle uitoefenen over de PSBs zonder het aanvaarden van de verantwoordelijkheid/aansprakelijkheid van de eigenaar van deze banken. De RBI moet worden gegeven over de juiste bevoegdheden vis-à-vis PSBs en dan is verantwoordelijk voor de tijdige en correcte uitoefening van deze bevoegdheden. Arun Pasricha New Delhi Brieven verstuurd kan worden, faxen of e-mailen naar: De redactie, Business Standard Nehru Huis, 4 Bahadur Shah Zafar Marg New Delhi 110 002 Fax: (011) 23720201 E-mail: letters@bsmail.in Alle letters moet een postadres en telefoonnummer