PNB bluff: Mehul Choksi vägrar att gå med CBI sond, cites medicinska tillstånd

0
56

Juvelerare Mehul Choksi har vägrat att gå med i en CBI sond i $2 miljarder PNB bluff och hävdade att “ohållbar” anklagelser hade resulterat i “plötslig stängning” av sin verksamhet och utsatt honom och hans familj till “hot” från tidigare medarbetare.

I hans senaste brev till CBI den 16 Mars, Choksi nämnde också att hans sjukdom, tillfälligt pass, media rättegång att minska myndighetens kommunikation och bad honom att gå med sonden.

…till datum den Regionala Pass Office har inte kommunicerat med mig och my passport fortsätter att vara upphängd…jag försäkra din goda kontor på att jag inte gör någon ursäkt som helst för att resa till Indien, sade han i brev till utredningen handläggare av ärendet.

Byrån hade bett honom att framträda inför den för förhör i samband med första GRAN som Choksi heter som en åtalad tillsammans med sin brorson Nirav Modi, Ami Modi, Nishal Modi. En separat FIR mot honom och hans företag Gitanjali gruppen hade också varit registrerade av byrån.

Byrån hade igen bad honom att gå med i utredningen, den 16 Mars, genom ett e-postmeddelande daterat den 13 Mars.

“Jag upprepar att jag är utomlands och har tidigare också svarat på dina meddelanden. Överraskande, de frågor som tas upp, samma har stillas, vilket gör att min rädsla för säkerhet upphov till extrema nivåer”, sade han.

Den juvelerare, som hade lämnat landet innan Punjab National Bank närmade CBI med klagomål mot honom och Nirav Modi, sa media fortsatte att genomföra en rättegång genom att själv blåsa varje fråga i proportion.

“…Jag hade tidigare uttryckt min oro och oro för min familj och min trygghet. De hot mot mig och min familj fortsätter, och jag är fortfarande hotade av personer med vilka jag haft affärsförbindelser. Så det har varit en komplett och plötsliga nedläggningen av mitt företag, mina anställda, kunder, långivare etc har börjat visa agg mot mig,” hävdade han.

Choksi hävdade att han varken var en partner Diamant R OSS, Stellar Diamond, Sol Export, företag som anklagas i GRAN, inte heller han har någon form av samarbete med dem.

Jag vill vidare informera att ett krav på mig att gå med i utredningen, men lämna mig hjälplös och information-mindre genom olika åtgärder som vidtas av flera olika myndigheter är orättvist. Det sätt på vilket de anklagelser som har varit överdrivna har lämnat mig helt försvarslös, sade han.

Choksi sade han höll upp sin verksamhet utomlands och arbetar hårt för att löser de problem man stod inför på grund av den onödiga nedläggningen av verksamheten i Indien på grund av ohållbara påståenden.

Han är initiativtagaren till Gitanjali-koncernen och är också anklagad i en CBI FIR samband med PNB bluff.

…Har jag inte möjlighet att resa till Indien på grund av min ihållande hälsoproblem…jag har fått rådet att inte resa för en period av 4 till 6 månader. Den nämnda situationen är fortfarande, så jag förväntade din byrå ska tänka på, av humanitära skäl, sade han.

CBI har påstått att det är ett företag som kontrolleras av Nirav Modi och Choksi erhållits på bedrägligt LoUs och remburser (LCs), värd över Rs 130 miljarder euro, från PNB i maskopi med några tjänstemän i banken.

Modi ‘ s företag påstås ha lurat PNB över Rs 60 miljarder kronor, medan Choksi är företag över Rs 70 miljarder kronor.