Barbara Bush ihågkommen som “first lady of the Greatest Generation” i Houston begravning

0
28

Barbara Bush var ihågkommen som “first lady of the Greatest Generation” under en begravning lördagen deltog med fyra före detta AMERIKANSKA presidenter och hundratals andra människor som fyllde en Houston kyrkan med skratt så mycket tårar, många minns hennes snabbtänkthet och hängivenhet till familjen.

Berättelsen fortsätter nedan

Tidigare Florida Prop. Jeb Bush skämtade om att hans mamma kallade sin stil för att höja honom och hans syskon”, “en välvillig diktatur” — men ärligt talat, det var inte alltid välvillig.” Hon var allmänt beundrad för sin plainspoken stil under hennes man George H. W. Bush och var känd som “The Enforcer” i hennes high-powered familj.

LÄS MER: Tidigare USA: s first lady Barbara Bush avlider vid en ålder av 92

Jeb Bush sade att han kunde känna hennes närvaro lördag innanför landets största Katolska kyrkan, och att hon sannolikt skulle ha gett honom råd: “Jeb, hålla det kort. Dra inte ut”, sade han till skratt. Han mötte hennes förväntningar med ett tal som varade cirka sju minuter.

Han kvävdes upp vid ett tillfälle och samtidigt ta itu med de ungefär 1 500 personer som sitter inne i St Martin ‘ s Episcopal Church, där hans föräldrar regelbundet tillbad, då säger hans mamma som är känd för sin självironiskt kommentarer om hennes rynkor och vit-grå hår — var “vacker” till slut.

TITTA på: Jeb Bush levererar gripande hyllning till sin mor Barbara Bush

Hans far, en produktiv författare av kärlek brev till sin hustru, och skrattade när hans son läsa ett brev från sin bröllopsdag 1994. Det började: “vill du gifta dig med mig? Oops! Jag glömde att vi gjorde det, för 49 år sedan.” Men när hans son fortsatte att läsa, om hur hans far växte gladare varje år spenderas med hans fru, hans far slöt ögonen och grät. Jeb Bush senare kramade sin far och kysste honom på kinden.

Presidentens historikern Jon Meacham, som skrev en 2015 biografi om den före detta president, erinrade sig under hans beröm Barbara Bush hängivenhet till sin man på 73 år, notera att han var “bara pojke som hon någonsin kysst.” Deras var den längsta äktenskap av alla presidentens par.

Meacham sade Barbara Bush var också känd för att föra kunskapen till AIDS-patienter och för hennes arbete med att främja läs-och skrivkunnighet , som hennes man subtilt hedrad lördag genom att bära strumpor tryckt med blå, röda och gula böcker.

“Barbara Bush var den första lady of the Greatest Generation,” Meacham sagt, en nick till den generation som kämpade i andra Världskriget.

TITTA på: George H. W. Bush sörjer fru av 73 år, hälsar besökarna på offentlig visning

Parets familj, inklusive deras fem barn och 17 barnbarn och sju barnbarnsbarn, spelade framträdande roller i tjänsten. Barnbarn erbjuds behandlingar, vissa av deras röster skakig med känslor, medan deras åtta barnbarn var kistbärarna.

Bush-familjen satt framför kyrkan. I närheten av två andra före detta presidenterna Bill Clinton och Barack Obama — som tillsammans med sina hustrur och nuvarande första dam Melania Trump satt i samma bänk.

Ett lovtal var också ges av Barbara Bush: s mångårige vän, Susan Baker, hustru till förre utrikesministern James A. Baker III. Hon sa Bush — the hustru av usa: s 41: a presidenten och mamma på 43: e — var “hemliga sås av denna fantastiska familj.”

TITTA på: Granne med Barbara Bush säger före detta första dam var “the ultimate lady”

Som begravningen avslutades, George H. W. Bush var pressat i sin rullstol med en annan son, förre Presidenten George W. Bush, som de följde kistan ut ur kyrkan är ihålig helgedom, den som hade varit prydd med sprayer av gula trädgård rosor, gula snap drakar och antika hortensior.

De stannade längs vägen för att skaka hand som sörjande sjöng “Joyful, Joyful, Vi Tillber Dig,” som Barbara Bush hade begärt att som sista låt. Hon dog på tisdagen , med sin make vid sin sida, i deras hem i Houston. Hon var 92.

Barbara Bush begravdes lördag eftermiddag på hennes man är presidential library vid Texas A&M University-College Station, cirka 100 miles (161 km) nordväst om Houston. Gravplats är i en gated tomt omgiven av träd och nära en bäck där par 3-åriga dotter Robin är begravd. Hon dog av leukemi 1953.

“Det var en mycket kort men gripande och vacker avslutning på en mycket gripande och otrolig dag. Det skulle ha varit precis vad Barbara Bush ville,” familjen talesmannen Jim McGrath sagt.

TITTA på: Jeb Bush drosslar upp att prata om sen mamma Barbara

Hundratals människor klädda båda sidor av gatan nära campus som liktåg passerade på en grå, mulen dag. Flaggor var hissas på halv-personal.

Andra gäster på inbjudan endast begravning ingår tidigare Rep. Gabby Giffords och hennes make, pensionerad astronauten Mark Kelly, och golfspelaren Phil Mickelson, tillsammans med Karl Rove och andra före detta Vita Huset personal.

Melania Trump sade i ett uttalande att det var en ära att få ge henne avseenden en “orädd” first lady, lägga till: “Idag har världen hyllade en kvinna av obestridlig karaktär och nåd.” President Donald Trump inte närvara för att undvika störningar, enligt Vita Huset, men han släppt ett uttalande säger hans tankar var med familjen.

LÄS MER: Fru av den 41: a USA: s president, mor 43

Förre President Jimmy Carter och hans fru, Rosalynn, även inte närvara eftersom han var på resa utomlands och hon höll på att återhämta sig från operationen, enligt the Carter Center.

På fredag, mer än 6200 personer besökte Houston kyrkan under en offentlig visning. Många av de kvinnor som hade den före detta first lady ‘ s favorit färg, blå, och hennes varumärke pärlhalsband.

George H. W. Bush var så rörd av hur många personer som ställde upp på fredag för att betala sina sista farväl till sin fru att han bestämde sig för att gå . Från sin rullstol, han tillbringade ungefär 15 minuter att skaka hand med folk som hade kommit.

___

Associated Press journalister John L. Mone och Mark Humphrey i College Station, Texas, och Julie Watson i San Diego, har bidragit till denna rapport.