Global Winnipeg ontvangt 2 regionale awards voor de journalistiek: RTDNA

0
27

Mondiale Nieuws is trots op het professionalisme en de rapportage verhalen die van belang zijn voor de gemeenschap. Global Winnipeg journalisten op straat aan het dagelijkse, het stellen moeilijke vragen, op zoek te informeren en te betrekken bij elk rapport. Hoewel awards zijn nooit het doel, ze zijn een testament te verslaggevers’ passie en inzet.

De Radio-Televisie Digitale Nieuws Association (RTDNA Canada) kondigde zaterdag Mondiale Nieuws Winnipeg had gekozen voor twee awards.

Verhaal gaat verder onder

In-diepte of Investigative (Dan McArthur) – Multiplatform

Deze award erkent de werkzaamheden aan het licht brengen van het onrecht leed door het zuiden van Manitoba resident Robin Milne.

De Sprague, Man. de man leed aan een hartaanval in zijn huis in oktober 2016 en werd met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, die toevallig in de Verenigde Staten. Hoewel dankbaar zijn opgeslagen, Milne werd overrompeld door de bill ontving hij voor zijn zorg.

LEES MEER: Exclusief: Manitoba man op de haak voor bijna $120K medische bill na een hartaanval thuis

Door middel van in-diepte-accounts en aanhoudende vragen, Mondiale Nieuws niet alleen ontdekt de details van het verhaal, maar verricht veranderen als de provinciale overheid verplaatst de situatie op te lossen.

LEES MEER: Exclusief: Niet meer de medische rekeningen voor Robin Milne, provincie betaalt de laatste helft van $118K ONS health bill

Erkend door de vereniging van elektronische journalisten versterkt de kracht van de Mondiale Nieuws Winnipeg uitgebreid en gepassioneerd rapportage.

Voortgezette Dekking (Ron Laidlaw) – Radio

Globaal Nieuws Radio 680 CJOB verteld van de strijd van Winnipeg wijken omgaan met de groei van de bevolking zonder de extra ondersteuning van de diensten van de gemeenschap.

De groeipijnen serie belicht de meest prominente strijd met uitzicht op de stad, de stad, het gebrek aan planning en hoe mensen omgaan met de ongekende groei van de bevolking van Winnipeg benaderde de 1 miljoen mark.

LEES MEER: groeipijnen: gemeenschapscentra in Winnipeg

Het breken van nieuws tot diep boeiende inhoud die stelt complexe problemen in perspectief, Mondiale Nieuws verslaggevers verhalen vertellen op een manier die het verschil maken: door middel van audio, video, tekst, foto ‘ s en interactieve functies.

De prijzen werden uitgereikt op de RTDNA Canada Prairies Awards diner in Regina zaterdag nacht.