Ex-Pak UUR Nawaz Sharif gezichten sonde voor het witwassen van USD 4.9 miljard naar India: rapport

0
29

Islamabad: In verdere problemen te Nawaz Sharif, Pakistan's top anti-corruptie lichaam op dinsdag besteld een sonde tegen de omstreden oud-premier en anderen voor naar verluidt het witwassen van USD 4,9 miljard naar India, berichten in de media gezegd.

De Nationale Verantwoording Bureau (NAB) in een persbericht zei de Voorzitter Justitie (retd) Javed Iqbal nam kennis van de verslagen maken rondes op nieuws-zenders beweren dat Sharif naar verluidt gewassen USD 4,9 miljard naar India, de Express Tribune gemeld.

Volgens de media verslag van dit incident wordt vermeld in de Wereld Bank's voor Migratie en Overschrijving Boek 2016, de release zei.

Echter, details van de media in kwestie niet zijn genoemd in de korte verklaring in het Urdu, Geo-TV gemeld.

De verklaring stelt dat het bedrag werd gewassen om het Indiase ministerie van financiën na die Indische foreign exchange reserves getuige geweest van een stijging en Pakistan, die geleden wordt als gevolg.

Sharif is aan drie gevallen van corruptie bij de verantwoording rechtbank aanleiding van de Supreme Court's uitspraak in de Panama Papieren zaak. Een NAB onderzoek is ook onder weg tegen hem wegens vermeende illegale uitbreiding van een weg die leidt naar zijn landgoed in Lahore's Jati Umra plaats. Eenmaal geformuleerd, zal dit de vijfde zaak tegen de afgezette premier door de NAB.

Eerder op dinsdag, de verantwoording hof zocht meer de tijd van de bovenste hof tot het einde van de proef op verwijzingen ingediend door de NAB tegen leden van de Sharif van de familie. Verantwoording de rechter Mohamed Bashir, die beslist over de hoorzittingen, heeft een brief geschreven aan de top het hof een verzoek voor een tweede uitbreiding in de proef.

Eerder in Maart, het Hooggerechtshof had toegekend een twee-maand uitbreiding van de verantwoordingsplicht hof om wrap de procedure. Echter, als de termijn van twee maanden verstrijkt, wordt het geval is nergens in de buurt zijn einde, met de Al-Azizia staalfabrieken en Vlaggenschip Investeringen nog ongerept, de country's top anti-graft lichaam is running out van de tijd. Het Hooggerechtshof van Pakistan had gediskwalificeerd Sharif vorig jaar, waardoor het drie keer minister-president om af te treden.

Sharif heeft afgewezen corruptie als politiek gemotiveerd. T

hij politieke toekomst van Sharif, die leidt het land's meest krachtige politieke familie en zijn partij, is opknoping op de balans. Indien veroordeeld, kan hij worden opgesloten.