Regjeringen sannsynlig å trekke skatt varsel på frie banktjenester

0
31

Skatte-avdelingen vil trolig trekke en show-føre varsel utstedt til flere banker ber dem om å betale tjenesten skatt på “gratis-tjenester” levert til kunder, etter finans departementets inngripen.

Institutt for finansielle tjenester (DFS) har presentert utsikt over de bankene som har imot skatt til revenue department. “Vi har snakket med revenue department og bedt dem om ikke å forfølge saken. Saken vil bli avgjort, og saken kan ikke forfølges videre,” sa en senior finansdepartementet offisielle.

Noen av Directorate-General for Varer og Tjenester Skatt Intelligence (DGGSTI) kontorer hadde gitt beskjed til noen private banker, inkludert ICICI Bank, HDFC Bank og Axis Bank, og noen offentlig sektor banker, inkludert State Bank of India (SBI), ber dem om å betale bot og rente på ubetalt tjeneste skatt i denne sammenheng for perioden juli 2012-juni 2017. Den DGGSTI var i ferd med å utstede lignende meldinger til andre banker når finansdepartementet grep inn, senior tjenestemenn sa.

Hver bank har en annen skive av minimum balanse til kunder, basert på som “gratis-tjenester” er gitt.

Skatt etterspørselen var laget for kunder å opprettholde et minimum balanse i sine innskudd og availing visse gratis tjenester fra banker, inkludert en få ut penger fra Minibanker, sjekk bøker, kontoutskrifter, nettbank, bankkort og PIN-kode kan endres.

En annen finansdepartementet offisielt bekreftet DFS hadde søkt klarhet i saken, som loven ikke opplyse om slike tjenester kan være avgiftsbelagt eller ikke. “GST intelligence department tolket som slike tjenester kan innskrives i manntall. Det var interpretational i naturen som bankene har vært å gjøre virksomheten ved å tilby disse tjenestene. Imidlertid, etter sterk motstand fra industrien, det Sentral Styret av Indirekte Skatt og Toll er å gjøre en tenke,” den offisielle sa.

I mellomtiden, de banker som var i ferd med å svare på meldingen individuelt i den ordinære virksomheten, og en privat sektor som banken sa. Den Indiske Banker’ Association (IBA) har leid inn en konsulent til å representere utsikt over industrien samlet til regjeringen.

“Det ville være klokt å ikke gå videre med spørsmålet om innkreving tjenesten skatt på gratis tjenester. Det er et fortrinn i å si at belastes ilegges uten noen tilsvarende tjenester skal ikke være ansvarlig overfor service skatt. Innsats for å unngå rettssak ville bli verdsatt av bedrifter,” sa MS Mani, partner i Deloitte India.

Siste år, GST intelligence department hadde utstedt et varsel til de Ansattes Provident Fund Organisasjon (EPFO), ber dem om å forklare en mulig standard på betaling av tjenesten skatt og søkt å undersøke PF avdeling poster til 2016-17. Den DGGSTI, i juli i fjor, hadde skrevet til EPFO informere om en sonde inn i ikke-betaling av tjenesten skatt mellom juli 2012 og Mars 2016.

Den EPFO hadde reist spørsmålet med finansdepartementet gjennom arbeids-departementet, etter som saken ble ikke tatt videre.