Slagmark Karnataka: Kongressen, BJP handel mothaker over falske velgernes ID racket

0
33

Med kun 24 timer igjen for Karnataka montering meningsmålinger kampanje for å ende på torsdag, rektor rivaler Bharatiya Janata Party og Kongressen anklaget hverandre for å prøve å manipulere valget.

Den siste i BJP og Congress’ war of words startet litt før midnatt tirsdag når BJP leder D Sadananda Gowda hevdet han funnet tusenvis av “falske” velgernes id-kort på en flatskjerm i Rajarajeshwari montering valgkrets. Den BJP krevde valget til setet være countermanded. Valget Kommisjonen har bestilt en undersøkelse.

Mens Union Minister Prakash Javadekar sa bråket var på anbefaling av det sittende Kongressen lovgiver, Congress talsmann Rajdeep Singh Surjewala sa flatskjerm eier Manjula Nanjamari og Rakesh, “whistleblower’, hadde BJP tilkoblinger og begge hadde omstridt Bengaluru Municipal Corporation valget på BJP billetter. Drama sølt på til onsdag med Statsminister Narendra Modi å håve opp hendelsen i hans taler. Han la skylden på Kongressen for å prøve å manipulere valget som det var redd for å miste.

Modi sa Kongressen ledelse av Sonia Gandhi og Rahul Gandhi bør fortelle folk i Karnataka at de er ute på kausjon i et korrupsjon fall, mens BJP daglig ministernivå kandidat BS Yeddyurappa har blitt frikjent av domstolene. På en offentlig rally, Kongressen og President Rahul Gandhi påstått at 90 prosent av de pengene som innskudd i banker skulle inn i hendene på 15 rike kapitalister. “…de får alle pengene. De små og mellom-store fabrikker ikke få penger,” Gandhi sa i en interaksjon med kvinner ansatte i klesindustrien i Bengaluru.

Kongressen og presidenten snakket om hvordan gullsmed Nirav Modi og gruvedrift baron Reddy ‘ brødre har plyndret offentlige penger. Han sa at pengene kunne ha bidratt til å sette opp små og mellom-store fabrikker og gitt arbeidsplasser til folk. “Kongressen er mot den nåværende form av Aadhaar fordi det skaper problemer for folk,” Gandhi sa også.

På en samling i Bangarpet, Modi valgt på Rahul Gandhi ‘ s utsagn om at han ville bli statsminister i 2019 hvis Kongressen kom det største partiet. Modi sa at landet vil aldri godta en slik en “umoden” leder, og Kongressen sjef hadde blitt arrogant og hadde ingen tillit til hans alliansepartnere, flere av dem har over 40-års erfaring.

I egne tokt, politiet og Election Commission tjenestemenn beslaglagt penger blir distribuert til velgerne ved BJP samt Kongressen arbeidere.