Vann Bille Oppdaget i Borneo Oppkalt etter Leonardo DiCaprio

0
36

Et team av entomologists fra Nederland og Filippinene har oppdaget tre nye arter av vannlevende biller i den eksterne Maliau Bassenget, Malaysisk Borneo, og kåret til en av dem etter Amerikansk skuespiller og produsent Leonardo DiCaprio.

Grouvellinus leonardodicaprioi. Målestokk – 1 mm. Image credit: Hendrik Freitag / Taxon Ekspedisjoner.

De tre nyoppdagede artene tilhører Grouvellinus, en slekt av vann biller utbredt i Orientalsk og Palearctic regioner.

Oppkalt Grouvellinus leonardodicaprioi, G. andrekuipersi, og G. quest, disse er de første opptegnelser om slekten fra øya Borneo.

Disse nye vann biller ble oppdaget i Maliau Bassenget i løpet av de første tur initiert av Taxon Ekspedisjoner, en organisasjon som arrangerer vitenskapelige undersøkelser for utrente legfolk med sikte på å oppdage hittil ukjente arter og bygge bro over gapet i biologisk mangfold kunnskap.

“Grouvellinus leonardodicaprioi er oppkalt skuespiller Leonardo DiCaprio å anerkjenne hans inspirerende arbeid i å fremme miljøbevissthet og bringe problemene med klimaendringer og biomangfold i lyset,” sa Taxon Ekspedisjoner’ grunnlegger Dr. Iva Njunjic og kolleger.

“Arter navnet ble valgt i løpet av en navngi seremoni på Maliau Bassenget Studier Midten på oktober 6, 2017, der ekspedisjonens deltakere, samt et stort antall av feltet sentrum ansatte og bærere tok del.”

“Liten og svart, dette nye beetle kan ikke vinne Oscar for karisma, men i biologisk mangfold bevaring, hver skapning teller,” sa Dr. Njunjic, en entomolog med Naturalis biologisk Mangfold Center i Leiden, Nederland.

Grouvellinus leonardodicaprioi, G. andrekuipersi, og G. quest er beskrevet i en artikkel publisert 30. April 2018 i tidsskriftet ZooKeys.

_____

H. Freitag et al. 2018. Tre nye arter av Grouvellinus Mester, 1923 fra Maliau Bassenget, Sabah, Borneo, ble oppdaget av en borger forskere i løpet av de første Taxon Ekspedisjon (Insecta, Coleoptera, Elmidae). ZooKeys 754: 1-21; doi: 10.3897/zookeys.754.24276