AMERIKANSKA Armén för att beställa Bonus rundor

0
20

Den AMERIKANSKA Armén är på väg att beställa 500 BAE Systems Bofors Bonus 155 mm sensor-fuzed röjning som en del av en större order för anti-tank omgångar.

Peter Burke, biträdande projektledare för att bekämpa ammunition system inom US Army ‘ s Program Executive Office för Ammunition, meddelade på IQPC Framtida Artilleri 2018 konferensen, som hölls i London från 14-16 Maj, att de US Army kommer att köpa blev 3 141 omgångar över en tre års period med början i slutet av året.

En produktion kontrakt är för närvarande förhandlas fram via NATO-Stöd för Upphandling Byrå med ett kontrakt tillkännagivande väntas före slutet av denna månad. Leveranser kommer att ske i tre etapper för att starta i slutet av 2018 med en första 500 rundor, följt av ytterligare två delar i och med 2019 och 2020.

Vill du läsa mer? För analys av denna artikel och tillgång till alla våra insikt innehåll, vänligen fråga om våra abonnemang alternativ på ihs.com/contact