AMERIKANSKA lagstiftare föreslår förbud mot F-35 försäljning till Turkiet

0
20

Viktiga Punkter

  • En för OSS lagstiftare föreslagna förbud mot F-35 försäljning till Turkiet
  • Turkiet är en komplett F-35 partner och kommer sannolikt att köpa 100 F-35As

Representant David Cicilline av Rhode Island lagstiftning som förbjuder försäljning eller överföring av F-35 flygplan och alla immateriella rättigheter (IP) eller tekniska data till Turkiet, enligt ett uttalande. Förbudet kan endast hävas om USA: s president intygar att Turkiet inte vidtar åtgärder för att försämra North Atlantic treaty Organization (NATO) samverkan, utsätta NATO tillgångar till fientliga aktörer, och förnedrande den allmänna säkerheten i NATO-länderna.

Propositionen innebär också att Turkiet är inte ute efter att importera eller köpa försvar artiklar från ett främmande land i enlighet med AMERIKANSKA sanktioner, felaktigt eller olagligt frihetsberövande av en eller flera AMERIKANSKA medborgare, eller delta i militära insatser utan att vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa att internationella rättsliga normer följs för att förhindra civila dödsoffer och mer lidande.

Turkiet är en partner på F-35-programmet och gått under systemets utveckling och demonstration (SDD) fas. Som en partner, turkiska branscher är berättigade att bli leverantörer till globala F-35 flotta för livet av programmet med industriella möjligheter som förväntas nå USD12 miljarder, enligt Lockheed Martin.

Turkiet planerar att köpa 100 konventionella F-35A flygplan. Pentagons F-35 Joint Program Office (JPO) inte svara på en begäran om kommentar genom att trycka på gång. Cicilline kontor var oförmögen att svara på en begäran om kommentar genom att trycka på gång. En staffer med Cicilline kontor sade en liknande ändring har utarbetats för när Huset anser att det finanspolitiska år 2019 försvar tillstånd bill. Cicilline tjänar på Huset utrikesutskottet.

Cicilline sade Turkiets President Recep Tayyip Erdogan har blivit alltmer auktoritär i de senaste åren, att slå ner på oliktänkande och yttrandefrihet. Erdogans livvakter attackerade fredliga demonstranter i Washington 2017 i en incident som drog utbredd negativ inställning från Kongressen.

Vill du läsa mer? För analys av denna artikel och tillgång till alla våra insikt innehåll, vänligen fråga om våra abonnemang alternativ på ihs.com/contact