IDF använder Elbit Spjut murbruk

0
22

Spjutet MK2 sett ses monterad på en Plasan Sandcat utan en autoloader. (Elbit Systems)Den israeliska försvarsmakten (IDF) har använt Elbit är Spjut fordonsmonterade granatkastarsystem under gränsen säkerhetsincidenter under de senaste månaderna, ett ledande företag tjänsteman sade.

Överste (res) Boas Cohen, vice ordförande för land systems i Elbit Systemet, berättade Elden, Manövrering, och Intelligence Konferens i Tel Aviv den 15 Maj att IDF “har en något annorlunda version” av det Spjut som kallas Hanit (Spjut) som har “visat sig i ett mycket effektivt sätt under de senaste sammandrabbningarna”.

IDF var inte tidigare känd för att ha förvärvat Spjut, som är en i hög grad automatiserad 120 mm granatkastare som kan utföras på en 4×4 taktiska fordon.

Vill du läsa mer? För analys av denna artikel och tillgång till alla våra insikt innehåll, vänligen fråga om våra abonnemang alternativ på ihs.com/contact