OSS parlamentarikeren foreslår forbud mot F-35 salg til Tyrkia

0
22

Viktige Poeng

  • En AMERIKANSK parlamentarikeren foreslått å forby F-35 salg til Tyrkia
  • Tyrkia er en full F-35 partner og vil trolig kjøpe 100 F-35As

Representant David Cicilline i Rhode Island er lovgivning som forbyr salg eller overføring av F-35-fly og alle rettigheter til intellektuell eiendom (IP) eller tekniske data til Tyrkia, ifølge en uttalelse. Forbudet kan bare bli løftet om den AMERIKANSKE presidenten bekrefter at Tyrkia er ikke å ta skritt for å redusere North Atlantic Treaty Organization (NATO) interoperabilitet, utsette NATO-ressurser til fiendtlige aktører, og å forringe den generelle sikkerhet av NATOS medlemsland.

Lovforslaget krever også at Tyrkia ikke ønsker å importere eller kjøp forsvar artikler fra et fremmed land under OSS sanksjoner, urettmessig eller ulovlig å anholde en eller flere AMERIKANSKE borgere, eller delta i en militær aksjon uten å ta riktige trinnene for å sikre at internasjonale rettslige normer som skal følges for å hindre at sivile dødsfall og lidelser.

Tyrkia er en partner på F-35-programmet og deltar i systemet utvikling og demonstrasjon (SDD) – fasen. Som en partner, tyrkisk bransjer er kvalifisert til å bli leverandører til global F-35-flåten for livet av programmet med industrielle muligheter forventet å nå USD12 milliarder kroner, ifølge Lockheed Martin.

Tyrkia planer om å kjøpe 100 konvensjonelle F-35A fly. Pentagons F-35 Joint Program Office (JPO) ikke svare på en forespørsel om kommentar ved å trykke på gang. Cicilline kontor var i stand til å svare på en forespørsel om kommentar ved å trykke på gang. En staffer med Cicilline kontor sa en tilsvarende endring har blitt skrevet for når Huset anser regnskapsåret 2019 forsvar autorisasjon bill. Cicilline serverer på Huset Foreign Affairs Committee.

Cicilline sa Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan har vokst stadig mer autoritære i de siste årene, slå ned på dissens og ytringsfrihet. Erdogan er livvakter angrepet fredelige demonstranter i Washington i 2017 i en hendelse som trakk utbredt fordømmelse fra Kongressen.

Vil du lese mer? For analyse på denne artikkelen og få tilgang til alle våre innsikt innhold, kan du spørre om våre abonnement på valg ihs.com/contact