Viggo Mortensen har råd till Unga Aragorn i Amazons LOTR-serien

0
39

Viggo Mortensen är Aragorn har redan gått ner som en av de största filmiska heroes of all time, blanda list färdigheter som en krigare med en robust men ändå redo disposition och ett överflöd av nåd, alla med lite humor späckat. Mortensen var upp till den skrämmande uppgiften att föra en sådan erkänd bokstavligen hjälte till den stora skärmen, och nu karaktär har blivit så populärt under de år som Amazon kommer att fokusera en hel, dyra serie om honom.

Det innebär att den som får rollen som den unga Aragorn kommer att få ännu mer press inför honom för att få det rätt, och de kommer verkligen behöver lite råd från mannen som har varit där innan. Mortensen talade med Lhc i kampanjen för den nya filmen den GRÖNA BOKEN och fick frågan om vilket råd han skulle ge den som är lycklig nog att svinga svärdet.

Som väntat sin salvia, kloka råd är ganska enkel och berättar framtiden skådespelare att hålla sig till det material de av J. R. R. Tolkien.

“Jag skulle säga, inte bara läsa boken, du vet, mycket grundligt, att jätten boken av Sagan om Ringen, men du kan läsa en del av den Nordiska gudasagan. Du kommer att få några ledtrådar det som att där Tolkien fick sin information. Som, Sigurd drakdödaren, och Volsunga saga. Läs det.

Han följer upp det med att säga att titta på filmer om legendariska Japanska regissören Akira Kurosawa de SJU SAMURAJERNA, YOJIMBO, SANJURO). Detta råd kommer från Mortensen egna erfarenheter på SAGAN OM RINGEN-serien, som han faktiskt var en sista-minuten-ersättning för skådespelaren Stuart Townsend, som hade tränat och att repa med besättning under viss tid före med att släppa ut. Mortensen erinrar om att ha väldigt lite tid att göra sin forskning och utforska karaktär, och han använde den tiden till att läsa LOTR och dra från berättelser han läste i sin ungdom.

“Sagan om Ringen var ett fall där jag ersatte en aktör och de var redan filma – inte bara att filma, men de hade varit repeterar för månader och lära sig alla dessa kunskaper var de tvungna att ha för de filmer – språkkunskaper, uppfann de Alviska, och fäktning och ridning, allt det här. Och jag var typ flippade ur för jag sa ja och jag på planet, på det 13 timmars flygresa, och jag tittar på boken, som jag aldrig hade läst. Men när jag började titta på det, jag var som, ” Bra, det är någonting.” Det finns alltid något som du kan rita på. Jag hade läst eller fått läst för som barn, berättelser om Vikingar och den Nordiska gudasagan och grejer, och det fanns något som var bekant, men det var ändå – du vet, lyckligtvis när jag började göra det för att skjuta det var fysiska saker, inte dialog. Så det var som fäktning, så jag kunde få mina fötter våt med det innan jag faktiskt var tvungen att börja tala. Det är inte idealiskt, men det verkade – min son var verkligen i mig att göra det, och han var 11 år då, och den typen av knuffade mig över kanten och säger ” Ja, okej.’ Och självklart är jag glad att jag gjorde det. Det öppnade många dörrar för mig, och vi hade mycket roligt att göra dessa tre filmer. Men det är inte idealiskt. Jag har ibland sagt nej eftersom att jag inte kommer att kunna göra rättvisa åt det.”

Den som får jobbet bättre lyd detta råd, som Amazon har stora förhoppningar för den här serien redan. Inte bara showen har en massiv produktion budget på hundratals miljoner (på toppen av det belopp de har betalat för att säkra rättigheterna), men de har redan säkrat visa för en fem-säsongen kör. Trots att Peter Jackson kommer inte att vara involverad i showen, STAR TREK 4 författare JD Payne och Patrick McKay har anlitats för att skriva serien.

GRÖNA BOKEN är på bio den 16 November.