STYRKETRÄNING DND-Appen Äntligen kommit på App Store som Apple-TRAI Dödläge Slutar

0
24

Att signalera slutet av den kraftmätning mellan Apple och Indien är tillsynsmyndigheten på området, STYRKETRÄNING DND app är nu tillgänglig för nedladdning via Apples App Store. Precis som sin Android motsvarighet, STYRKETRÄNING DND-app för iPhone låter användare registrera sig för DND (Stör Ej) för att stoppa irriterande samtal och textmeddelanden (åtminstone på papperet), ändra deras ST.EJ-inställningar, och även rapport störande samtal eller sms.

I juli detta år, STYRKETRÄNING släppt regler som skulle har nödvändiga telekombolag “derecognise” enheter som tillät inte fungerar i en mobil-app som utvecklas av tillsynsmyndigheten (eller en person som godkänts av tillsynsmyndigheten) som syftar till att låta konsumenterna ändrar sina kommunikation inställningar och rapporterar också enheter som bryter mot dem. I enkla ord, STYRKETRÄNING ville förbjuda användning av enheter som inte tillåter installation och användning av dess DND app.

Med STYRKETRÄNING DND app som redan finns på Android, denna förordning hotade iPhone-användare med avaktivering efter sex månader, den tidsfrist som fastställts av STYRKETRÄNING för operatörer att genomföra förordningen.

Med lanseringen av STYRKETRÄNING DND-appen på iPhone innan januari deadline, att hotet om avstängning verkar ha varit avvärjt.

Resolutionen har varit en lång tid kommer. Apple tillåter inte att tredje part apps för att komma åt samtal och meddelanden, något STYRKETRÄNING ville utveckla DND app. Men nya funktioner i iOS 12 accepteras utvecklare att särskilt utveckla dessa typer av program som låter användare rapporterar irriterande samtal och sms-meddelanden. Medan det finns inget officiellt ord från endera parten, STYRKETRÄNING är DND app verkar ha gjort just det, så att det inte har några speciella privilegier.

STYRKETRÄNING DND iPhone app: Hur fungerar det?

Efter installation av STYRKETRÄNING DND-appen på din iPhone, kommer du att bli guidad genom en process i tre steg för att registrera eller ändra din ST.EJ-inställningar, och börja rapportera kränkande sms och samtal genom att ge appen nödvändiga tillstånd.

När du har följt dessa steg, kan du rapportera irriterande sms direkt från Meddelanden-appen. Du kommer att se alternativet till “Meddelande” eller “Rapportera alla Meddelanden” längst ned när du tittar på SMS från nummer som inte redan finns i dina Kontakter.

På samma sätt kan du rapportera samtal från Telefonens app. Bara svep från höger till vänster på ett nummer på ett samtal notering under Recents avsnitt av Telefon – app och du kommer att se möjligheten att Rapportera nummer som förutom att ta Bort.

I båda fallen, detaljer av ditt meddelande kommer att delas med STYRKETRÄNING via ett avgiftsfritt sms.

När du aktiverar DND app (eller andra SMS/ Ring-Rapport app för den delen), Apple varnar för att genom att “aktivera detta SMS/ Samtal rapportering gör att din enhet att skickas till utvecklaren av appen information om dina samtal och sms-meddelanden som du väljer att rapportera. För mottagna samtal som du rapporterar, utvecklare kommer att få information om de samtal som uppringarens nummer och tid för samtalet.”

“För mottagna sms-meddelanden som du rapporterar, utvecklare kommer att få all text, innehåll och avsändare av information. Dessa meddelanden kan innefatta kontroll av koder från banker och andra institutioner, samt annan personlig eller känslig information som kan vara sms,” varning fortsätter.

Det STYRKETRÄNING DND-appen är tillgänglig som en gratis nedladdning via App Store.