Sky TV leidt NZ aandelen hoger

0
18

Nieuw-Zeeland aandelen stegen als beleggers juichten toen de AMERIKAANSE Federal Reserve Voorzitter Jerome Powell benadrukte de AMERIKAANSE centrale bank kan de patiënt op het verhogen van de rente verder.

De S&P/index NZX 50 rose 40.42 punten, of 0,5 procent, tot 8,959.58. Binnen de index, 31 voorraden stegen, zeven waren onveranderd en 12 viel. De omzet was $61.1 miljoen.

Powell zei de Economic Club of Washington DC de Fed kan “kijken geduldig en zorgvuldig.”

Zijn opmerkingen, in combinatie met andere, soortgelijke opmerkingen van Fed-functionarissen onlangs heeft bedoeld de markt heeft vergeleken zijn de verwachtingen ten aanzien van Fed renteverhogingen voor dit jaar, het verhogen van de aantrekkelijkheid van de aandelenmarkten.

Advertentie Adverteren met NZME.

Beleggers zijn echter nog steeds zenuwachtig over de VS en China de handel spanningen.

AMERIKAANSE en Chinese ambtenaren werken nu aan regelingen voor het hoger niveau handelsbesprekingen na mid-level ambtenaren voldaan aan deze week.

Leidt van de AMERIKAANSE markten waren redelijk sterke “en we hebben stroomde op van daar,” zei Subsidie Davies, een beleggingsadviseur in Hamilton Hindin Greene in Christchurch. De Dow Jones Industriële Gemiddelde toegevoegde 0,5 procent overnachting in de handel.

Met enkele binnenlandse stuurprogramma ‘ s, het sentiment van de beleggers wordt grotendeels gedreven door de gebeurtenissen in de offshore. De Volumes bleven zeer lauw en “we zijn nog steeds in dat de holding patroon komen tot de winst van het seizoen in februari,” zei hij.

Synlait Melk toegevoegd met 0,8 procent tot $9.27 na het zei registratie van de Dunsandel fabriek in het Zuid-Eiland is vernieuwd door de Chinese autoriteiten, die voor vier jaar.

A2 Melk toegevoegd versoepeld 0,1 procent tot $11.35.

De meest zwaar verhandeld voorraad was Kiwi Property Group, die met 0,4 procent, tot $1.385 terwijl de Vonk van Nieuw Zeeland werd het tweede, het toevoegen van 0,1 procent tot $4.165, hoewel de volumes flink onder het gemiddelde van de afgelopen 90 dagen.

Z-Energie zag ook vrij zware handel, met rond 621,155 aandelen trading handen, onder de dagelijkse gemiddelde van 1 miljoen in de afgelopen drie maanden. Het kreeg 2,2 procent op $5.61.

Sky-Televisie-Netwerk, een stijging met 4,8 procent naar $1.98, was de grootste mover op de dag, gevolgd door SkyCity, die toegevoegd op 2,6 procent tot $3.62.

In de andere richting, de Fonterra Aandeelhouders van het Fonds daalde het meest, het verlies van 2,1 procent naar $4.70 op sommige koopjesjacht na opgedaan in de afgelopen sessies. Air New Zealand schuur van 1,1 procent, tot $3.16, terwijl de Internationale Luchthaven van Auckland was een daling van 0,8 procent op $7.22.

Fletcher Gebouw daalde 0,6 procent tot $4.94. Volgens de Statistieken NZ, Nieuw-Zeeland raden ingestemd bijna 32,800 nieuwe woningen in het jaar tot en met November, met 5,3 procent meer dan een jaar eerder.

Vooruitlopend op de in februari de winst van het seizoen, Davies zei beleggers zijn nu aan het kijken voor een Kerst-updates van retailers, in het bijzonder na Kathmandu is teleurstellend Kerst resultaat. Kathmandu, die is gedaald van 17,6 procent dit jaar, afgesloten met een daling van 0,4 procent op $2.25

Nu registreren om toegang te krijgen tot meer nzherald.co.nz functies