WeWork Får $2 Miljarder Efter SoftBank Nedskärningar Planerade Investeringar

0
40

WeWork sade på tisdagen att Japan är SoftBank ökat sitt ägande i bolaget med $2 miljarder i en affär som är miljarder dollar lägre än vad den delade arbetsytan leverantör hade hoppats på att höja för att finansiera tillväxt och köpa ut de befintliga aktieägarna.

Transaktionen ger Softbank Grupp Corp senaste investeringen till 6 miljarder dollar (ungefär Rs. 42,00 crores), WeWork sade i ett uttalande. Som är lägre än $20 miljarder (ungefär Rs. 1.4 lakh crores) i finansieringen av de två företagen hade nyligen diskuterats, WeWork Verkställande Adam Neumann sade i en intervju med Fast Company som offentliggjordes på tisdagen.

SoftBank Verkställande Masayoshi Son minska storleken på de investeringar som efter sin bolagets aktier föll i förra månaden: s globala aktiemarknaden kaos, Neumann sa Fast Company.

WeWork på tisdag också meddelat planer på att arbeta under ett nytt namn, Vi Företag, som kommer att driva separata affärsenheter att hyra kommersiella kontorslokaler, hyr ut bostäder och driva skolor.

Den ursprungliga planen var att investera 10 miljarder dollar (ungefär Rs. 70,000 crores) i SoftBank pengar för att finansiera WeWork s tillväxtplaner och använda ytterligare 10 miljarder dollar för att köpa ut anställda och andra befintliga investerare, enligt en person med insyn i ärendet. Att förslaget skulle ha gett SoftBank majoritet av WeWork.

Minska investeringar lämnar WeWork med $1 miljard dollar för att köpa aktier från befintliga investerare och innebär att Softbank kommer inte att få majoritet, säger personen, som inte var behörig att diskutera förhandlingarna mellan de båda företagen.

Den nyligen utlovade medel kommer inte att innehålla några pengar från SoftBank Vision Fond, vars största investerare är Saudiarabien, WeWork sagt.

SoftBank används vissa Vision Fondens pengar för att göra tidiga investeringar i WeWork. Men de senaste investeringarna har kommit enbart från SoftBank Grupp på grund av politiska spänningar efter döden av journalisten Jamal Khashoggi och vissa fonder frågor om att investera för mycket i WeWork, sade en person.

SoftBank har investerat totalt cirka sek 10,4 miljarder kronor i WeWork så långt – $4,4 miljarder euro år 2017 och $6 miljarder 2018 och 2019.

Under de tre första kvartalen av 2018, WeWork publicerat en nettoförlust på ca $1.22 miljarder dollar på intäkter på $1,25 miljarder.

Efterfrågan på flexibla kontorslokaler har stadigt ökat under de senaste tio åren, stigande till ca 11 procent av all leasing i Manhattan förra året från cirka 3 procent för flera år sedan, enligt courtage Colliers International.

© Thomson Reuters 2019