WeWork Får $2 Milliarder Kroner Etter SoftBank Kutt Planlagt Investering

0
40

WeWork sa på tirsdag at Japan er SoftBank økt sin eierandel i selskapet med $2 milliarder kroner i en avtale som er milliarder av dollar under hva de delte arbeidsområdet leverandør hadde håpet å høyne til å finansiere vekst og kjøpe ut eksisterende aksjonærer.

Transaksjonen gir Softbank Group Corp siste investering til $6 milliarder kroner (rundt Rs. 42,00 crores), WeWork sa i en uttalelse. Det er under $20 milliarder kroner (rundt Rs. 1.4 lakh crores) i finansiering av de to selskapene hadde nylig diskutert, WeWork Administrerende direktør Adam Neumann sa i et intervju med Fast Company publisert på tirsdag.

SoftBank Chief Executive Masayoshi Son kuttet størrelsen på investeringen etter hans selskapets aksjer ramlet i forrige måned globale aksjemarkedet uro, Neumann fortalte Fast Company.

WeWork på tirsdag også annonsert planer om å operere under et nytt navn, Vi Selskapet, som vil drive egen virksomhet enheter som leier kommersielle kontorlokaler, leie ut boliger og kjøre skoler.

Opprinnelig var planen å investere 10 milliarder dollar (rundt Rs. 70,000 crores) i SoftBank penger til å finansiere WeWork vekst planer og bruke en annen $10 milliarder kroner til å kjøpe ut ansatte og andre eksisterende investorer, i henhold til en person kjent med saken. At forslaget ville ha gitt SoftBank fleste kontroll av WeWork.

Å redusere investeringen etterlater WeWork med $1 milliarder kroner til å kjøpe aksjer fra eksisterende investorer og betyr Softbank vil ikke få flertall kontroll, sa person, som ikke var autorisert til å diskutere forhandlingene mellom de to bedriftene.

Den nylig lovet midler vil ikke inkludere noen penger fra SoftBank Visjon Fondet, som største investor er Saudi-Arabia, WeWork sa.

SoftBank brukt noen Visjon Fondet penger til å gjøre sine første investeringer i WeWork. Men de siste investeringene kommer utelukkende fra SoftBank Gruppe på grunn av politiske spenninger etter døden av journalist Jamal Khashoggi og noen Fond investorer å ta opp bekymringer om investerer også tungt i WeWork, den personen sa.

SoftBank har investert til sammen rundt $10,4 milliarder i WeWork så langt – $4,4 milliarder i 2017 og $6 milliarder i 2018 og 2019.

I de tre første kvartalene i 2018, WeWork postet et netto tap på om lag $1.22 milliarder kroner på en omsetning på usd 1,25 milliarder kroner.

Etterspørselen etter fleksible kontorlokaler har vokst jevnt og trutt det siste tiåret, økende til om lag 11 prosent av alle leasing i Manhattan i fjor fra om lag 3 prosent flere år siden, i henhold til megling Colliers International.

© Thomson Reuters 2019