New Super Mario Bros U Deluxe: Kotaku Recension

0
44

New Super Mario Bros U är den näst bästa 2D-Mario spel. New Super Luigi U är en otrolig presentation av uppfinningsrika design. De kom ut för sex och fem år sedan, respektive, men idag kan du spela upp dem på en offentlig toalett.

Välsignade med möjligheten att kritiskt se över spel jag har flera års erfarenhet tänker om, jag såg passa på att göra en oortodox åsikt som jag tror att fördelarna kraftigt från video format. Granskningen fokuserar på småaktiga nitpicks av 2D-Mario-spel i allmänhet, i första hand att peka ut exempel i New Super Mario Bros U. jag strävar efter att göra det på ett sätt som är minst underhållande. Om du har varken tid eller mod att titta på en 36-minuters video, jag har i skriptet nedan.

Också, du kan läsa Jason Schreier översyn av New Super Mario Bros U från tillbaka på 2012!

New Super Mario Bros U: Kotaku Recension

New Super Mario Bros U är en utomordentligt viktig match. Det är flaggskeppet titel för en…

Läs mer läs

Om du inte har tid för något av dessa alternativ, vet detta: jag älskar dessa två spel och jag är mycket glad att ha dem på min Nintendo Switch. New Super Mario Bros U Deluxe är tillgängliga nu och det kostar $60.

Video GamesSwitch ExklusivVideo GamesSwitch ExclusiveNew Super Mario Bros U DeluxeVideo GamesSwitch ExclusiveNew Super Mario Bros U DeluxeNew Super Mario Bros U DeluxeBack lådan offert

“Den verkliga Mario Party.”

Typ av spel

テクニカルアクション (Tekniska åtgärder)

Gillade

Det är Mario. Så, nästan allt.

Illa omtyckt

Av en tillfällighet, vad som händer på skärmen i fem sekunder innan varje gång jag dog. Och Spöket Hus.

Utvecklare

Nintendo

Plattformar

Nintendo Stäng

Utgivningsdatum

11 januari

Spelade

Varje enskild nivå av både spel om 25 gånger vardera under de fem senaste åren. Marathoned dem på stora tv-apparater med en, två, eller tre goda vänner flera gånger. Spelade igenom hela New Super Mario Bros U kampanj på min Switch bärbara läge på flygplatser och flygplan och tunnelbanor och soffor två gånger för denna översyn.

Annons

Låt mig börja med Ett Kontroversiellt Uttalande:

2D-Mario spel är fruktansvärt.

Åh, förlåt: jag var bara öva på mina skådespelarteknik.

Jag älskar 2D-Mario-spel så mycket som jag älskar att vara negativ. Så med anledning av att Nintendo släpper en New Super Mario Bros U Deluxe för Nintendo Switch, förlåt mig medan jag göra vad som för mig utgör en bedrift av Os-nivå mental gymnastik: nitpicking en 2D-spel Super Mario.

Annons

Så här har vi en go: 14 vidrig irritationsmoment som jag stött på när man spelar New Super Mario Bros U Deluxe för Nintendo Byta!

Det finns Inte Tillräckligt med Nya Grejer!

New Super Mario Bros U Deluxe består av Wii U-spel som New Super Mario Bros U och New Super Luigi U komprimerade i ett praktiskt paket, nu härligt bärbar för Nintendo Switch. New Super Mario Bros U kom ut på Nintendo Wii U bokstavligen för sex år sedan, i November 2012. New Super Luigi U kom ut för fem och ett halvt år sedan, i juni 2013. Dessa är några knaprig gamla spel. Du kan köpa de två-pack innehåller både New Super Mario Bros U och New Super Luigi U för bara $29.99 pre-owned på Gamestop.

Annons

Naturligtvis, det är Wii U-version. Om du inte är Kotaku Dot Com ‘ s chefredaktör Stephen Totilo, Wii U är inte riktigt portabel. Så låt oss gå vidare och lägga till en hypotetisk Bekvämlighet Kostnad för detta $29.99. Hur mycket är bekvämligheten av att kunna spela detta spel på ett flygplan värt för dig? Nintendo skickade mig spelet innan min semester, så jag har erfarenhet av att spela det på en flygplats, och låt mig säga er: det är säkert bättre än att titta på Twitter! Jag kommer att säga som är värt $10.

Förutom att överföra, New Super Mario Bros U Deluxe lägger till en ny spelbar karaktär, Toadette. Toadette går snabbare och stannar kortare än alla andra tecken. Trotsar kemi: s förståelse av näringsvärdet av svamp, Toadette kan absorbera en krona-liknande objekt och omedelbart bli en humanoid kropp-snatching eldritch-hemsk xerox-kopia av Prinsessan Peach. Denna “Peachette” kan flyta försiktigt om spelaren har hopp-knappen. Om hon faller i en grop, hon studsar uppåt exakt en gång. Hon är “lättare” – läge för nyare spelare. Under tiden, Nabbit, som dök upp i New Super Luigi U, som nu finns i New Super Mario Bros U också. Nabbit är avsedda för de minst kvalificerade av alla Mario spelare. Om Toadette är Enkelt Läge (easy mode, Nabbit är Baby-Läge.

Jag spelade igenom hela spelet OCH samlat 100% av Star Mynt som Toadette, eftersom jag älskar nya upplevelser ungefär lika mycket som jag älskar 2D-Mario spel, och jag måste säga: om hon var som säljs som DLC, skulle jag ha gått så högt som $10.

Annons

Jag fick detta spel gratis, men jag är konstigt nog att jag förmodligen skulle ha betalat $60 för det blir bara så att jag kunde ha en officiell 2D-Mario spel på mitt Nintendo Switch. Jag älskar verkligen New Super Mario Bros U Deluxe. Det har några av de bästa design nivå i serien historia. Polygon Dot Com kallas det bästa Mario-spelet alla tid! De hade fel. Det är fortfarande ett bra spel, speciellt när du spelar två, tre eller fyra spelare. Till skillnad från New Super Mario Bros till Wii, som stöta till dina vänner och av misstag döda dem var lika vanligt som att hoppa på en plattform, New Super Mario Bros U s nivå design är alltid rymlig nog att rymma fyra spelare. Jag kallar detta för “Part-Time Nivå Design.” New Super Mario Bros U är det *verkliga* Mario Party.

Multiplayer New Super Mario Bros U på en stor tv-skärm är en bra tid. Å andra sidan, jag försökte två spelare New Super Mario Bros U på Nintendo Växla i bärbart läge och att den allra första kameran zooma ut för utförda Mario och Luigi är omöjliga att skilja från loppor.

I alla fall, jag spelade nästan hela New Super Mario Bros U Deluxe ensam, bärbara läge, på flygplan, flygplats stolar tunnelbanan i New York, och en soffa i ett mörkt, kallt, i hörnet av ett stort kontorshus, med ljudet avstängt. Detta är säkert sätta mig i den perfekta stämningen för att utveckla alla spelets brister!

Annons

Sammanfattningsvis: det är inte tillräckligt många nya saker. Jag behöver minst en ny värld. Och några DLC. Och det skulle vara trevligt om det DLC var gratis.

“Är det barnets Första Mario, eller vad?”

Som vi har sagt, Toadette är Lätt Läge. Nabbit är Baby-Läge. Båda är valfria. Om du vill spela spelet precis som sin nivå designers tänkt, spela som Mario. Om du vill ha en extra utmaning, prova Luigi. Om du vill spela Padda, spela Padda. Förutom att han faktiskt inte Padda. Han är Gul Padda. Jag vet inte varför han är Gul. Rött Toad är upptagen på annat håll.

Annons

Men, om du spelar två spelare, en av er kan vara Mario. Man kan vara Luigi. Man kan vara Gul Padda. Nu har en av er måste vara Nabbit eller Toadette. Medan Toadette *är* minst *intressant* lätt att använda, hon är fortfarande en “lätt” karaktär. Om de andra tre spelare är IDIOTER, de kan SKRATTA åt dig för att vara fast med Toadette.

New Super Luigi U för Nintendo Wii U tvingas fyra spelare att spela som Nabbit, även om det också finns en Blå Toad förutom Gula Padda. Om bara New Super Mario Bros U för Nintendo Växla hade Blå Toad i det, fyra spelare av sakkunnig skicklighet nivå skulle kunna spela tillsammans! När vi publicerat en video av det här spelet tillbaka i December, ett stort antal kommentarer ropade med detta klagomål. Jag måste säga, jag håller med.

Dessutom, Super Guide är tillbaka. I fall du inte vet Super Guide: det debuterade i New Super Mario Bros för Nintendo Wii. Om du dör flera gånger, det visar sig, att håna dig och skam. Vissa säger att om du hoppa upp och slå det, Luigi kommer att dyka upp och visa den optimala vägen genom en nivå. Jag har naturligtvis aldrig slå det, inte heller skulle du. Varje gång det dyker upp, det innebär att du bara dog tillräckligt många gånger för en dum tv-spel att lägga märke till, och det är att skratta åt dig. Lämna mig ensam, bro!

Annons

2D-Mario Chefer Är Tråkigt

2D Super Mario chefer är som att göra pappersarbete. De är en formalitet. Om du spelar igenom en värld är som att läsa ett kontrakt, komplett med många faror, såsom “att konsultera en advokat,” chefer är som paraferas varje sida. Okej, vissa av dem är ganska bra, men som, de flesta av dem är extremt dum. Det är som med en alarmerande flesta chefer jag typ “Ja, jag vet vad jag ska göra. Jag vill inte, men eftersom det är tråkigt.”

När jag var en trippel-A spel designer, jag tyckte att utgöra ett tankeexperiment som kallas “De” Får jag Det ” – Knappen.” Detta var innan Sony gjorde en “Share” – knappen, så jag tror att det var mindre rolig då än vad det kan vara nu.

Annons

De trodde att experimentet går till så här: tänk dig att det fanns en knapp på handkontrollen märkt “jag Får Det.” Fan, tänk att det är precis under där “Share” – knappen på PlayStation 4 controller. När du trycker på denna knapp, spelet pausar och frågar du en trivia fråga. Som, just här, skulle det ställa,

“Hur kan du döda denna chef?”

Och du måste välja ett av flera alternativ. Sedan ber en uppföljande fråga som “Vad då?” Om du svarar tillräckligt med frågor, det säger, “Okej. Du vinner.”

Annons

När spelet för att testa en nivå eller en chef eller ett möte eller någon liten strimla eller skrot av ett spel du utvecklar, håller jag Får Det-Knappen i åtanke. Om någon isolerad stöter gör allt du önskar dig på denna knapp, fixa din jäkla sak.

I 2D-Mario spel, boss slagsmål funktion så lite liten seriefigur formalitet hangout tradition callbacks. Vi gör pappersarbete med seriefigurer vi veta, känna igen, och kanske av kärlek, trots att det är en formalitet. Det känns mindre som att gå till Chuck E Cheese för min egen födelsedagsfest och mer som att gå till Chuck E Cheese för det födelsedagsfest för min mammas väns son som skryter om att veta exakt vilka livsmedel som kommer att döda en hund.

Liksom, varför finns det ingen Shin Megami Tensei / Persona Demon Konversation mekaniker i Mario-spel? Varför kan jag inte bara ge Boom-Boom en 1up-svamp för att få honom att gå bort? Dessa saker är värda 100 guldmynt. Boom-Boom är helt klart en idiot som är mottagliga för att ha beställt runt. Koopa underhuggare är självklart utnyttjar honom och hans stora muskler. Jag tycker synd om killen.

Annons

Art Direction

När New Super Mario Bros kom ut för Nintendo DS 2006 påpekade jag till en kollega att “New Super Mario Bros ser ut som en Flash-spel.” The tides of time har kaffe-målat som en förolämpning. Idag, i och med 2019, jag förnya mitt gift när jag säger att New Super Mario Bros U Deluxe ser ut som en Android-exklusiva edutainment ” – app. Inte illa för Android-exklusiv utbildning apps. Några av mina bästa vänner att göra Android-exklusiv utbildning apps.

Jag ska erkänna att när jag först hatade på New Super Mario Bros’ art stil, jag var anställd på Sony Computer Entertainment Japan, och halvhjärtat hata på Nintendo produkter var lite av ett stående skämt i office. Jag menar, vi alla hade Nintendo DSes. Vi alla köpte New Super Mario Bros. har Vi nog alla skulle ha föredragit pixel konst, men vet du vad? Nu nästan tretton år senare, New Super Mario art-stil har jäst till sin egen sak. Det ser bra ut. Det ser precis ut som vilken typ av spel som dessa spel är: god, ren, enkel, part-time kul.

Annons

Men varje gång på ett tag konst livsglädje stör dess läsbarhet. Titta på dessa beanstalk-blad plattformar här. Lägg märke till hur ljuset jämnt nyanser dem. “Marken” lager inom dessa plattformar sitter exakt på sina mittlinjen. Du kan se en svag kluven. I värmen av att springa och hoppa kan man misstag toppen av bladet bakgrund del för fast massa. Detta trick även expert ögongloben upprepade gånger. Jag minns för många år sedan min kompis David Hellman, artist bakgrunder i spelet Braid, som beskriver en liknande effekt i oförutsägbart sluttande plattformar i spelet Earthworm Jim. Sedan dess har jag kallade detta för “Earthworm Jim Effekt.”

Ibland kan jag inte berätta om en fiende är hitboxen börjar och slutar. Pixel perfektion av gamla Marios har resulterat i en plattform utmaningar har den balans av en olympisk sport. I New Super Mario Bros U, ibland mitt precision-hungriga ögon inte preconceive överlevnadsförmågan för hukande under fiender som dessa.

Annons

Jag applåderar New Super Mario Bros U s entusiasm i att ständigt presentera mig plattformar som dansar med alla energi bakgrund av Super Mario Bros 3 overworld. Med det sagt, ibland kan jag inte säga, bara av att titta på en plattform där dess rörelse arc kommer att sluta. Ibland inom ekosystemet på en nivå två bullriga plattformar som verkar identiska bana sina respektive platser med olika uppsägning vinklar. Vad jag säger är, ibland två plattformar som ser exakt likadan inte gör exakt samma sak, och det är orent och orättvist. Som, i händelse av dessa vattnet stenstatyer: de roterar när du närmar dig dem, men inte två av dem roterar exakt samma grad. Gamla Mario spel presenteras uteslutande utmaningar som en hypotetisk geni spelare kan passera på sin första försök. New Super Mario Bros U utmaningar inte exakt kräver förkunskap om nivå layouter, men i deras oförutsägbarhet de kräver en högre nivå av anpassning av den hypotetiska geni-spelare. Med tanke på överflödet av bakgrunden grafik och fienden animationer, jag är bekväm diagnosticera detta som en art direction problem.

Vattennivåerna Är En Buzzkill

Ingen gillar att bada! Det är som att ta ett bad OCH träna—på samma gång!

Min kompis Brent Porter sade tidigare i dag att ett spel som består helt och hållet av Super Mario Simning Nivåerna kan faktiskt vara ganska bra. Jag höll genast.

Annons

Det betyder inte att de arbetar i New Super Mario Bros U. Det är kanske avsikten med spelets regissör som den mer långsamma tempo simning nivåer ligger längs sträckor av kinetisk lycka som består av spelet är torrare utmaningar. Varje flera snabba hoppa fingervantar, för att straffa våra lutning mot framgång, spelet exil oss till en heck under vågorna, som vi måste tillfälligt kamp mot faror av oklar geometri.

Nivåerna är bra isolerat. Några av dem är även utmärkt. Mario nivå designers är några av de mest änglalika varelser i tillvaron; de utmärker sig med crafting utmaningar i alla terräng. Men aldrig att göra dessa nivåer i en medryckande sekventiell genomspelning INTE kommit med ett dundrande buzz-kill.

Yoshi är För Tyst!

Yoshi är min hund, OCH min bästa vän. Men i det här spelet han är märkligt icke-exciterade. Borta är den trevlig tecknad yelping utropstecken som utfärdats ut ur sitt ägg i Super Mario World. Borta är de glada röst Kazumi “KK Reglaget” Totaka, som gör rösten till Yoshi i olika andra spel. Yoshi ägg nu sprickor med en obetydlig plinking. Yoshi ‘ s glada grymta när de utför sin fluttery-footed extra lång dubbel-hoppa manöver har försvunnit. Nu är allt vi hör är skonsam gnisslande och spruta. Som jag sa, Yoshi är min hund, OCH min bästa vän. Jag vill att min bästa vän att prata. Jag vill att min hund att skälla. Jag vill också hålla Yoshi över flera nivåer, i stället för att överge honom på slottet varje gång jag är klar med en nivå-designer-godkända Yoshi Zon. I sammanfattning, min kompis har vuxit upp, och det har jag inte.

Annons

[Obs: detta avsnitt är mycket, mycket annorlunda i videon. Det är mitt favorit avsnitt i videon. I det, jag har lite röst klipp jag spelade in, vilket jag tror passar Yoshi ‘ s personlighet i det här spelet.]

Väntar På Är Smärta

Min vän Bennett Foddy, tillverkare av spel som QWOP och Komma Över Det Med Bennett Foddy, gillar frustration över att så mycket som han gillar med fyra bokstäver ord och sätta hans namn i namn av tv-spel. För två år sedan skrev han en uppsats om “Elva Smaker Av Frustration:” han har i speldesign.

Annons

Min favorit smak av frustration saknas en plattform i ett Super Mario-spel, och sedan behöva vänta på det. Jag vet att jag ställt upp och mis-tidsinställda något i min kör igenom nivå. Jag vet att jag diffusa mitt engagemang för effektivitet för förmodligen en ensam andra fragment. Och nu jag står här, väntar på en hiss. När jag ser tillbaka på minnen av att älska Mario spel, minnen av att bemästra nivåer så att Mario kommer på en plattform precis som den glider på plats sticker ut kraftigt. Det kräver engagemang för att få det bra på en Mario nivå.

I detta avsnitt av min recension är skriven ur perspektivet av någon i samma stund som de missar en plattform för första gången, innan de har lärt sig att älska det:

Mario spel ger spelare för att köra snabbt och gratis, för att hoppa högt och långt, att kyssa himlen, att kyssa molnen, och kiss the sun. Mario spel är den ursprungliga parkour. Så när ett Mario spel bildligt rycker på dig och säger “Hej vänta där för ett par sekunder lmao” det utgör en tätare förolämpning än jag upplevt i high school.

Annons

En av de två knapparna i den allra första Super Mario Bros. framförallt sker en skvätt funktion. Genom att trycka på och släppa knappen med skicklig timing medan du kör, spelaren kan smidigt navigera vart och ett av spelets hinder fingervantar nästan helt utan att någonsin stanna. Djup förståelse av Mario olika acceleration och retardation stater som består av en majoritet del av en skicklig spelare och kompetens.

När ett hinder eller en situation i ett Mario-spel, gör en spelare att stanna och vänta, oftast känns det som ett nederlag: kanske den spelare var inte rör sig tillräckligt snabbt i situationen innan stopp, kasta av flödet av resten av nivån. Detta gör att spelaren känner sig som en rube. Den osynliga handen av de bästa nivå designers i video game historia vävstolar stor.

Men, ibland kan ett Mario-spel gör att du slutar helt enkelt eftersom det är på det sättet nivå är utformad och, hoppsan, det finns inget du kan göra åt det.

Annons

På deras bästa, dessa avbrott ske i form av spända ögonblick som spelare väntar en nödvändig plattform samtidigt som de förhandlar för geometri mot en unkillable fiende. På andra håll, ett stopp kan vara en utmaning för oss att njuta av lidande en mekanisk svårigheter i väntan på en optimal anpassning av vår flyktväg. I sin mest oinspirerade, stunder av strategiska väntar på att falla i “Brawler Hiss” – kategorin, där vi står på en långsamt vertikalt rörlig plattform, bråka med idioter som skulle straffa oss för att inte uppmärksamma. Värst, dessa avbrott se Mario står i centrum av en ring av dumma spöken, väntar på en slentrianmässiga lucka i den cirkel av phantasms att komma fram till ett avtal med en plattform av oförutsägbara patrull rutt.

På sin absolut värsta, Super Mario väntar spel ruttnar och festers djupt inom den filosofiska kärnan av automatisk rullning etapper.

Automatisk rullning skeden har sitt ursprung i Super Mario Bros 3. I Super Mario Bros 3, de flesta av automatisk rullning stadier är bra. Under flera omgångar i 2D-Mario-serien, kvalitet och ett av dessa steg långsamt minskat. I Super Mario Bros 3, den långsammaste av automatisk rullning stadier alltid hållit spelare upptagen, oftast med kanonkulor och ont kulor—en oändlig stampede stompable dödliga hinder. På detta sätt, långsam auto-scroll stadier mästerligt belånade stunder av spänning och explosioner av utsläpp.

Annons

Auto-scroll stadier i New Super Mario Bros.-spel helt enkelt känner för handfängsel, som om de är kränkande att du, som de skrattar över att ha tagit din givmilda studsande frihet bort.

Å andra sidan, en av New Super Mario Bros U är bäst nivåer är en automatisk rullning nivå.

Overworld Gåtor

Varje gång på ett tag New Super Mario Bros U kastar du en liten overworld gåta eller timing utmaning. Jag svagt minns dessa orsakar högt vild skriker matchar när du spelar New Super Mario Bros U på en tv med mina fina vänner Doug och Julie Jones på nyårsafton 2012. Lite gåtor att spela som quick-time koncentration match spel. Kom ihåg slumpmässigt genererade väg, och sedan välja en Plinko drop läge.

Annons

Det är en bra Referens. Öh.

Det är ungefär lika intressant som garn-unraveling pussel på baksidan av en trädgård-sort Denny ‘ s kids-menyn. Om du röra dig, du måste kämpa en liten, liten en-rum möter som du är, minst, belönas med en power-up. Jag måste säga att, även om, som jag skrubba fram och tillbaka över världskartan strip mining Star Mynt från nivåer skulle jag rusat genom tidigare i en kinetisk raseri, varje gång jag smälla en tvångssituation jag vill bara låta min mans dö. Det var ett Tryck Lyckan referens i föregående mening, förresten.

Kinda jag önskar att jag bara kunde, som ger Hammer Bro en 1up-svamp och att han skulle gå bort. Sedan igen, varför är det en 1up-svamp i detta spel alls?

Annons

Extra Liv? I Denna Ekonomi?

Om du dör i multiplayer-läget i en New Super Mario Bros spel, dina vänner får en chans att återuppliva dig. I multiplayer-läget, alla spelare måste dö för att spelet för att återställa spelare till en checkpoint. Detta utgör en genomgripande översyn av hur Super Mario Bros. spel handtag extra liv. Förutom New Super Mario Bros har fortfarande extra liv.

New Super Mario Bros U händerna extra liv som praktiskt.

De kanske borde ha gjort med extra liv för vad de gjorde med pixelart? Gillar Super Mario Odyssey inte bara fina utan extra liv. Om du dör, du betalar några mynt. Jag måste säga: alla som klagar på att avsaknaden av en traditionell “liv” mekaniker gör spelet “för lätt” är en typ av en galning. Och inte ens en rolig weirdo: de är en sorts tråkigt weirdo. Liksom, om du klagar på att avsaknaden av en icke-traditionell extra liv mekaniker som gör ett spel citat-slut citat “för enkelt,” det du egentligen gör är att utsätta din osäkerhet: om du behöver lite mått för att bevisa dig själv marginellt bättre än någon annan, eftersom du inte kan bevisa att du personligen kan klara hela spelet utan att ta en enda träff. Som, skulle en professionell hastighet runner klaga om spelet inte har traditionella extra liv? Skulle RED BULL ESPORTS ” GOLDEN BOY GRANDPOOBEAR klaga om ett nytt Mario-spel inte har extra liv? Jag skickade honom ett DM på Twitter och, öh, det visar sig att han bokstavligen hade precis fått barn, så jag ville inte fråga honom och istället låta honom fortsätta att umgås med sin bebis. Grattis på barnet GPB!

Annons

Som om en nivå är så svårt att du inte kan slå sin andra halva, spelar det ens någon roll om det är en checkpoint? Kanske kunde de ta bort den extra liv och sedan förnya checkpoint mekaniker. Gillar, kanske en extra prova på en checkpoint kostar dig 100 mynt. Om du inte har 100 mynt, måste du börja om hela nivån över. Jag säger inte att detta är en slutgiltig lösning. Jag säger bara att det är ganska bra. På detta sätt, spelarna får se att antalet mynt kommer upp i en miljon år. Det känns bättre än att se en “99” i den övre delen av skärmen hela tiden.

Om inget annat, wow, det tar lång tid att återskapas efter att du dör. Jag tidsinställda det. Det tar 18.9-knappen-mosa sekunder från ögonblick av påverkan för att starta om nivå. Det är lite för långt, som till 17,9 sekunder! Hej Shigeru Miyamoto! Spela Celeste! (Jag vet att Shigeru Miyamoto inte direkt det här spelet. Jag var på väg för namn erkännande. I alla fall, är en medlem av den uppsättning “Alla”, Shigeru Miyamoto bör definitivt spela Celeste.)

Dold Information

Super Mario Bros spel gå den fina linjen mellan det synliga och det osynliga. Å ena sidan, när det första Super Mario Bros spelet kom 1985, och dess engagemang i att läsbarheten slog tonåren i the video game design yrke som en blixt. Allt kan spelaren se i Super Mario Bros 1 beter sig på exakt samma sätt varje gång vi stöter på det.

Annons

Vissa hinder börja dolda, dra en fet linje mellan vad spelaren kan alltid se och vad spelaren har ibland en möjlighet att se. “Ibland” är, naturligtvis, både professionella statistiker och befälhavaren spelet designer favorit ord. Piranha Plant är ett perfekt exempel. Ibland kan en piraya plantera liv i en pipe. I det här fallet, det dyker upp ur röret som Mario metoder, möjligen att bita honom. Ibland, ett rör saknar en piraya-växt. Ett enda möte med en piranha plant växter försiktighet till spelarens angreppssätt för att inte alla efterföljande rör möten.

Å andra sidan, värld 1-1 i Super Mario Bros. spel innehåller också en dold 1up-svamp som dyker upp från ingenstans om den uppåtgående arc en spelare hoppa skär det som till en början känns som en slumpmässig plats i luften. Detta kan inte ske förrän den tionde eller elfte gången en ny spelare re-spelar detta skede. Kanske en granne kid har att visa detta för dig innan du börjar göra det själv.

Oavsett din inledning, denna överraskning dolda objekt massage en konstig tvångsmässigt mental plats, en vars djupaste dröm väcker den sjuke att söka varje plats och peta på varje plats. Super Mario-spel gör aldrig svika detta tvång. Super Mario worlds finns i överflöd i osynliga mynt block. Placeringen av dessa dolda nöjen kräver känslig precision på den del av den nivå som designer. I gamla tider dessa block var få och kryptiska. Idag är de gömma sig i mer sällskapliga frekvens. Notera förekomsten av en dold elden blomman innan dörren av alla världens boss. Vid denna punkt, varför dölja den makt? Tv-spel ligger ofta och högljutt. Att ljuga är deras starkaste makt. Inget tänder fantasin som en gäll tillverkning. Det är dock inte alla lögner är så oärlig som den här lilla brinnande blomma.

Annons

Som tårna närma sig linjen mellan oärlighet och disingenuity nivån designer börjar ta lugnt fri-och rättigheter. Vi kan gå genom vissa väggar i New Super Mario Bros U, hitta mynt i. Oftast kan vi se antingen ett avbrott i dessa väggar eller intuit angivande av omgivande hinder. Så småningom pass-throughable väggar erbjuder inga synliga symptom. Den nivå som designer har vågat sig längre än den bleka i deras ansvarig vuxen vårdnadshavare relation med spelaren.

Jag är inte rädd för mörkret. Jag bara gillar det inte.

Nu level designers har via baby steg historia förvärvat alla de verktyg som behövs för att motivera sitt beslut att släcka.

Annons

Jag *hatar* nivåer i tv-spel där du är i mörker. Det enda spelet som kommer på distans nära att få det rätt är The Legend of Zelda: Link to the Past. Det som en gång var mitt jobb att prototypen begrepp för att göra mörker kul i en post-Gears of War 1, före Gears of War 2 trippel-A third-person shooter i Unreal Engine 3. Jag tillbringade två månader på uppgiften. Mestadels jag bara kopierade Legend of Zelda: Link to the Past. Jag var som, vad om det fanns lampa objekt som du hade interagera med under slagsmål, och du kan se dem svagt i mörkret, och om du tänder upp dem det förlamar fiender i närheten för ett par sekunder innan de kör bort till en mörk plats? Det visar sig att det var alltför svårt att balansera. Vad som hamnade i spelet var några halvhjärtade versionen av Assassin ‘ s Creed synkronisering torn. Nåja.

De kallar dem tv-spel av en anledning. Du måste kunna SE något på skärmen. Därför bör du inte ställa in video spel nivåer, i mörker om du gör ett skräck spel.

I år 2018, på Nintendo Byta, jag har en annan anledning att hata mörka nivåer. Nintendo Växla skärm är så blank att om jag spelar ett mörkt område i New Super Mario Bros U Deluxe bärbara läge på min pendla hem, tunnelbana lampor är så ljust att jag kan se min reflektion i skärmen. Det sista jag vill ha ett spel för att ge mig är erfarenheten av att titta mig själv i ögonen efter en lång, faktiskt ansträngande dag som bokstavligen spela Super Mario Bros för en levande vid en ålder av trettio-nio. Det mänskliga ansiktet ser värre och värre i en låg vinkel reflektion som en åldrar. Jag menar det bokstavligen. Jag menar också att bildligt.

Annons

Ghost Hus Suga

Vad jag kör på är, Ghost Hus Suga.

Ghost Hus kom först i Super Mario-serien avbetalning Super Mario World 1990. Tillbaka i 1990, Ghost Hus visade oss en uppsjö av lekfulla möjligheter för plattformsspel nivåer där reglerna bröt sig själva och logik inte gör någon något gott. Idag, om vi ser tillbaka på den första ghost hus, som vi se vad vi kan kalla Proto-Pussel-Plattformsspel nivå design.

Annons

Jag lägger tyngdpunkt på “proto.” Super Mario ‘ s Ghost Hus, ett pussel plattform stadier, är helt enkelt inte bra alls.

Låt mig uttrycka det så här: om Andens Hus är din “favorit” – nivåer för alla Super Mario-spel, du är 10,000% en narc.

Mario spel är på sitt bästa när Mario är igång och hoppning. Mario spel är de mest mediokra när Mario mis-times hans inställning till en hiss plattform och har att stå och vänta på att det ska komma tillbaka, utan att ens en enda fiende för att hålla honom sällskap. Super Mario-spel är ” bästa nivåerna är de där du läser varje nivå objektet som den livnär sig på skärmen som ett självspelande piano roll, att ge åt dina fingrar glädje av en ragtime virtuos. Super Mario-spel ” värsta nivåer är de där ingenting vettigt.

Annons

Ghost Husen inte vettigt. En bra Mario nivå är som, “Kör bara tillräckligt snabbt, hoppa med bara tillräckligt med nåd, dodge denna fiende, ducka under denna fiende, köra bort kanten och landar perfekt på denna plattform precis som den glider på plats.” Ghost Hus är som, “lol att dörren var faktiskt ett mynt.” Jag hatar det.

Låt mig ge dig lite inne baseball om sammansättningen av denna översyn. Jag spelade igenom spelet, notera mina klagomål som jag gjorde så. Då jag kokade den lista över klagomål ner till fjorton punkter. Sedan jag såg en 100% genomspelning av spelet på 2x hastigheten, med anteckningar om vilka klagomål som kom upp i vilka nivåerna. I slutet av min visning av fullständiga spel, jag hade komponerat en lista över nivåer att spela för video capture för min video. Sedan jag skrev det här manuset.

Ghost Hus dyker upp i mina anteckningar så bekvämt förövare för nästan varje avsnitt av den här listan. Några av dem har simning—i mörkret. De flesta av dem är plattformar, hinder eller fiender visuellt oklar kollision geometri. Man kunde försvara dem genom att säga att de “bryta upp den tristess” av att springa och hoppa nivåer, även om det är där jag skulle vilja påstå att lägga ner spelet och göra något annat också bryter upp den tristess av att springa och hoppa nivåer. Inte Nintendo, efter alla, pionjär funktion där spelet tränger sig på att tala om för spelaren att de ska ta en paus?

Annons

För Mario, tristess är budskapet. Kör och hoppa är inte tråkiga. Det är vad Mario är bra på. Ghost Hus är inte vad Mario är bra på. Om jag vill ha en Ghost House, jag ska spela Limbo igen.

I slutet av den här övningen, jag har kommit bort, tänker två saker:

För det första, att den barnsliga dumheter av andens hus, som på grund av sina skillnad från resten av den omgivande spel, står som en stark bekräftelse av den förmåga av Super Mario nivå designers på att producera enkla handskar av utmärkt kinetisk glädje.

Annons

Andra, som Super Mario Maker ‘ s existens är nästan definitivt Nintendo erkänner att de inte vet hur man gör Mario till en pussel plattformsspel, att idén intriger dem, och att de skulle älska att se miljontals andra människor försöker och lyckas.

Ingen Bowsette?!

När Nintendo-fans såg den första trailern för New Super Mario Bros U Deluxe för Nintendo Switch, vi flippade sjutton ut på vår första glimt av Super Crown. Detta objekt kan vända Toadette till en Princess Peach-Toadperson hybrid. Mellan funderingar om den sanna naturen av mänskligheten, våra skräckslagna fantasi funnit tröst i den humoristiska tanken på att någon skulle sätta på den här kronan och bli en humanoid princess—även Bowser. Därmed Bowsette blev den största meme av 2018. Trots att trycka på’ ber, Nintendo vägrade att kommentera på offert-slut citat “internet-tjänster.” Som spelets release impended, den officiella hemsidan för New Super Mario Bros U Deluxe beskrivs Super Crown som bara för Toadette. Deras text som innehöll orden, “jag är Ledsen, Luigi.”

Annons

I alla fall, i själva spelet, Super Crown inte ens visas om inte Toadette är i spel. Och i ett multiplayer-spel, endast Toadette kan plocka upp det. Det visar upp ungefär lika ofta som Ekorren Acorn. Eftersom du inte kan spela som Bowser, spelet erbjuder spelaren inte möjlighet att testa teorin om Bowsette. I sammanfattning, Nintendo behövde inte säga något. Låt folk leva, Nintendo.

Underbara Mario Kompisar

Och det är allt jag fick! Ska du köpa New Super Mario Bros U Deluxe för Nintendo Byta? Tja, om du aldrig har spelat New Super Mario Bros U för Nintendo Wii U, eller om du vill uppleva det igen med vänner—eller Toadette—kanske det är värt det för dig. Om du behöver absolut en officiell 2D-Mario spel på din Nintendo Switch, här är det. Om du bara letar efter en plattform spelet och du har aldrig spelat vare sig detta eller Celeste, få Celeste. Det är $20 och det är ungefär tio gånger så bra som detta.

Annons

Som jag sade i början av denna översyn, även om Nintendo inte hade skickat mig spelet gratis, skulle jag förmodligen ha betalat $60 för det dag ett. Då skulle jag ha 100%’d det i flera febrig timmar, bärbara läge, på min soffa i mörkt, sent på natten, med ljudet av. Som min svettas kyls jag skulle sannolikt ha börjat brainstorma fram ett Nytt New Super Mario Bros.

Precis som i New Super Mario Bros. debuterade 2006. Det är nästan 13 år sedan. Jag har hört flera föräldrar och mor-och farföräldrar hänvisa till en fyra-åriga barn som en “baby”, även om en 12-åring?

Är New Super Mario Bros. inte för gammal för att vara “Ny” längre?

Jag föreslår att Nintendo gör ett Nytt New Super Mario Bros, med en ny grafisk stil. Kanske ta tillbaka den hårda kanter krita titta på Super Mario World 2: Yoshi ‘ s Island. Kanske gör Mario ut av garn! Nej, vänta, inte göra Mario ut av garn.

Annons

Kanske vara djärv och släpp “Super.” “Super” har inte varit relevant eftersom det var första används för att indikera en skillnad från Vanliga Mario Bros. Kommer någon snälla få den här mannen ett nytt adjektiv? Vad sägs om “Ultra Mario Bros.”? Kanske, i en anda av social integration, det kan vara “Underbara Mario Kompisar.” Jag gillar det!

Detta skulle vara ett perfekt tillfälle att gå i en ny musikalisk riktning, liksom. Personligen har jag en förkärlek för klassisk gitarr covers på YouTube av Super Mario Bros 2 låtar. Jag tänker mig att dem kanske blandar det med lite god ragtime piano. Det skulle vara en mycket bättre än den musik som i det nu.

Wow! Som påminner mig: jag glömde att göra narr av musik! Det halkade att mitt sinne för att jag spelade det här spelet i fyra flygplats stolar, två flygplan, en säng, en soffa på kontoret, alltid med ljudet av. Om minnet tjänar, musik i New Super Mario Bros spel är bättre lämpad att spela ut från en Bluetooth-högtalare inne på en toalett på Teletubby Högkvarter. Om jag var tvungen att föreslå ett bättre soundtrack, jag skulle gå med något lite mer så här:

[Här spelar jag den Underbara Musik som jag använder vid slutet alla mina videor. Det kommer från en musik-service. Det var den första sökresultat för sökord som “dumma.” Jag har tagit kallar det för “Honktown Clownaround.” Du måste verkligen titta på video-version av den här recensionen för detta skämt till land. Jag är ledsen. Lita på mig, det är bra i videon. Om du har läst denna text först, dock, du vet att det kommer, och utan att hela 37 minuter uppbyggd av mycket mer dyster musik, det är troligt att detta skämt inte kommer att göra det för dig. Jag är ledsen.]