451 Forskning: Säkerheten är top data management utmaning

0
27

Allt fler företag att samla in och analysera stora mängder data för att förbättra sina tjänster och beslutsfattande. Men, automatisering av datahantering inom organisationer kommer med flera utmaningar och trygghet ses som den översta, enligt en ny undersökning.

[ Hänga med 8 heta it-säkerhet-trender (och 4 kommer kallt). Ge din karriär ett uppsving med högsta säkerhet certifieringar: Vem de är till för, vad de kostar och som du behöver. | Registrera dig för CSO nyhetsbrev. ]

Data management, automation, även känd som DataOps, innebär användning av flera olika tekniker och processer för att förenkla insamling, lagring, åtkomst och analys av data för att möjliggöra smidig, data-driven verksamhet beslut och produktutveckling. Problemet är att utan en strategi som tar säkerhet i beaktande företag som är i riskzonen för att drabbas av allvarliga dataintrång som kan leda till ekonomiska förluster och negativa konsekvenser för deras rykte.

Under de senaste åren har många stora organisationer har upplevt dataintrång inte på grund av dataintrång, men eftersom de misslyckats med att korrekt konfigurera och säkra olika data-relaterade tekniker, såsom Amazon S3 hinkar, Elasticsearch noder, MongoDB databaser, Hadoop-distributioner och andra. I en undersökning utförd av 451 Research som släpptes i dag, två tredjedelar av de tillfrågade citerade säkerhet och efterlevnad som den främsta utmaningen i samband med hantering av data. Detta följdes av oro relaterad till data kvalitet, styrning av distribuerade data, tillgång till interna data och pipeline tillförlitlighet.

Att förstå de krav som är relaterade till data integritet var också ses som en utmaning av 40 procent av de svarande.

Undersökningen ifrågasatte 150 representanter från USA-baserade organisationer med över 1 000 anställda och minst 2 petabyte av hanterade data, och som hade en god förståelse av organisationens strategi för hantering av data. De organisationer som var från olika branscher, bland annat bank, sjukvård, teknik, tillverkning, detaljhandel, förvaltning, försäkring och telekom. Omkring en femtedel anses DataOps redan djupt rotad i deras kultur, 37 procent var under DataOps adoptioner över flera avdelningar och 34 procent var fortfarande definiera en DataOps strategi.

Distribution av Data-och volymtillväxt komplicera den bild säkerhet

“Data security är en perenn oro, naturligtvis, men ta itu med datakvalitet är avgörande för om organisationer är att se till att de gör beslut baserade på korrekt data”, 451 Forskning sade i sin rapport. “Dessutom, det faktum att data är allt mer spridda över flera plattformar uppgifter (relationsdatabas, nonrelational och Apache Hadoop/Spark), och på flera platser (lokaler och flera moln) försvårar förståelsen av vad data organisationer verkligen har till sitt förfogande.”

Tryck för att flytta data i molnet är bara förväntas öka. Nästan en tredjedel av de tillfrågade att deras organisations data växer i en takt av 100 gb till 500 gigabyte per dag. Nitton procent rapporterade tillväxt priser mellan 500 gigabyte och 1 terabyte per dag, 12 procent mellan 1 terabyte och 2 terabyte och 13 procent jämfört med två terabyte per dag. Detta innebär att det blir svårare och dyrare för företag att lagra och analysera data på lokaler.

[ Förbereda sig för att bli en Certified Information Security System Professional med denna omfattande online-kurs från PluralSight. Erbjuder nu en 10-dagars gratis testperiod! ]

Enligt 451 Forskning, 41 procent av de tillfrågade organisationer för närvarande lagra mer än hälften av sin data i molnet och över 70 procent av dem förväntas att nå denna milstolpe under de kommande två åren. Dessutom, 60 procent är redan med hjälp av NoSQL-databaser och nästan hälften av distribuerade data kluster som bygger på Apache Hadoop/Gnista.

Den ökade populariteten för dessa tekniker och det faktum att vissa av dem var avsedda för internt bruk och saknar en stark tillgång kontroller eller säkra standardkonfigurationer skulle kunna förklara varför säkerhet forskare är att hitta tiotusentals installationer som är allmänt tillgänglig på internet utan autentisering.

Den goda nyheten är att många av de svarande vars företag är på väg in i DataOps antagande är att citera större säkerhet och efterlevnad som en fördel (66 procent). Andra fördelar enligt undersökningens resultat är ökad flexibilitet och kortare tid till marknaden (63 procent), bättre beslut och business insight (55 procent), införandet av ansökan som drivs av affärsmöjligheter (54 procent) och minskade kostnader (49 procent).

“Medan begreppet DataOps är kanske mest förknippas med den operativa effektiviteten, resultaten av undersökningen visar att dessa effektiviseringar är inte bara relaterad till agility, men även till säkerhet och transformerande förändring”, 451 Forskningen säger. “Företag som redan är förlovad med DataOps överväldigande majoritet överens om att det är att ha en positiv inverkan på deras organisation, och medan förbättrad smidighet och effektivitet är nära förknippade med DataOps, den största drivkraften, prioritering och nytta är faktiskt relaterade till säkerhet och efterlevnad.”

Denna berättelse, “451 Forskning: Säkerheten är top data management utmaning” var ursprungligen publicerad av