451 Forskning: Sikkerhet er topp data management utfordring

0
24

Bedrifter er i økende grad å samle inn og analysere store mengder data til å forbedre sine tjenester og beslutninger. Imidlertid, automatisering av data management inne organisasjoner kommer med flere utfordringer og sikkerhet er sett på som den øverste, ifølge en ny undersøkelse.

[ Holde opp med 8 hot cyber security trender (og 4 går kald). Gi karrieren din et løft med topp sikkerhet sertifikater: Som de er for, hva de koster, og som du trenger. | Sign up for CSO nyhetsbrev. ]

Data management automatisering, også kjent som DataOps, innebærer bruk av flere teknologier og prosesser for å forenkle innsamling, lagring, tilgang og analyse av data for å aktivere agile, datadrevne beslutninger og produktutvikling. Problemet er at uten en strategi som tar sikkerhet i betraktning, virksomheter er i risiko for å oppleve alvorlige data brudd som kan føre til økonomisk tap og negative konsekvenser for deres omdømme.

Over de siste årene har mange store organisasjoner har opplevd data brudd ikke på grunn av hacking, men fordi de ikke klarte å konfigurere og sikker ulike data-relaterte teknologier, slik som Amazon S3 bøtter, Elasticsearch noder, MongoDB databaser, Hadoop-distribusjoner og andre. I en undersøkelse utført av 451 Forskning som ble sluppet i dag, to tredjedeler av respondentene oppga sikkerhet og overholdelse som toppen utfordring knyttet til data management. Dette ble etterfulgt av bekymringer knyttet til datakvalitet, styring av distribuerte data, tilgang til interne data og data rørledning pålitelighet.

Forstå krav som er relatert til data privacy ble også sett på som en utfordring av 40 prosent av respondentene.

Undersøkelsen spurte 150 representanter fra USA-baserte organisasjoner med over 1000 ansatte og et minimum av 2 petabyte av administrative data, og som hadde en god forståelse av organisasjonens data management strategi. Organisasjonene var fra ulike bransjesegmenter, inkludert bank, helsevesen, teknologi, industri -, handels -, regjerings -, forsikrings-og telecom. Rundt en femtedel anses DataOps allerede inngrodd i kulturen deres, 37 prosent var i løpet av DataOps adopsjon på tvers av flere avdelinger og 34 prosent var fortsatt å definere en DataOps strategi.

Data fordeling og vekst i volum komplisere sikkerhet bilde

“Datasikkerhet er et evigvarende problem, selvfølgelig, mens adressering data kvalitet er viktig for at organisasjoner for å sikre at de gjør vedtak basert på nøyaktige data,” 451 Forskning sier i sin rapport. “I tillegg det faktum at data er i økende grad fordelt på flere data plattformer (relasjonelle, nonrelational og Apache Hadoop/Gnist), og flere steder (lokale og flere skyer) kompliserer forståelsen av hvilke data organisasjoner virkelig har til rådighet.”

Trykk for å flytte data i skyen er bare forventes å akselerere. Nesten en tredjedel av respondentene sa at organisasjonens data vokser med en hastighet på 100 gigabyte til 500 gigabyte per dag. Nitten prosent rapporterte veksten priser mellom 500 gigabyte og 1 terabyte per dag, 12 prosent mellom 1 terabyte og 2 terabyte og 13 prosent i løpet av to terabyte per dag. Dette betyr at det blir vanskeligere og mer kostbart for bedrifter å lagre og analysere data lokalt.

[ Forberede seg til å bli et Certified Information Security Systems Profesjonelle med denne omfattende online-kurs fra PluralSight. Tilbyr nå en 10-dagers gratis prøveversjon! ]

I henhold til 451 Forskning, 41 prosent av de undersøkte organisasjoner for øyeblikket lagre mer enn halvparten av sine data i nettskyen, og over 70 prosent av dem er ventet å nå den milepælen i løpet av de neste to årene. Videre er 60 prosent allerede bruker NoSQL databaser og nesten halvparten har distribuert data klynger basert på Apache Hadoop/Gnist.

Den økte populariteten av disse teknologiene, og det faktum at noen av dem var ment for internt bruk og mangel sterk få tilgang til kontroller og sikker standard konfigurasjoner kan forklare hvorfor security forskere til å finne tusenvis av distribusjoner som er offentlig tilgjengelig på internett, uten godkjenning.

Den gode nyheten er at mange respondenter som organisasjoner er godt på vei inn i DataOps adopsjon er siterer større sikkerhet og overholdelse som en fordel (66 prosent). Andre fordeler i henhold til resultatene fra undersøkelsen inkluderer økt business smidighet og raskere til markedet (63 prosent), bedre beslutningsprosesser og innsikt i virksomheten (55 prosent), innføring av program-drevet virksomhet evner (54 prosent) og kostnadsreduksjoner (49 prosent).

“Mens begrepet DataOps er kanskje mest forbundet med operasjonell effektivitet, resultatene fra undersøkelsen tyder på at de effektivisering er ikke bare knyttet til agility, men også til sikkerhet og transformativ endre,” 451 Forskning sagt. “Selskaper som allerede er engasjert med DataOps overveldende enig i at det er å ha en positiv innvirkning på deres organisasjon, og mens økt smidighet og effektivitet er nært forbundet med DataOps, den største driveren, prioritet, og fordelen er faktisk knyttet til sikkerhet og compliance.”

Denne historien, “451 Forskning: Sikkerhet er topp data management utfordring” ble opprinnelig utgitt av