451 Onderzoek: Veiligheid is top data management uitdaging

0
24

Bedrijven zijn in toenemende mate het verzamelen en analyseren van grote hoeveelheden gegevens om de service te verbeteren en de besluitvorming. Echter, de automatisering van data management binnen organisaties wordt geleverd met verschillende uitdagingen en veiligheid wordt gezien als de top van een, volgens een nieuw onderzoek.

[ Blijf met 8 hete cyber security trends (en 4 gaan koud). Geef uw carrière een boost met top security certificeringen: Wie ze zijn, wat ze kosten en welke je nodig hebt. | Aanmelden voor CSO nieuwsbrieven. ]

Data management, automatisering, ook wel bekend als DataOps, waarbij het gebruik van meerdere technologieën en processen te vereenvoudigen, de verzameling, opslag, toegang en analyse van gegevens inschakelen van agile, data-gedreven business beslissingen te nemen en product ontwikkeling. Het probleem is dat zonder een strategie in plaats dat neemt beveiliging in aanmerking, bedrijven risico op het ervaren van ernstige inbreuken die kunnen leiden tot financiële verliezen en negatieve gevolgen voor hun reputatie.

In de afgelopen jaren veel grote organisaties hebben ervaren data-inbreuken niet vanwege het hacken, maar omdat ze niet goed configureren en beveiligen van verschillende data-gerelateerde technologieën, zoals Amazon S3 emmers, Elasticsearch knooppunten, MongoDB databases, Hadoop-implementaties en anderen. In een onderzoek uitgevoerd door 451 Onderzoek dat vandaag is gepubliceerd, twee-derde van de respondenten beveiliging en compliance als de belangrijkste uitdaging geassocieerd met data management. Dit werd gevolgd door problemen met betrekking tot de kwaliteit van gegevens, het bestuur van gedistribueerde gegevens, toegang tot interne gegevens en de gegevens pijplijn betrouwbaarheid.

Inzicht in de naleving van de eisen in verband met de privacy van de gegevens werd ook gezien als een uitdaging door 40 procent van de respondenten.

De enquête ondervraagd 150 vertegenwoordigers van de in de VS gevestigde organisaties met meer dan 1.000 werknemers en een minimum van 2 bytes aan gegevens van beheerde, en die een goed begrip hadden van hun organisatie data management strategie. De organisaties waren uit verschillende segmenten van de industrie, waaronder het bankwezen, gezondheidszorg, technologie, productie, detailhandel, overheid, verzekeringen en telecom. Ongeveer een vijfde beschouwd DataOps reeds ingebakken in hun cultuur, 37 procent in de loop van DataOps goedkeuring over meerdere afdelingen en 34 procent nog steeds het definiëren van een DataOps strategie.

De distributie van gegevens en de groei van het volume bemoeilijken de beveiliging beeld

“Beveiliging is een vaste plant, zorg, natuurlijk, terwijl de aanpak van de kwaliteit van gegevens is van essentieel belang voor organisaties om te zorgen dat zij het nemen van beslissingen op basis van nauwkeurige gegevens,” 451 Onderzoek zei in haar rapport. “Bovendien, het feit dat de data in toenemende mate verspreid over meerdere data platforms (relationele, niet relationele en Apache Hadoop/Vonk), en meerdere locaties (on-premises en meerdere wolken) bemoeilijkt het begrip van wat gegevens organisaties echt tot hun beschikking hebben.”

De druk van het verplaatsen van gegevens naar de cloud is alleen verwacht te versnellen. Bijna een derde van de respondenten zei dat hun organisatie gegevens groeit in een tempo van 100 gb tot 500 gb per dag. Negentien procent rapporteerde een groei tussen 500 gb en 1 terabyte per dag, 12 procent tussen de 1 terabyte en 2 terabyte en 13 procent meer dan twee terabyte per dag. Dit betekent dat het steeds moeilijker en duurder voor bedrijven voor het opslaan en analyseren van gegevens op het terrein.

[ Voor te bereiden op een (Certified Information Security Systems Professioneel met deze complete online cursus van PluralSight. Nu het aanbieden van een 10-daagse gratis proefperiode! ]

Volgens 451 Research, 41 procent van de ondervraagde organisaties slaan momenteel meer dan de helft van hun gegevens in de cloud en meer dan 70 procent van hen verwacht te bereiken mijlpaal in de komende twee jaar. Bovendien 60 procent al gebruik van NoSQL databases en bijna de helft van gedistribueerde gegevens clusters op basis van Apache Hadoop/Spark.

De toegenomen populariteit van deze technologieën en het feit dat sommige van hen waren bedoeld voor intern gebruik en een gebrek sterke toegangscontrole of beveiliging van standaard configuraties kunnen uitleggen waarom de beveiliging onderzoekers vinden tienduizenden implementaties die publiek toegankelijk zijn vanaf het internet zonder dat verificatie.

Het goede nieuws is dat veel respondenten waarvan de organisaties zijn goed op weg in DataOps goedkeuring citeren, meer veiligheid en compliance als een voordeel (66 procent). Andere voordelen volgens de resultaten van de enquête zijn onder meer flexibiliteit en een snellere time-to-market (63 procent), betere besluitvorming en inzicht in de business (55 procent), de introductie van applicatie-gedreven business-mogelijkheden (54 procent) en kostenreductie (49 procent).

“Hoewel het concept van het DataOps is misschien wel het meest geassocieerd met de operationele efficiëntie, de resultaten van de enquête geven aan dat die efficiëntie zijn niet alleen in verband met behendigheid, maar ook om veiligheid en transformationele verandering,” 451 Onderzoek gezegd. “Bedrijven die al bezig zijn met DataOps overweldigend eens dat het hebben van een positieve impact op hun organisatie, en terwijl de verbeterde flexibiliteit en efficiëntie zijn nauw verbonden met DataOps, de grootste driver, prioriteit en het voordeel is eigenlijk in verband met beveiliging en compliance.”

Dit verhaal, “451 Onderzoek: Veiligheid is top data management uitdaging” werd oorspronkelijk gepubliceerd door