American prøver å bli med i Lashkar-e-Toiba holdt

0
31

Washington: I et farlig tegn på at Pakistan-baserte Lashkar-e-Toiba (La) har utvidet sine tentakler i Usa, federal aktoratet på fredag kunngjorde å ha arrestert en New Yorker, som var i ferd med å ta et fly til Pakistan for å delta i terror-gruppen.

Mens i Texas, FBI belastet en tenåring med å bruke sosiale medier til å rekruttere folk på vegne av La.

Jesus Wilfredo Encarnacion (29), ble arrestert torsdag kveld på John F Kennedy Internasjonale Flyplass (JFK Airport) som han var om bord i en internasjonal flyging med Pakistan som sitt endelige reisemål.

“Encarnacion angivelig forsøkte å reise til Pakistan for å delta i en utenlandsk terroristorganisasjon og konspirerte med en annen person til å sørge for at organisasjon med materiell støtte,” sa Assisterende justisminister John Demers.

Encarnacion, en.k.a. “Jihadistsoldgier”, “Ji – hadinhear”, “Jihad – inheart” og “Lionofthegood,” plottet til å reise til Pakistan for å bli med og trene med La, som er beryktet over hele verden for perpetrating den dødelige 2008 Mumbai-terror-angrep og andre grusomheter, sa OSS Advokat Geoffrey Berman.

En Manhattan bosatt, Encarnacion ikke bare uttrykk for et ønske om å “utføre og behead folk,” han planlagt reise og nesten gikk om bord i et fly, så han kunne gå for å lære hvordan å bli en terrorist, FBI Assisterende Direktør i Lade William Sweeney Jr.

I den sørlige delstaten Texas, Michael Kyle Sewell, 18, ble belastet av FBI med å bruke sosiale medier til å rekruttere folk på vegne av La og sende dem til Pakistan for terrorist trening.

Arrestasjonen av New Yorker og anklager mot Texas tenåring som ikke synes å være av Sør-Asiatisk opprinnelse som har vært tilfelle i tidligere slike arrestasjoner    har satt alarm bells ringing blant politiet i OSS.

Arrestasjonene har kastet søkelyset på problemer av hjemmeavlet terrorisme og radikalisering av Amerikansk ungdom, en situasjon som myndighetene har fryktede post Mumbai-terror-angrep.

Basert ut av Pakistan, La er en FN og USA utpekt globalt som terrorist organisasjon og har gjennomført flere terroranslag inne i India.