Amerikansk försöker gå med Lashkar-e-Toiba som innehas

0
33

Washington: I ett farligt tecken på att Pakistan-baserade Lashkar-e-Toiba (Låt) har utökat sina tentakler i Usa, federal åklagare på fredagen meddelat att ha gripit en New Yorker som var på väg att ta ett flyg till Pakistan att ansluta sig till terror gruppen.

Medan i Texas, till FBI debiteras en tonåring med hjälp av sociala medier för att rekrytera personer på uppdrag av Låt.

Jesus Wilfredo Encarnacion (29), greps på torsdag kväll på John F Kennedy International Airport (JFK), eftersom han var på väg att stiga ombord på ett internationellt flyg med Pakistan som sin slutdestination.

äEncarnacion påstås ha försökt att resa till Pakistan att ansluta sig till en utländsk terroristorganisation och konspirerade med en annan individ för att förse organisationen med materiellt stöd,ä sa Biträdande Justitieminister John Demers.

Encarnacion, en.k.en. äJihadistsoldgier”, ”Ji – hadinhear”, ”Jihad – inheart” och ”Lionofthegood, sä plottade att resa till Pakistan för att gå och träna med Låt, som är ökända världen över för att begå den dödliga 2008 Mumbai terror attacker och andra övergrepp, sade AMERIKANSKA Advokat Geoffrey Berman.

En Manhattan hemvist, Encarnacion inte bara uttrycka en önskan om att f ått köra och halshugga folk,ä han planerat resor och nästan gick ombord på ett plan så han kunde gå för att lära dig att bli en terrorist, FBI Biträdande Chef-i-Avgift William Sweeney Jr

I den södra delstaten Texas, Michael Kyle Sewell, 18, var ut av FBI med att använda sociala medier för att rekrytera personer på uppdrag av Låt och skicka dem till Pakistan för utbildning av terrorister.

Gripandet av the New Yorker och anklagelserna mot Texas tonåring som inte verkar vara av Södra Asiatiskt ursprung som har varit fallet i tidigare gripanden    har satt larmklockor hos de brottsbekämpande myndigheterna i USA.

Gripandena har kastat strålkastarljuset på frågor om homegrown terrorism och radikalisering av Amerikanska ungdomar, en situation som myndigheterna fruktade inlägg Bombay-terrorist attack.

Med bas i Pakistan, den Låt som är en FN och USA designated global terrorist organisation och har genomfört flera terrorattacker i Indien.