“Jag vill halshugga’: US mannen greps för att ha försökt ansluta sig till Pakistan terror grupp

0
17

Washington: En 29-årig New York man har gripits då han var på väg att ta ett flyg till Pakistan för att gå med i Lashkar-e-Taiba (LeT), i en farlig tecken på att den Pakistan-baserade terror grupp, som genomförde den 26/11 Mumbai terror attack, har utökat sina tentakler i USA.

I en annan instans av växande inflytande Låt i USA och radikalisering av Amerikanska ungdomar, en tonåring i Texas var ut av FBI med att använda sociala medier för att rekrytera personer på uppdrag av terror-grupp och skicka dem till Pakistan för utbildning av terrorister.

Federala åklagare på fredagen meddelat att de arresterade Manhattan människa, Jesus Wilfredo Encarnacion, på torsdag kväll på John F Kennedy Internationella Flygplats när han var på väg att gå ombord på en internationell flygning med Pakistan som sin slutdestination.

Åklagare säger Encarnacion gick ut på nätet för att försöka att ansluta sig till terroristorganisationer. Encarnacion påstås ha berättat för en namnlösa co-conspirator i November att han ville att koppla upp med Pakistanska terror grupp som genomförde 2008 Mumbai attacker som dödade 166 människor.

–jag vill köra. Jag vill halshugga. Skjuta, sä Encarnacion berättade en hemlig agent, den som klagomålet avser.

"Encarnacion påstås ha försökt att resa till Pakistan att ansluta sig till en utländsk terroristorganisation och konspirerade med en annan individ för att förse organisationen med materiellt stöd," sa Biträdande Justitieminister John Demers.

Encarnacion aka "Jihadistsoldgier", "Jihadinhear", "Jihadinheart" och "Lionofthegood," plottade att resa till Pakistan för att gå och träna med Låt, sade AMERIKANSKA Advokat Geoffrey Berman.

"Encarnacion inte bara uttryckt en önskan om att "kör och halshugga folk," han planerat resor och nästan gick ombord på ett plan så han kunde gå för att lära dig att bli en terrorist," sa FBI Biträdande Chef-i-Avgift William Sweeney Jr

I den södra delstaten Texas, en 18-årig Michael Kyle Sewell belastades av FBI med att använda sociala medier för att rekrytera personer på uppdrag av Låt och skicka dem till Pakistan för utbildning av terrorister.

Gripandet av the New Yorker och anklagelserna mot Texas tonåring – som inte verkar vara av Södra Asiatiskt ursprung som har varit fallet i tidigare gripanden – har satt larmklockor hos de brottsbekämpande myndigheterna i USA.

Gripandena har kastat strålkastarljuset på frågor om homegrown terrorism och radikalisering av Amerikanska ungdomar, en situation som myndigheterna fruktade inlägg Bombay-terrorist attack.

Med bas i Pakistan, den Låt som är en FN och USA designated global terrorist organisation och har genomfört flera terrorattacker i Indien, inklusive terrorattacken i Mumbai 2008 som tog livet av 166 personer, inklusive flera av Amerikanerna.

"Dessa organisationer är som använder internet och sociala medier för att vädja till den mest barbariska impulser i människor och utbilda dem för att döda," Sweeney Jr läggas till.

Enligt NYPD polischefen James O'Neill, en av Encarnacion's uttalade motiv för att resa utomlands var att få den utbildning och erfarenhet han trodde att han som behövs för att en dag återvända till Usa och genomföra attacker.

Under tiden, Sewell, som uppmuntrade och rekryterat en person att gå med i LeT härstammar från Fort Worth staden och träffade mannen.

"Sewell påstås ha använt sociala medier för att rekrytera och för att uppmuntra en person att resa utomlands för att ansluta sig till en utländsk terroristorganisation och konspirerade med den personen för att ge materiellt stöd till denna organisation," Demers sagt.

Enligt den kriminella klagomål, Sewell förutsatt co-conspirator med kontaktuppgifter till en person som han trodde skulle kunna underlätta resor till Pakistan. Visste inte att Sewell och hans partner, handledaren var en undercover FBI-agent, den federala åklagarna sade.

Sewell hade även coachade co-conspirator på hur övertyga medlaren att han var uppriktig i sin önskan att kämpa för Låt, tillade de. Den tonåring kontaktade också handledare för att gå i god för co-conspirator's äkthet och berättade för dem båda att han skulle döda coconspirator om han visade sig vara en spion.

Co-conspirator sedan kontaktade handledaren och gjort åtgärder för att resa till Pakistan, den kriminella klagomål sa