“Jeg vil behead’: US mann arrestert for å prøve å bli med Pakistan terror gruppe

0
18

Washington: En 29-åring i New York City mann har blitt arrestert mens han var i ferd med å ta et fly til Pakistan for å delta i Lashkar-e-Taiba (LeT), i et farlig tegn på at den Pakistan-baserte terror-gruppen, som gjennomførte den 26/11 Mumbai-terror angrep, har utvidet sin tentakler i USA.

I en annen forekomst av økende innflytelse La i OSS og radikalisering av Amerikansk ungdom, en tenåring i Texas ble belastet av FBI med å bruke sosiale medier til å rekruttere folk på vegne av terror-gruppen, og sende dem til Pakistan for terrorist trening.

Føderale påtalemyndigheter på fredag kunngjorde at de arrestert Manhattan mann, Jesus Wilfredo Encarnacion, på torsdag kveld på John F Kennedy Internasjonale Flyplass, som han var om bord i en internasjonal flyging med Pakistan som sitt endelige reisemål.

Aktoratet sier Encarnacion gikk på nettet for å prøve å bli terrorist organisasjon. Encarnacion angivelig sa en ikke navngitt co-bens i November at han ønsket å koble opp med Pakistansk terror gruppe som gjennomførte 2008 Mumbai-angrep som drepte 166 mennesker.

“jeg ønsker å kjøre. Jeg ønsker å behead. Skyte,” Encarnacion fortalte en undercover-agent, klagen påstår.

"Encarnacion angivelig forsøkte å reise til Pakistan for å delta i en utenlandsk terroristorganisasjon og konspirerte med en annen person til å gi organisasjonen med materiell støtte," sa Assisterende justisminister John Demers.

Encarnacion aka "Jihadistsoldgier", "Jihadinhear", "Jihadinheart" og "Lionofthegood," plottet til å reise til Pakistan for å bli med og trene med La, sa OSS Advokat Geoffrey Berman.

"Encarnacion ikke bare uttrykk for et ønske om å "utføre og behead folk," han planlagt reise og nesten gikk om bord i et fly, så han kunne gå for å lære hvordan å bli en terrorist," sa FBI Assisterende Direktør i Lade William Sweeney Jr.

I den sørlige delstaten Texas, 18-år gamle Michael Kyle Sewell ble belastet av FBI med å bruke sosiale medier til å rekruttere folk på vegne av La og sende dem til Pakistan for terrorist trening.

Arrestasjonen av New Yorker og anklager mot Texas tenåring som ikke synes å være av Sør-Asiatisk opprinnelse som har vært tilfelle i tidligere slike arrestasjoner – har satt alarmklokkene ringer blant politiet i OSS.

Arrestasjonene har kastet søkelyset på problemer av hjemmeavlet terrorisme og radikalisering av Amerikansk ungdom, en situasjon som myndighetene har fryktede post Mumbai-terror-angrep.

Basert ut av Pakistan, La er en FN og USA utpekt globalt som terrorist organisasjon og har gjennomført flere terroranslag inne i India, inkludert terrorangrepet i Mumbai i 2008 som tok livet av 166 personer, inkludert flere Amerikanere.

"Disse organisasjonene bruker internett og sosiale medier til å appellere til de mest barbariske impulser i folk, og trene dem til å drepe," Sweeney Jr lagt til.

I henhold til NYPD Politisjef James O'Neill, en av Encarnacion's oppgitte motiver for å reise utenlands var å få opplæring og erfaring for han mente han trengte å en dag gå tilbake til Usa og gjennomføre angrep.

I mellomtiden, Sewell, som oppmuntret og rekruttert en person til å delta i La stammer fra Fort Worth sentrum og møtte mannen.

"Sewell angivelig brukt sosiale medier til å rekruttere og oppmuntre en person til å reise utenlands for å delta i en utenlandsk terroristorganisasjon og konspirerte med denne personen for å gi materiell støtte til organisasjonen," Demers sa.

I henhold til kriminell klage, Sewell gitt co-bens med kontaktinformasjonen til en person trodde han kunne forenkle reise til Pakistan. Ukjent for Sewell og hans partner, kurslederen var en undercover FBI-agent, den føderale påtalemyndigheten sa.

Sewell hadde selv trent co-bens på hvordan du skal overbevise læreren om at han var oppriktige i sitt ønske om å kjempe for, La, la de det. Teen har også kontaktet læreren til å gå god for co-bens's autentisitet og fortalte dem begge at han ville drepe coconspirator hvis han viste seg å være en spion.

Co-bens deretter kontaktet læreren og sørget for å reise til Pakistan, kriminell klage sa