OSS i direkte kontakt med Venezuelas militære, oppfordrer defections: Rapport

0
22

Washington: usas holder direkte kommunikasjon med medlemmer av Venezuela's militære og oppmuntrer dem til å forlate President Nicolas Maduro og er også med på å forberede nye sanksjoner med sikte på å øke presset på ham, en ledende Hvite Hus offisielle sa.

Trump administrasjon forventer ytterligere militære defections fra Maduro's side, den offisielle fortalte Reuters i et intervju, til tross for bare noen få høyere offiserer som har gjort det siden opposisjonsleder Juan Guaido erklærte seg interimpresident siste måneden, og har opparbeidet seg anerkjennelse i Usa og mange andre land.

"Vi tror disse skal være de første par steiner før vi begynner virkelig å se større steiner som ruller nedover bakken," den offisielle sa denne uken, snakker på betingelse av anonymitet. "Vi're fortsatt å ha samtaler med medlemmer av det tidligere Maduro regime, med militære medlemmer, selv om disse samtalene er svært, svært begrenset.& amp; quot;

Den offisielle nektet å gi detaljer om diskusjoner eller nivå der de blir holdt, og det var uklart om slike kontakter kan skape sprekker i Venezuelas sosialistiske leder's støtte fra de militære, som er avgjørende for å sitt grep om makten.

Med den Venezuelanske militære fortsatt tilsynelatende lojal til Maduro, en kilde i Washington nær opposisjonen uttrykte tvil om Trump administrasjonen har lagt nok grunnlaget for å anspore en bredere mytteri i rekkene hvor mange offiserer er mistenkt for å dra nytte av korrupsjon og narkotikahandel.

Medlemmer av den Sør-Amerikanske land's sikkerhetsstyrker frykter de eller deres familier kan bli målrettet av Maduro, hvis de feil, så OSS nødt til å gi dem noe som kan oppveie de bekymringer, sa Eric Farnsworth, vice president of the Council of the Americas tenketank i Washington.

"Det kommer an på hva de're tilbud," Farnsworth sa. "Er det insentiver som er innebygd i disse kontakter som vil minst få folk til å stille spørsmålstegn deres lojalitet til regimet?& amp; quot;

Guaido sier de Kan 2018 stemme som Maduro vant til en andre periode som president var en bløff, og på Jan. 23 startet en konstitusjonelle bestemmelsen til å erklære seg som president, lovende frie og rettferdige valg.

Den AMERIKANSKE regjeringen ser for seg at de Europeiske allierte som sannsynlig å gjøre mer for å hindre at Maduro fra å overføre eller skjule Venezuela regjeringen eiendeler holdt utenfor landet, AMERIKANSK tjenestemann sa.

Store Europeiske land har sluttet seg til Usa i støtte Guaido men de har stoppet kort for å feie olje sanksjoner og finansielle tiltak som Washington har pålagt.

På samme tid, Trump administrasjon er ytterligere klargjøring mulige sanksjoner mot Venezuela, den offisielle sa.

Tidligere runder har målrettet dusinvis av Venezuelas militære og offentlige tjenestemenn, inkludert Maduro selv, og siste måned endelig traff OPEC-medlem's vital oljesektoren. Men administrasjonen har stoppet kort for å pålegge såkalte "sekundær" sanksjoner, som ville straffe ikke-AMERIKANSKE selskaper for å gjøre forretning med Venezuela regjeringen eller state oil monopoly PDVSA.

Den AMERIKANSKE offisielle sa at Washington hadde hver verktøy tilgjengelig for å legge press på Maduro og hans medarbeidere "for å godta en legitim demokratisk overgang.& amp; quot;

Den AMERIKANSKE regjeringen er også veier mulige sanksjoner på Cubansk militære og etterretning tjenestemenn som det står er å hjelpe Maduro forbli i kraft, et sekund OSS offisielle og person kjent med forhandlinger har fortalt Reuters.

Maduro's regjeringen har anklaget Guaido, som har galvanisert Venezuela's opposisjon, å forsøke å arrangere en USA-ledet kuppet.

General Francisco Yanez av air force's overkommando ble den første aktive Venezuelas generelt til å gjenkjenne Guaido, men han er en av rundt 2000 generaler. Venezuela's chief militær attache til Usa sa også at han var avhoppet sent i forrige måned.

Guaido har aktivt fridde til medlemmer av militære, med løfter om amnesty og fortrinnsrett juridisk behandling hvis de dementere Maduro og nekte å adlyde hans ordre, og Washington denne uken åpnet muligheter for å slippe sanksjoner på senior Venezuelanske tjenestemenn hvis de anerkjenner Guaido.

Maduro har fortsatt støtte fra de militære overkommando, og nå rutinemessig vises i pre-innspilte hendelser på militære baser der offiserer står bak ham og synge triumferende slagord som "Lojale alltid, forrædere aldri.& amp; quot;