Virginia viceguvernör ansikten andra sexuella tjänstefel avgift

0
19

Washington: En andra kvinna har anklagat Virginia's viceguvernör av sexuella tjänstefel, AMERIKANSKA medier rapporterade på fredagen, att ytterligare lägga till den politiska oron i östra AMERIKANSKA staten.

Viceguvernör Justin Fairfax är nästa i raden för guvernörskapet om Guvernör Ralph Northam — som står inför en intensiv press att avgå under en rasistisk årsbok foto — bestämmer sig för att avgå.

Washington Post rapporterade att en Maryland kvinna som anklagas Fairfax i en "överlagt och aggressiv" attack när de båda var studenter vid Duke University i 2000, medan CNN sade kvinnan hade anklagat Fairfax för våldtäkt.

Påståendet kommer efter en annan kvinna som anklagas Fairfax för tjänstefel över ett sexuellt möte som de hade i ett hotellrum för 15 år sedan, som han insisterar på var "100 procent samförstånd".

Fairfax, en 39-årig Demokrat, vann valet i November tillsammans med Northam, som har kämpat för sin politiska överlevnad sedan 1984 årsbok dykt upp som har en rasistisk bild på en sida dedikerad till honom.

Efter att inledningsvis ha sagt att han var i bild-som bilder en man i blackface bredvid en annan att bära en Klu Klux Klan-dräkt och huva-Northam nu förnekar att visas i bild, och har hittills minskat samtal till steg ner.