Delhi rechter uit te spreken om op Rajeev Saxena de borgtocht pleidooi op woensdag

0
33

PTI|Feb 12, 2019, 08.55 UUR IST0Comments
Het pleidooi zei Saxena had gevorderd stadium leukemie (bloedkanker) en was terminaal ziek.NEW DELHI: EEN Delhi rechtbank dinsdag zei dat het zou uitspreken van de bestelling op de borgtocht pleidooi van Rajeev Saxena, gearresteerd in de Rs van 3.600 crore AgustaWestland witwassen geval, na het doorlezen van zijn medische rapport op woensdag.

Speciale Rechter Arvind Kumar, die stuurde Saxena naar de gevangenis tot en met 18 februari besteld de AIIMS directeur van het indienen van een verslag met betrekking tot de medische toestand van de verdachte door 2 uur op woensdag.

Saxena gezocht borgtocht op medische gronden en vertelde de rechtbank dat hij leed aan een “hart-en vaatziekten” en “gevorderd stadium leukemie”.

De Handhaving Directoraat (ED) geen bezwaar tegen Saxena de borgtocht pleidooi mits hij niet uit Delhi.

Saxena, een directeur van twee Dubai-gebaseerde bedrijven, — UHY Saxena en Matrix Holdings — zei in zijn borgtocht toepassing, dat hij was een zeer ziek persoon met geavanceerde terminal ziekten en had coronaire hartziekte met vier stents in zijn hart en hypertensie.

“De huidige aanvraag wordt ingediend in het graf urgentie, rekening houdend met de medische toestand van de aanvrager (Saxena), welke verdere bewaring hebben ernstige en onherstelbare schade op zijn medische toestand, dat kwetsbaar is, en er is een kans van aanbestedende andere ziekten vanwege zijn lage immuniteit niveau,” het betoog zei.

Het hof had, tijdens het versturen van Saxena tot gerechtelijke bewaring voor twee dagen, in een regie van de Tihar gevangenis autoriteiten om hem naar de All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) voor een medische check-up.

Het pleidooi zei Saxena had gevorderd stadium leukemie (bloedkanker) en was terminaal ziek.

“Hij heeft last van een uitstralende rugpijn, een doof gevoel en zwaarte in de benen, pijn in de nek en spierkrampen. Hij heeft last van ernstige lumbale osteo discogenic wervelkanaal stenose, disc verdikking en irritatie van de zenuwwortel, bilaterale facet gewricht artrose, multi-level disk uitsteeksel en artrose van de cervicale facet gewrichten met secundaire cervicale spinale kanaal stenose met een vermoeden van een radiculopathie in zijn linker hand,” de borgtocht applicatie zei.

Verder zei de geneesmiddelen voor leukemie werden uitgevoerd op een dagelijkse basis en waren alleen beschikbaar op speciale bestelling in het Amerikaanse Ziekenhuis in Dubai, verenigde arabische emiraten en de tests werden uitgevoerd wekelijks op de genoemde ziekenhuis.

“Saxena terug toestand is bedenkelijk, is verslechterd,” het betoog zei.

Saxena, die in bewaring sinds januari 31, zei ook, als de andere verdachten in de zaak, met inbegrip van Gautam Khaitan, Ritu Khaitan, S P Tyagi, en anderen werden op borgtocht, zou er “geen enkele reden” om te ontkennen zijn pleidooi.

Hij zei in zijn pleidooi dat, omdat zijn paspoort is met het ED, was er geen kans van hem onderduiken.

Saxena, een in Dubai gevestigde zakenman, werd gedeporteerd uit Dubai op 31 januari en verzonden naar een vier-daagse gezag van de ED op dezelfde dag.

Hij is een van de verdachte genoemd in de chargesheet ingediend door ED in de zaak.

Christian Michel, voormalig AgustaWestland en Finmeccanica bestuur Giuseppe Orsi en Bruno Spagnolini, voormalig luchtmacht chief SP Tyagi en Saxena de vrouw van Shivani hebben ook genoemd door het agentschap in het chargesheet.

De ED had al eerder gezocht uitbreiding van Saxena in bewaring is gegeven, op de grond dat hij nodig was voor de confrontatie met Gautam Khaitan, een Delhi-advocaat en een mede-verdachte, die eerder werd gearresteerd in de zaak en werd in het bureau in bewaring is gegeven, in een ander geval.

Het centraal bureau had beweerd dat in oogluikend toegelaten met Khaitan, Saxena had een global corporate structuur voor het witwassen van de illegale opbrengst van het misdrijf voor de betaling aan diverse politieke personen, bureaucraten en Air Force ambtenaren invloed te hebben op de overeenkomst tot levering van 12 VVIP helikopters ten behoeve van AgustaWestland.

Saxena woonachtig was in Palm Jumeriah, Dubai en was woonachtig in de verenigde arabische emiraten voor de laatste 26 jaar.

Het handhaven van dat AgustaWestland had betaald 58 miljoen euro smeergeld door twee Tunesië-gebaseerde bedrijven, de ED heeft beweerd dat “deze bedrijven verder te tappen uit de genoemde geld in de naam van consultancy contracten M/s Interstellaire Technologies Limited, Mauritius en anderen, die verder werden overgebracht naar M/s UHY Saxena en M/s Matrix Holdings Ltd., Dubai en anderen”.

Het werd aangevoerd door de sonde agentschap dat de twee in Dubai gevestigde bedrijven waren de entiteiten “met de opbrengst van een misdrijf hebben geleid en meer gelaagde en geïntegreerd in het kopen van de onroerende zaken/aandelen, onder anderen”.

Op 1 januari 2014, India had geschrapt van de overeenkomst met Finmeccanica de Britse dochteronderneming AgustaWestland voor het leveren van 12 AW-101 VVIP choppers aan de Indiase luchtmacht (IAF) over vermeende schending van contractuele verplichtingen en de kosten van smeergeld van de Rs-423 crore betaald door het beveiligen van de deal.