India op weg om al haar klimaat actie doelstellingen, zegt minister Harde Vardhan

0
29

Door
Vishwa Mohan, TNN|Feb 12, 2019, 08.40 UUR IST0Comments
NEW DELHI: “India is goed op weg om haar pre-2020 klimaat doel en het land ook zal voldoen aan de doelstelling van het installeren van 175GW van hernieuwbare energie door 2022,” zei Unie minister van milieu Agressieve Vardhan op dinsdag, terwijl het vrijgeven van zijn ministerie kort overzicht over de verschillende initiatieven genomen in de richting van de bestrijding van en de aanpassing aan klimaatverandering.

Samengesteld als een ‘coffee table book’ (India – de Voorhoede van het Klimaat Oplossingen), van het ministerie overzicht van het klimaat-acties heeft de regering het vlaggenschip van programma ‘ s – ‘UJALA’ voor LED-lampen distributie en ‘UJJWALA’ voor het verspreiden van schone fornuizen voor vrouwen onder de armoedegrens – en het land de leidende rol in het opzetten van Internationale Solar Alliance (ISA).

Naast het markeren van het land van de huidige hernieuwbare energie te duwen en een aantal andere maatregelen in het kader van verschillende missies, de minister verwees ook naar India in het tweede Tweejaarlijkse Update Report (BUR-II) op national greenhouse gas (GHG) inventarisatie, terwijl het uiten van zijn vertrouwen op het realiseren van klimaatdoelstellingen door India.

De BUR-II, ingediend bij het VN-orgaan dat klimaatverandering in December vorig jaar, laat zien dat het land heeft al verminderd zijn emissie-intensiteit met 21% tussen 2005-2014 en het zou zeker voldoen aan de Kopenhagen en Parijs verbintenissen tot het verminderen van de emissie-intensiteit van het BBP (- uitstoot per eenheid van het BBP) in 2020 en 2030 respectievelijk.

Hoewel India in de totale BKG-emissies zijn toegenomen van 2.136 miljard ton CO2-equivalent van de UITSTOOT in 2010 naar 2.607 miljard ton CO2-equivalent van de UITSTOOT in 2014, de groei van de keten weergegeven in de BUR-II heeft duidelijk het land goed op weg om haar wereldwijde klimaat onder invloed.

Onder de Kopenhagen-verbintenissen, India vrijwillig een pand in 2010 aan het verminderen van de emissie-intensiteit van het BBP 20-25% van het niveau van 2005 tot 2020 (met uitzondering van de emissies uit de landbouw). Later in 2015, het land met het indienen van de Landelijk Vastgestelde Bijdragen (NDC) onder de Paris Overeenkomst, plegen te verminderen van de emissie-intensiteit van het BBP 33-35% van het niveau van 2005 2030.

India onder de Paris belooft ook inzetten voor het bereiken van 40% cumulatieve elektrisch vermogen geïnstalleerd vermogen van niet-fossiele brandstoffen gebaseerde energie in 2030. De BUR-II laat zien dat het land het aandeel van niet-fossiele brandstof elektriciteit generatie had al bereikt 35,5% in juni 2018.

Het hof merkte op dat het aandeel van niet-fossiele bronnen steeg met meer dan 5% in slechts de laatste drie jaar (van 30.5% in Maart, 2015 naar 35,5% in juni vorig jaar) – een duidelijk signaal van India ‘ s tempo in de richting van zonne-energie, windenergie en biobrandstoffen.