NPA under Mudra Yojana står på Rs 7,277 crore

0
26

PTI|Feb 12, 2019, 10.33 PM IST0Comments
Shiv Pratap ShuklaNEW DELHI: regjeringen tirsdag informert Stortinget om at lån verdt Rs 7,277.31 crore av offentlig sektor banker under Pradhan Mantri Mudra Yojana (PMMY) har slått dårlig i slutten av Mars 2018.

Lån utvidet under PMMY fra starten av ordningen frem til Mars 2018 av alle medlem låneinstitusjoner (MLIs) ble Rs 5.71 lakh crore, Minister of State for Finans Shiv Pratap Shukla sa i et skriftlig svar til Rajya Hus.

Lån under PMMY kan være dekket under Kreditt sikringsfondet for Micro-Enheter (CGFMU), sa han.

CGFMU har blitt dannet med det formål å garantere betaling mot standard i mikro-lån opp til Rs 10 lakh utvidet til kvalifisert låntakere av MLIs, sa han.

“Som på 01.02.2019, over 15.73 crore lån utgjorde Rs 7.59 lakh crore har blitt utvidet med MLIs under PMMY, siden oppstarten av ordningen. Nesten 73 prosent av lån under PMMY har blitt utvidet til å gjelde kvinner låntakere,” Shukla sa.

Svare på et annet spørsmål, Shukla sa RBI har underrettet om at listen av sort-arkivert defaulters av Rs 1 crore og over og listen av sort-arkivert grovt defaulters av Rs 25 lakh og over som er tilgjengelige i public domain) på hjemmesidene til Kreditt Informasjon om Selskaper (CICs).

“RBI har også underrettet om at listen over ikke-dress arkivert defaulters av Rs 1 crore og over og ikke-dress arkivert grovt defaulters av Rs 25 lakh og over er konfidensiell i naturen og er unntatt fra offentliggjøring i henhold til § 45E av Reserve Bank of India Handle, 1934,” sa han.

Videre RBI har informert alle banker og finansielle institusjoner for å sende sa listen til alle CICs direkte og ikke til RBI fra desember 2014 og utover.

Den RBI videre har underrettet om at listen av sort-arkivert grovt defaulters er utarbeidet på kvartalsvis basis og utarbeiding av listen som 31. desember 2018 er under prosessen, minister lagt til.

I et annet svar, Shukla, sa på januar 15, (2019), 3,07,485 avkastning, inkludert 36,616 tilfeller av refusjoner, er under behandling for gransking.

Granskning av disse tilfellene er å være ferdig innen 31. desember 2019, og om 16.21 lakh krav på tilbakebetaling (inkludert ikke-gransking tilfeller) er under behandling for problemet som 31. januar 2019.