Facebook skyller ‘service configuration change” när efterfrågan går ner för nästan en dag

0
18

Facebook gick ner för nästan en hel dag i delar av Nordamerika och Europa, men det är fortfarande inte säga exakt vad som hände.

Alla sociala nätverk i moskva var det strömavbrott, vilket påverkade användare och annonsörer världen över, resultatet av en “server configuration change.” Det gav inga ytterligare detaljer.

TITTA på: Elizabeth Warren löften att bryta upp stora företag som Google, Facebook om vald till president

Facebook och dess apps — Instagram, Facebook Messenger och WhatsApp — började upplever problem middagstid onsdag på den AMERIKANSKA östkusten. Facebook fortfarande var med sporadiska problem torsdag morgon.

Facebook har inte sagt hur många användare påverkas eller varför avbrottet tog så lång tid att fixa. I en tweet om 24 timmar efter att problemen började, Facebook bad om ursäkt och tackade folk för deras tålamod. Det inte utarbeta om servern förändras.

TITTA på: STORBRITANNIEN lagstiftare kallar för en reglering på Facebook

Berättelsen fortsätter nedan

Avbrottet är ännu en annan pr-problem för ett företag som redan arbetar med frågor som rör integritet och lagstadgade sonder .

Störningen är inte benägna att skada annonsörer mycket, eftersom de vanligtvis att betala för annonser per klick eller visningar. Men de förlora potentiella kunder som kan ha sett deras annonser när webbplatsen och appar var nere. På längre sikt, Facebook rykte med annonsörer och investerare kan skadas, sade Wedbush Securities vd Dan Ives.

Det hjälpte inte att det tog Facebook så lång tid att förklara vad som var på gång, sade han. Facebook sade på onsdagen att problemet inte var relaterade till en “distributed denial of service” – eller DDoS-attack, en typ av attack som hackare använder för att avbryta tjänsten till en webbplats, men inte ger några andra detaljer tills torsdag.


LÄS MER:
Facebook sökt över att dela data handlar om världens största tech företag

“I dessa situationer en brist på öppenhet är inte ett bra utseende,” Ives sagt. “Den längre något som detta varar, desto fler frågor som finns.”

Störningar verkade ojämn, med vissa program och delar av appar fungerar för vissa men inte andra. Medan vissa mindre aktiva användare kanske inte har märkt att Facebook tjänster minskade, andra frekventa användare och annonsörer kännbart sin frånvaro.

De Trummisar Garden Center & Blommor, en anläggning butik i Mankato, Minnesota, var oförmögen att hålla en live video Q&A på Facebook som man hade planerat i veckor. Kunder och anställda var både förvirrad.

“Jag hoppas att våra kunder inte upprörd över att vi inte kunde kommunicera med dem. Vi är inte vana att det är ner,” sade Jackie Karsten, marknadskoordinator till butiken. Hon sa att två personer som heter butiken för att fråga om de gjorde något fel på slutet. Q&A har skjutits upp till måndagen, där den store meddelade i ett inlägg på sin Facebook-sida.


LÄS MER:
Facebook regler DDoS cyberattack som omfattande service strömavbrott fortsätter; Instagram returer

Många användare hade en klar utlopp för sina frustrationer: Twitter. Sociala medier power user AMERIKANSKA. Alexandria Ocasio-Cortez, till exempel, beklagade bristen på Instagram onsdag kväll på Twitter. “Är Instagram fortfarande ner? Bc efter 2 månader nästan furnitureless i DC-jag försöker att ta dig med på spännande äventyr, för att få: en stol,” twittrade hon med en smiley emoji.

Användare har lärt sig att ta sociala medier uppdelningar i steg, säger Tim Bajarin, vd för konsultföretaget Kreativa Strategier.

“Människor har behandlat dessa typer av avbrott under viss tid nu,” sade han. “Medan de är irriterande, det har hänt är nog att en hel del människor nu luftkonditionerade rulla med slag.”

Steve Jones, professor i kommunikation vid University of Illinois i Chicago, sade fallout skulle ha varit mycket annorlunda om avbrottet ägde rum före eller under en stor nyhet händelse, som en val.

TITTA på: Facebook självmord förebyggande verktyg gnistor oro

“Om idag var dagen före nästa presidentval, hur skulle vi hålla Facebook ansvariga för ett avbrott med beaktande av en valutgången?” frågade han. “Vi kommer inte att göra om ett val.”

Få dagliga lokala rubriker och varningar