Junior hockey: Raketten vallen Chiefs in OT

0
17

Een week geleden, de Kelowna-Raketten werden bekeek een playoff-serie met de Victoria Royals.

Vandaag zijn ze op zoek bent naar een scenario van het niet halen van de play-offs.

In de WHL, de bovenste acht teams in zowel de West-en Oost-Conferenties maken van de play-offs. In het Westen, zeven van die acht plekken zijn gereserveerd. De enige open plek is voor een derde plaats in B. C. Divisie klassement.

Verhaal gaat verder onder

Gerelateerd


  • Rick Zamperin: Morgan Rielly gewist, maar de NHL moet nog harder straffen homofoob


  • OHL Roundup: woensdag, 13 Maart 2019


  • QMJHL Roundup: woensdag, 13 Maart 2019


LEES MEER:
WHL Roundup: woensdag, 13 Maart 2019

Kelowna, met 62 punten, is nu derde. Maar op de vierde plaats in Kamloops, met 61 punten, vlak achter.

Hier is hoe de play-offs werk.

In de voorgaande jaren, de oude indeling gekenmerkt door een top-versus-onder-formaat, met 1 vs 8, 2e vs. 7e, de 3e vs. 6e en 4e vs. 5e schema. Maar voor enige tijd nu, het is een hybride versie met afdeling rivaliteit.

Divisie winnaars worden ingezaaid eerste en tweede conferentie in klassement op basis van hun punten. Momenteel Vancouver (1e in B. C.) heeft 98 punten, terwijl Everett (1e in de VS) is tweede met 96. De bovenste twee teams spelen wildcard teams in de eerste ronde, maar daarover later meer.

KIJK HIERONDER (Uitgezonden op 12 Maart 2010): Bladeren uit te leggen hoe ze bepaald Morgan Rielly niet gebruiken homofoob binden

Hier is het hybride gedeelte, het gedeelte dat zich richt op de afdeling rivaliteit.

In divisie klassement, de tweede plaats speelt de derde plaats team. Als de play-offs waren om te beginnen vandaag, Victoria (2e B. C., 70 pnt.) zou spelen Kelowna (3de B. C., 62 pnt.) en Portland (2e VS, 86 pnt.) zou spelen Spokane (3de VS, 83 pnt.).

Met zes gegarandeerd play-off posities, de overige twee plekken wildcard teams — zijn gebaseerd op reguliere seizoen records, ongeacht de afdeling.

In de Western Conference wildcard klassement, Tri-City (4e VS, 74 pnt.) en Seattle (5e VS, 66 pnt.) hebben opgesloten in de twee wildcard kooien. Kelowna (62 pnt.) en Kamloops (61 pnt.) nog slechts twee games en overige punten-wijs niet kan vangen Seattle.

Dus, echt, de Raketten en de Blazers zijn die tegen elkaar racen voor de eenzame resterende playoff ligplaats. De winnaar speelt tegen Victoria met de verliezer zijn seizoen tot een einde gekomen.

KIJK HIERONDER (Uitgezonden op 1 Maart 2019): Iginla blikt terug over 2004 uitgevoerd om de Stanley Cup-Finale

Terwijl Kelowna heeft een één-punt leiden, de Raketten zijn in taai.

Kelowna zal het einde van het seizoen met back-to-back spelen tegen het beste team in de Western Conference — Vancouver. De Giants hebben domineerde het seizoen serie tegen de Raketten af met een record van 6-0-0-1. Zet een andere manier, Vancouver heeft verdiend 13 van een mogelijk 14 punten tegen Kelowna.

Kelowna is lone te winnen tegen Vancouver dit seizoen was een shootout met 4-3 overwinning op Jan. 27.

Ondertussen Kamloops sluit het reguliere seizoen op schema met back-to-back-games tegen de slechtste ploeg in de Western Conference — Prince George (5e B. C., 44 pnt.). De Blazers zijn 6-0-0-1 tegen de Cougars.

Voor Kelowna, komt het neer op dit: Hoeft niet zinde tegen Vancouver terwijl in de hoop Prince George ontsteltenis van Kamloops.

Op woensdag avond, de Raketten had een kans te geven zich wat ademruimte, maar kwamen te kort in een 6-5 overuren verlies te Spokane.


LEES MEER:
Edmonton Oilers playoff hoop slinkt verder met verlies Devils

Jaret Anderson-Dolan, met twee doelpunten, waaronder de winnaar 34 seconden in OT, Jack Finley, Lucas Toporowski, Ethan McIndoe en Nolan Reid scoorde voor Spokane, die leidde 3-1 en 4-1 in de periode breekt aan.

Nolan Foote, met twee doelpunten, Michael Farren, Kaedan Korczak en Kyle Topping antwoordde voor Kelowna, die de rally in de laatste helft van de derde periode met drie goals. Topping gescoord op een 6-tegen-4 power-play met slechts 40 seconden resterende bind het spel op 5-5.

“Dat comeback is zeker een positief in te gaan op vrijdag,” zei Foote. “Er is geen rust uit voor iedereen, we nodig hebben om verder te gaan. We hebben iedereen nodig, want het is een grote weekend en we zijn zeer strak met Kamloops. Onze spelers hebben om de stap te zetten blijven.”

Bailey Brkin gestopt 32 van 37 foto ‘ s van Spokane. Voor Kelowna, Romeinse Basran begonnen, maar gaf drie doelen op zes schoten in 17:26. James Porter kwam, gaat 16-19 in reliëf.

De Leiders waren 0-voor-1 op de macht te spelen, terwijl de Raketten werden 1-om-3. De opkomst was 4,935.

Ook woensdag, Kamloops verpletterd Victoria 8-0. Brodi Stuart had een goal en vier assists voor de Blazers, die vier rechte games.

Krijgen dagelijks lokale koppen en waarschuwingen