EG förlorade sin självständighet, dags att se över processen i sin utnämning: Kongressen

0
30

PTI|Maj 16, 2019, 12.29 PM IST0Comments
BCCLKongressen, ett ansvarsfullt politiskt parti, har aldrig kasta obefogad aspersions på åtgärder av Konstitutionella organ, Surjewala sagt.NEW DELHI: Anklagar valkommissionen för att förlora sin trovärdighet och självständighet, Kongressen på torsdagen sade dags att se över processen för undersökningen panel att utse.

Kongressen’ chief talesperson Randeep Surjewala sade förbud för kampanjer i västbengalen med 20 timmar är en “mörk fläck” på Indiens demokrati och institutioner som valkommissionen. “Valkommissionen har helt abdikerat sin Författningsenliga skyldighet enligt Art 324 för att säkerställa lika villkor, förutom motverkar de due process i enlighet med Artikel 14 och 21 av Indiens Konstitution,” sade han till reportrar.

“Det är dags att se över processen för utnämning av valkommissionen,” sade han, och efterlyser en nationell debatt om frågan.

Kongressen, ett ansvarsfullt politiskt parti, har aldrig kasta obefogad aspersions på åtgärder av Konstitutionella organ, Surjewala sagt.

“Men vi är djupt ledsen över att säga att valkommissionen i Indien har helt förlorat sin självständighet och frånsagt sig sitt Konstitutionella integritet,” Kongressens ledare tillsätts.