Facebook Går med Andra Högteknologiska Företag för att Stödja Christchurch Uppmaning till Handling

0
24

Idag, Facebook är Vice President för Global Affairs och Kommunikation Nick Clegg gick G7 regeringen och industrin ledare för ett möte i Paris om hur att förhindra spridning av terrorism och extremism på nätet. Vid mötet, som arrangerades av frankrikes President Emmanuel Streck och Nya Zeelands Premiärminister Jacinda Ardern, Facebook tillsammans med Microsoft, Twitter, Google och Amazon har anslutit sig till Christchurch Uppmaning till Handling. Den teknik företag som också åtagit sig att en nio-punkt plan som innehåller konkreta åtgärder för branschen kommer att vidta för att hantera missbruk av tekniken för att sprida terroristrelaterat innehåll. Följande är ett uttalande från alla fem företag:

“Terrordåden i Christchurch, Nya Zeeland, i Mars var en hemsk tragedi. Och så är det rätt att vi kommer samman, beslutsamma i vår strävan att säkerställa att vi gör allt vi kan för att bekämpa hat och extremism som leder till terrorism våld.

Christchurch Samtal meddelade idag expanderar på den Globala Internet-Forum för att Motverka Terrorism (GIFCT), och bygger på våra andra initiativ med regeringen och det civila samhället för att förhindra spridning av terrorism och våldsam extremistisk innehåll. Dessutom, vi delar konkreta steg som vi kommer att ta att åtgärda missbruk av tekniken för att sprida terroristrelaterat innehåll, inkluderat fortsatta investeringar i teknik som förbättrar vår förmåga att upptäcka och ta bort detta innehåll från våra tjänster, uppdateringar till våra individuella villkor för användning, och större insyn för innehållet politik och upptag.

Terrorism och våldsam extremism är komplexa samhälleliga problem som kräver en allt-i-samhället svar. För vår del, de åtaganden som vi gör idag kommer att ytterligare stärka partnerskapet att Regeringar, samhälle och teknik som branschen måste ha för att bemöta detta hot.”

Och här är nio-punkt plan:

Åtgärder för att motverka Missbruk av Tekniken för att Sprida Terrorism och Våldsam Extremistisk Innehåll

Som online-innehåll delning tjänsteleverantörer, vi åta sig följande:

Fem Enskilda Åtgärder

Villkor för Användning. Vi åtar oss att uppdatera våra villkor för användning, samhällets normer, etiska regler och policy för godtagbar användning politik för att uttryckligen förbjuda distribution av terrorism och våldsam extremistisk innehåll. Vi anser att detta är viktigt för att få grundläggande förväntningar för användare och för att formulera en tydlig grund för borttagning av detta innehåll från våra plattformar och tjänster och avbrytande eller avslutande av konton distribuera sådant innehåll.

Användaren Rapportering av Terrorism och Våldsam Extremistisk Innehåll. Vi åtar oss att upprätta en eller flera metoder inom våra online-plattformar och tjänster för användare att rapportera eller flagga som olämpligt innehåll, inklusive terrorism och våldsam extremistisk innehåll. Vi kommer att säkerställa att rapporteringen är tydliga, väl synliga och lätt att använda, och ger tillräckligt med kategoriska detaljnivå för att möjliggöra för företaget att prioritera och agera omgående efter anmälan av terrorism eller våldsamma extremistiska innehåll.

Att Förbättra Tekniken. Vi förbinder sig att fortsätta att investera i teknik som förbättrar vår förmåga att upptäcka och ta bort terrorism och våldsam extremistisk innehåll på nätet, inklusive utvidgning eller utveckling av digitala fingeravtryck och AI-baserade lösningar.

Livestreaming. Vi åtar oss att identifiera lämpliga kontroller på livestreaming, som syftar till att minska risken för spridning av terrorism och våldsam extremistisk innehåll online. Dessa kan innefatta utökade granskning av åtgärder (såsom streamer betyg eller poäng, aktivitet i kontot, eller validering av processer) och moderering av vissa livestreaming händelser där det är lämpligt. Kontroller på livestreaming nödvändigtvis kommer att anpassas till ramen för särskilda livestreaming-tjänsterna, inklusive typ av publik, den art eller karaktären av den tjänst livestreaming, och sannolikheten för utnyttjande.

Rapporter Om Öppenhet Och Insyn. Vi åtar oss att publicera regelbundet rapporter om öppenhet och insyn beträffande identifiering och borttagning av terrorism eller våldsamt extrema innehållet på vår online-plattformar och tjänster samt att säkerställa att uppgifterna stöds av en rimlig och förklaras metod.

Fyra Samverkande Åtgärder

Gemensamt För Teknisk Utveckling. Vi åtar oss att samarbeta med andra organisationer inom industrin, regeringar, utbildningsinstitutioner och ideella Organisationer för att utveckla en gemensam förståelse av de sammanhang i vilka terrorism och våldsam extremistisk innehåll publiceras och att förbättra tekniken för att upptäcka och ta bort terrorism och våldsam extremistisk innehåll mer effektivt. Detta kommer att omfatta:

  • Arbetet med att skapa robusta delade datamängder för att påskynda lärande och AI och delar insikter och lärdomar från data.
  • Utvecklingen av öppen källkod eller andra gemensamma verktyg för att upptäcka och ta bort terrorister eller våldsamma extremistiska innehåll.
  • Aktivering av alla företag, stora och små, för att bidra till det gemensamma arbetet och att bättre hantera upptäckt och borttagning av innehållet på deras plattformar och tjänster.

Krisen Protokoll. Vi åtar oss att samarbeta med andra organisationer inom industrin, regeringar och icke-statliga Organisationer för att skapa ett protokoll för att svara mot nya aktiva händelser, omgående, så att relevant information snabbt och effektivt kan delas, bearbetas och åtgärdas genom att alla intressenter med minimal fördröjning. Detta omfattar upprättandet av incident management team att samordna åtgärder och i stort sett distribuera information som ligger i allmänhetens intresse.

Utbildning. Vi åtar oss att samarbeta med andra organisationer inom industrin, regeringar, utbildningsinstitutioner och ideella Organisationer för att förstå och utbilda allmänheten om extremistiska och våldsamma innehåll online. I detta ingår att utbilda och påminna användare om hur man rapporterar eller på annat sätt inte bidra till spridningen av denna online-innehåll.

Bekämpa Hat och Trångsynthet. Vi åtar oss att samarbeta med andra organisationer i branschen att angripa de bakomliggande orsakerna till extremism och hat på nätet. Detta inkluderar att ge större stöd till relevant forskning – med tonvikt på effekterna av online hatar offline diskriminering och våld – och att stödja kapacitet och förmåga av icke-statliga Organisationer som arbetar för att utmana hatar och främja pluralism och respekt online.