Hvorfor Yadavs-Jatavs er å stemme sammen – BJP ansvarlig?

0
17

IANS|Mai 16, 2019, 11.57 ER IST0Comments
BCCLSP-BSP alliansen er nå klar for en viktig seier i Uttar Pradesh, og hvis rapportene er å bli trodd, det kan til og med ut gjør BJP.LUCKNOW: SP-BSP alliansen, selv på sigarett slutten av valget, er fortsatt en gåte for mange og politiske forståsegpåere være skeptisk om sin fremtid. Frøene av alliansens fremtid ligge begravd i fortiden sin.

Yadavs og Jatavs i Uttar Pradesh har vært i krig siden 1995, da Samajwadi Party-Bahujan Samaj Party alliance sprakk opp etter den beryktede State Guest House hendelse der Mayawati, deretter et andre trinn BSP leder, ble holdt fanget med party MLAs for nesten 28 timer.

Deretter Mulayam Singh regjeringen ble avvist, og Mayawati, med støtte fra Bharatiya Janata Party (BJP), ble Chief Minister i Uttar Pradesh. Herfra begynte Yadav-Jatav krigen som nådde ut til det landlige interiør av staten.

Når Mayawati kom til makten, Yadavs ville bli utsatt og inntektsført under SC/ST Handle, og når det var Yadavs’ tid i staten, Jatavs ville være på mottakersiden. Både kaste grupper ble vekselvis i kraft, og spillet spilles på. Både kaste grupper kåret til en bloc for sine gamle ledere.

I 2014, trollbundet av Narendra Modi magi som hadde sluppet løs over hele landet, Yadavs og Dalits gikk med BJP i håp om å finne en ny horisont for seg selv.

Den Yadavs var opprørt fordi Mulayam Singh Yadav hadde blitt presset til semi-avgang av sin sønn Akhilesh og Jatavs gledet oss til å se Mayawati er slipping politiske grafen.

“Når vi stemte for BJP, vi var håpefulle, men vårt håp ble knust da partiet kom til makten i Uttar Pradesh. Yogi Adityanath regjeringen systematisk fjernet Yadavs skrevet i politiet og sendt dem på uviktige oppgaver – dette genererte utrygghet i samfunnet på bakkenivå,” sa Shailendra Yadav, en forretningsmann i Kannauj.

“BJP ardently beilet OBCs men holdt Yadavs helt ut. De gjorde ikke gi billetter til Yadavs, nektet dem ministerstillinger. Yadav offiserer ble også dyttet ut av viktige posisjoner. For et samfunn som utgjør 15 prosent av den totale befolkningen og nesten 40 prosent av OBC befolkningen, dette var uakseptabelt.”

I mellomtiden, den Jatavs som hadde stemt for BJP forlater BSP med null sitteplasser i 2014, var like desillusjonert med Yogi Adityanath regjeringen.

“Yogi regjeringen behandlet oss med forakt. De snakker om Dalits men når det kommer til deling av strøm, vil de holde oss ut. Se på den patetiske tilstand av Dalits i sitt eget parti – de forblir fremmedgjort fra kjernen grupper av partiet. Den BJP i hovedsak har en øvre kaste mentalitet – Yogi Adityanath fikk Chief Minister ‘ s offisielle residens vasket med ‘Gangajal” fordi de tidligere beboer (Akhilesh Yadav) var en OBC,” sa en Dalit-regjeringen offiser, som snakket på betingelse av anonymitet.

Politimannen påpekte at det var en nødvendighet for at laget Yadavs og Jatavs endelig begrave sine krigshandlinger og bli med hendene for å gjenvinne sin plass i kraft.

“Vi har stemt sammen fordi budskapet var klart – enten bli med hender eller stemme sammen eller fortsette å møte ydmykelse,” offiseren lagt til.

Lederne, Mayawati og Akhilesh Yadav, også var like ivrige etter å reparere deres politiske karrierer. Mayawati hadde møtt store feil i 2014 valg og deretter i 2017 Montering valg. Akhilesh Yadav, etter familie feide, hadde mistet strøm i 2017 valg og nødvendig for å få sin handle sammen, før hans parti ble oppløst.

SP-BSP alliansen er nå klar for en viktig seier i Uttar Pradesh, og hvis rapportene er å bli trodd, det kan til og med ut gjør BJP.

Alliansen er sikker på å spille rollen som kongen, og ikke nødvendigvis den kingmaker.

“Ikke bli overrasket over resultatet. Alliansen kunne gi neste statsminister til landet. Ingen regjering vil være dannet uten oss,” sa SP-talsmann Anurag Bhadauria.