Mayawati kommer ut i stöd av Mamata, säger EG-agerar under press

0
18

PTI|Maj 16, 2019, 11.50 ÄR IST0Comments
BCCLvalkommissionen inskränkt kampanjer i West Bengal under trycket av den centrala regeringen, Mayawati ytterligare debiteras.LUCKNOW: Rally bakom Mamata Banerjee, BSP supremo Mayawati torsdag ut att West Bengal chief minister är riktade som en del av en konspiration för att avleda uppmärksamhet från fel i Modi regeringen.

Det är nu klart att det enligt den nuvarande Chief Val Kommissionär, Lok Sabha opinionsmätningarna inte är en helt gratis och rättvist sätt, fd Uttar Pradesh chief minister reportrar här.

Valkommissionen inskränkt kampanjer i West Bengal under trycket av den centrala regeringen, hon ytterligare debiteras.

Valkommissionen på onsdag beställt en kampanj i nio västbengalen valkretsar till slut till 10 PM på torsdag, en dag före utsatt deadline, i kölvattnet av våld mellan BJP och TMC arbetstagare i Kolkata.

Vice Val Kommissionär Chandra Bhushan Kumar hade sagt som det var för första gången som en sådan åtgärd har vidtagits med hjälp av konstitutionella befogenheter i enkäten panel.

EG: s åtgärder som kom efter att delar av Calcutta upplevt omfattande våld under BJP vd Amit Shah massiva road show i staden. En byst av 19th century Bengali ikonen Ishwarchandra Vidyasagar var också vandaliserad under våld.

Den ordning som sa att det har varit meddelas av Kommissionen att det har funnits en växande fall av störningar och våld i samband med politiska kampanjer och processioner i West Bengal under pågående val.

EG åberopat Artikel 324 av Grundlagen för att inskränka de som kämpar för den sista fasen av valet den 19 Maj.

De valkretsar där kampanjarbete har inskränkts är-Dum Dum, Barasat, Basirhat, Jaynagar, Mathurapur, Diamond Harbour, Jadavpur, Kolkata Dakshin och Calcutta Uttar.