Asus fast av Delhi High Court Från att Sälja Produkter Med ‘Zen’ – Varumärke, Asus Svarar

0
19

Asus-Teknik har dämpats av Delhi High Court från försäljning och marknadsföring på mobiltelefoner och tillbehör under varumärket Zen, ZenFone eller någon annan identiskt varumärke.

Den Rättvisa Manmohan för kom på en grund filed Telecare Nätverk som försöker begränsa Asus från att direkt eller indirekt sälja, erbjuda och reklam för försäljning av mobiltelefoner, tillbehör och andra relaterade varor, eller andra varor under varumärket Zen, ZenFone eller identiska varumärken.

Domstolen beordrade Asus inte att sälja någon produkt som är identisk eller i bedrägligt liknande varumärke Zen och Zen Mobil.

Telecare Nätet sa att de varumärken Zen och ZenMobile komma under Trade Marks Act, 1999, och har varit kontinuerligt och används flitigt av företag i sina telefoner, smartphones, surfplattor och tillbehör sedan 2008.

Domstolen sade: “…triple identitet test är nöjd som tilltalade (Asus) har använt sig av ett bedrägligt liknande eller identiska varumärken registrerade (ZenFone) i förhållande till identiska varor (mobiltelefoner) med identiska handel kanaler.”

“Consquently den tilltalade (Asus) har antagit ett bedrägligt liknande mark där den dominerande delen av de svarande markera ZenFone är kärandens (Telecare) mark Zen, för samma produkt, dvs mobiltelefoner, visar prima facie att det finns en risk för förväxling och skador på kärandens goodwill”, sägs det.

Telecare Nätverk har hävdat att Asus mark var sannolikt att orsaka förvirring hos allmänheten om att två var på något sätt är förknippade och Asus handlat mala fide avsikt att rida på sin goodwill och anseende.

Att motverka denna inlämning, Asus sa att det inte fanns något utrymme för förvirring eller bedrägeri i medvetandet hos konsumenterna som märket ZenFone var tillsammans med sin välkända registrerade hus märket Asus, och därigenom identifiera källan och ursprunget av deras produkter.

I ett uttalande till Prylar 360, Asus svarade att de Delhi High Court, s att flytta, säger “Asus legal team arbetar för närvarande med Delhi High Court i Indien för att lösa Zen Mobiler och ZenFone varumärke stämning. Leverans av Asus smartphones, bärbara datorer och andra produkter, samt teknisk support och service efter köp för alla Asus produkter förblir oförändrade för alla konsumenter.”