Ber Google Chrome-användare för att få hjälp att upptäcka bedrägliga webbplatser

0
23

Google denna veckan bad om hjälp med att identifiera misstänkta webbplatser, som erbjuder användare av sin webbläsare Chrome ett tillägg som låter dem råttan ut Webbadresser.

Den Misstänkta Webbplatsen Reporter, som kan läggas på skrivbordet Chrome, placerar en ny flagga-stil-ikonen i det översta fältet i webbläsaren. “Genom att klicka på ikonen du nu möjlighet att rapportera om osäkra webbplatser för att Säker Surfning för ytterligare utvärdering,” Emily Schechter, en Chrome-produkt manager, skrev i en tisdag post till en blogg.

[ Relaterat: Hur för att skydda Windows-10 St från ransomware ]

Säker Surfning är namnet på den teknik som används av Google ‘ s sökmotor, Chrome, Mozilla Firefox, Apples Safari och Android för att styra bort användare från webbplatser som innehåller skadlig eller vilseledande innehåll. På baksidan slutet, Google använder robotar för att skanna nätet och även skapa en lista över webbplatser som värd malware, skadliga nedladdningar eller bedrägliga annonser och sidor. Utvecklare av programvara kan sedan koppla in ett API för att integrera denna lista i sina egna program, något konkurrerande webbläsare beslutsfattare har gjort i flera år.

Slutresultatet är en varning som ingriper för att tala om för användaren att den avsedda destinationen är skumma och bör undvikas. I Krom, en av de många varningar i Säker Webbsökning som utlöser läser, “Vilseledande plats före” följt av förklarande text.

Nu vill Google-användare såväl som sina robotar till finger otäcka platser.

Men en del av informationen i pop-up-ruta placeras ut efter att klicka på den Misstänkta Webbplatsen Reporter ikonen för sig verkade misstänkt. När du är på en av våra vanliga destinationer, Misstänkt Webbplats Reporter identifierade “Site inte i topp 5K platser” så vad gjorde URL misstänkta. Vid nationella nyheter organisationens webbplats, Misstänkt Webbplats Reportern sa “inte Har besökt webbplatsen under de senaste 3 månaderna.”

Schechter också utropat en mer subtil förbättring av Chrome som hon sa skyddade användare. Den namnlösa varning visas när webbläsaren styr mot en webbplats med en bedrägliga URL, ett vanligt trick hackare och bedragare spela.

[ Förbereda sig för att bli en Certified Information Security System Professional med denna omfattande online-kurs från PluralSight. Erbjuder nu en 10-dagars gratis testperiod! ]

“Till exempel, det är lätt att blanda ihop “go0gle.com” med ” google.com,'” sade hon. “Denna nya varning fungerar genom att jämföra adressen till den sida du för närvarande på att Webbadresserna till sidor som du har besökt nyligen. Om URL: en ser ut, och kan få dig att vara förvirrad eller lurade, vi ska visa en varning som hjälper dig att komma tillbaka till säkerheten.”

Schechter sade att den nya varning starta om Chrome 75, den aktuella versionen som debuterade den 4 juni. Computerworld försökte hennes exempel och ostadigt permutationer av andra ofta nås Webbadresser, men någon sådan varning visas. I likhet med andra utvecklare, Google ofta rullar ut nya funktioner i Chrome i skeden som en del av sin kvalitetskontroll insatser.

Den Misstänkta Webbplatsen Reporter add-on kan laddas ner från Chrome e-butik.

Google

Ett nytt Chrome-tillägget kan webbläsare användare rapportera misstänkta webbplatser till Googles tjänst Safe Browsing för utredning.

Denna berättelse, “ber Google Chrome-användare för att få hjälp att upptäcka bedrägliga webbplatser” var ursprungligen publicerad av