Cisco ansluter med IBM för att förenkla hybrid-moln distribution

0
23

Cisco och IBM sade företagen skulle ut sina data-center och moln-teknik för att hjälpa kunderna på ett mer enkelt och säkert bygga upp och stödja på lokaler och hybrid-moln-applikationer.

Cisco, IBM Moln och IBM Global Technology Services (professional services av IBM) sade att de kommer att arbeta för att utveckla en hybrid-moln arkitektur som smälter Cisco data center, nätverk och analytics-plattformar med IBMS cloud erbjudanden. IBM: s bidrag includea en tung betoning på Kubernetes-baserade produkter såsom Cloud Foundry och Moln Privata såväl som en katalog av IBM affärssystem såsom Websphere och öppen källkod såsom Öppna Vispa, KNative, Istio och Prometheus.

[ Läs också: Hur man planerar en software-defined data center network ]

Cisco sa att kunder som använder sina Virtuella Ansökan Centrerad Infrastruktur (ACI) teknik kan nu utvidga nätverket tyg från lokaler till IBM Moln. ACI är Ciscos programvarudefinierade nätverksfunktioner (SDN) data-center paket, men det ger också bolagets Avsikt-Baserade Nätverk-teknik, som ger kunderna möjligheten att automatiskt genomföra nätverk och politiska förändringar på farten och se till data leverans.

IBM sade Cisco ACI Virtuella Pod (vPOD) programvara kan nu köras på IBM Moln bare-metal-servrar. “vPOD består av virtuella taggar och blad och har stöd för upp till åtta fall av ACI Virtuell Kant. Dessa element är ofta distribueras i Vmwares tjänster på IBMS Cloud för att stödja hybrid distributioner från lokaler miljöer till IBMS Cloud,” bolaget anges.

“Genom ett nytt samarbete med IBM Global Technology Services team, kunder kan genomföra Virtuella ACI på deras Cloud,” Cisco Kaustubh Das, vice president, strategi och produktutveckling skrev i en blogg om avtalet. “Virtuella ACI är en programvara som enda lösning som du kan använda överallt där du har minst två servrar som du kan köra VMware ESXi hypervisor. I framtiden, förmågan att utnyttja Cloud Pak för Applikationer i en Cisco ACI miljö kommer också att stödjas,” sade han.

IBM: s färdigförpackade Moln Paks inkluderar en säker Kubernetes behållare och containrar IBM middleware utformad för att låta kunder snabbt spin-up företag färdiga behållare, Stora Blå sagt.

Dessutom IBM sa att det skulle lägga till stöd för sitt IBM Privata Moln, som förvaltar Kubernetes och andra behållare på Cisco HyperFlex ‘och HyperFlex’ Kant hyperconverged infrastruktur (MDI) system. HyperFlex ‘ är Ciscos HCL som erbjuder datorer, nätverk och lagring av resurser i ett enda system. Paketet kan hanteras via Cisco Intersight software-as-a-service cloud-plattform som erbjuder en central instrumentpanel av HyperFlex ‘ verksamhet.

IBM säger att det var att lägga Hyperflex ‘ stöd till dess IBM Moln Pak för Applikationer.

Paks inkluderar IBM Multicloud Chef som är en Kubernetes-baserad plattform som kan köras på företagets Cloud Egen plattform och låter kunderna att hantera och integrera arbetsbelastning på moln från andra leverantörer som Amazon, Red Hat och Microsoft.

I hjärtat av Multi-cloud Manager är en dashboard-gränssnitt för att hantera tusentals Kubernetes applikationer och stora volymer av data oavsett var i organisationen de befinner sig.

Tanken är att Multi-cloud Manager gör att verksamhet och utveckling lag får synlighet Kubernetes program och komponenter i olika moln och kluster via en enda kontroll-rutan.

“Med IBM Multicloud Manager, företag kan ha en enda plats att hantera flera kluster som löper över flera lokaler, offentliga och privata moln miljöer, som ger en konsekvent synlighet, styrning och automation från lokaler till kanten, skrev IBM: s Evaristus Mainsah, chef för IBMS Cloud Eget Ekosystem i en blogg om förhållandet.

Fördelad arbetsbelastning kan skjutas ut och förvaltas direkt på enheten i en mycket större omfattning i flera offentliga moln på lokaler och platser. Synlighet, efterlevnad och styrning är försedd med förlängda MCM funktioner som kommer att finnas tillgänglig på lätta enheten lager, med en koppling tillbaka till den centrala servern/gateway, Mainsah anges.

Dessutom, Cisco AppDynamicskan vara bundna till att följa infrastrukturen och verksamheten, Cisco anges. Cisco nyligen har lagt till AppDynamics för Kubernetes, som sade Cisco kommer att minska den tid det tar för att identifiera och felsöka prestandaproblem i hela Kubernetes kluster.

Företagen sade hybrid-moln arkitektur de ser framför oss kommer att bidra till att minska komplexiteten i att sätta upp och hantera hybrid-moln miljöer.

Cisco och IBM är både aggressivt jaga cloud kunder. Cisco trappade upp sina egna moln närvaro 2018 med alla typer av stöd som härrör från ett avtal med Amazon Web Services (AWS) som kommer att erbjuda företagskunder en integrerad plattform för att hjälpa dem att mer bygga helt enkelt, säker och ansluta Kubernetes kluster över eget datacenter och AWS molnet.

Cisco och Google i April utökade deras gemensamma cloud-utveckling för att hjälpa kunderna att lättare bygga säkra multicloud och hybrid program överallt från på plats i datacenter till publika moln.

IBM väntar på att stänga sin $34 miljarder Red Hat affär som man förväntar sig kommer att ge det en enorm närvaro i den hett omtvistade hybrid-moln arena och öka sitt insteg till konkurrenter – Google, Amazon och Microsoft bland andra. Gartner säger att marknaden kommer att vara värt $240 miljarder nästa år.

Denna berättelse, “Cisco ansluter med IBM för att förenkla hybrid-moln-distribution” var ursprungligen publicerad av