Qatar om te investeren USD 3 miljard in cash-vastgebonden Pakistan

0
12

Islamabad: Qatar heeft besloten om te investeren USD 3 miljard in cash-vastgebonden Pakistan te helpen de laatste in het versterken van de instortende economie.

Dit werd bekend gemaakt op maandag na een bezoek van twee dagen van Qatar's Emir Sjeik Tamim Bin Hamad Al Thani naar Pakistan als het Imran Khan-led regering blijft de strijd een ballonvaart balans-van-betaling-crisis.

"Op de richtlijnen van de HH Amir Sjeik Tamim bin Hamad Al-Thani, HIJ Vice-eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken van Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani aangekondigde nieuwe investeringen in de vorm van deposito ‘ s en de directe investeringen in de Islamitische Republiek Pakistan met een totale waarde van USD 3 miljard," de Qatar News Agency zei.

Met deze nieuwe investering pakket, de grootte van de Qatari-Pakistaanse economische partnerschap zal een bedrag van 9 miljard USD, gezegd.

Het nemen van op Twitter, Abdul Hafeez Sheikh, de pakistaanse Minister-president's financieel adviseur, zei: "Wil graag de Emir van Qatar HOOGHEID Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani voor de aankondiging van US $3 Miljard in #deposito ‘ s en directe #investeringen voor #Pakistan en #Qatar's belofte om de verdere ontwikkeling van de betrekkingen tussen de twee landen."

Qatar is het vierde land om een bailout pakket aan Pakistan, na China, de verenigde arabische emiraten en Saoedi-Arabië.

China heeft gegeven aan Pakistan USD 4,6 miljard in de vorm van deposito ‘ s en commerciële leningen, terwijl Saoedi-Arabië heeft aangekondigd een bailout pakket ter waarde van USD 3 miljard in aanvulling op USD 3,2 miljard olie-faciliteit op uitgestelde betalingen, afhankelijk van De Express Tribune.

De VAE heeft een bailout pakket van USD 2 miljard aan Pakistan.

Vorige maand, Islamabad had een akkoord bereikt met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voor een bailout pakket van USD 6 miljard. De deal wordt verwacht te worden goedgekeurd door de directie van het IMF op 3 juli.

Naast de ondersteuning door de wereldwijde financiële lichaam, Pakistan ontvangt extra middelen ter waarde van bijna USD 2-3 miljard van instellingen, zoals de Aziatische ontwikkelingsbank en de wereldbank.