Onderzoek werpt licht op pesten en discriminatie op het Max Planck instituut

0
36

Duizenden onderzoekers over de werkcultuur volgende openbare verslagen van pesten

Een op de tien wetenschappers die werkzaam zijn in de duitse Max Planck instituut hebben ervaren pesten in de laatste 12 maanden, een organisatie-brede enquête heeft aangegeven.

Dit aantal stijgt naar één op de vijf als de termijn wordt verlengd tot na het afgelopen jaar, en andere reacties hoogtepunt problemen met de organisatorische cultuur, zoals de sekse-discriminatie en een slechte balans tussen werk en privé.

Het onderzoek is het grootste onderzoek van enkele wetenschappelijke organisatie-to-date en betrokken meer dan 9000 deelnemers die de samenleving meer dan 20.000 medewerkers in dienst op 86 instellingen. Het was in opdracht volgende twee high-profile pesten schandalen van het afgelopen jaar, waarbij institutionele bestuur.

Hoewel onderzoekers rapporteren doorgaans van een hoog niveau van persoonlijke betrokkenheid bij de organisatie, de resultaten van de enquête suggereren incidenten van pesten en seksuele discriminatie komen regelmatig voor, met meer dan één op de tien vrouwen zeggen dat ze hadden ervaren seksuele discriminatie in de laatste 12 maanden en een derde van de vrouwen rapporteren zij hadden ervaren ongelijke behandeling vanwege hun geslacht. De reacties gaven ook duidelijke verschillen in de ervaringen van de duitse en niet-duitse personeel, met de helft van de niet-duitse medewerkers uit andere EU-landen zeggen dat ze gevoeld hebben genegeerd of uitgesloten.

De deelnemers rapporteerden ook problemen balans te vinden tussen werk en privé-leven, met een derde van het personeel zeggen dat hun leven thuis lijdt aan het werk op zijn minst een paar keer per maand. De helft van alle onderzoekers rapporteerden minder nemen ouderschapsverlof op dan ze zou hebben gewild om te voorkomen dat het zetten van hun loopbaan bij een nadeel.

‘De resultaten tonen aan hoe belangrijk het is om te blijven bouwen aan een prestatie-gericht, maar ook een respectvol en waarderend werken, de cultuur en de sfeer op onze Instituten en om maatregelen in te voeren voor veranderingen in de relevante locaties,’ de maatschappij-voorzitter Martin Stratmann zei in een verklaring. Hij voegde eraan toe dat de organisatie heeft een zero-tolerance beleid tegen pesten en seksuele intimidatie’.