Undersøkelsen kaster lys på mobbing og diskriminering ved Max Planck Society

0
31

Tusenvis av forskere bedt om å arbeide kultur følgende offentlige rapporter om mobbing

Én av ti forskere som jobber på tyske Max Planck Society har opplevd mobbing i løpet av de siste 12 månedene, en organisasjon bred undersøkelse har indikert.

Dette tallet øker til ett i fem når perioden er forlenget utover det siste året, og andre tiltak høydepunkt problemer med organisasjonskultur som kjønnsbasert diskriminering og en dårlig balanse mellom jobb og fritid.

Undersøkelsen er den største etterforskningen av en enkelt vitenskapelige organisasjonen til dato, og involverte mer enn 9000 deltakere som representerer samfunnet er mer enn 20 000 medarbeidere på 86 institusjoner. Det ble bestilt følgende to høy-profil mobbing skandaler det siste året som involverer institusjonelle medlemmer.

Selv om forskere rapporterer generelt en høy grad av personlig forpliktelse til organisasjonen, og resultatene fra undersøkelsen tyder på tilfeller av mobbing og seksuell diskriminering forekommer regelmessig, med mer enn én av ti kvinner sier at de hadde opplevd seksuell diskriminering i de siste 12 måneder, og en tredjedel av kvinnene rapporterte at de hadde opplevd urettferdig behandling på grunn av sitt kjønn. Svarene indikerte også markerte forskjeller i opplevelser av tyske og ikke-tyske ansatte, med halvparten av ikke-tyske ansatte fra andre EU-land som sier at de har følt seg oversett eller utelatt.

Deltakerne rapporterte også om vanskeligheter med å balansere arbeid og privatliv, med en tredjedel av personalet sier sitt liv i hjemmet lider på grunn av arbeid på minst et par ganger i måneden. Halvparten av alle forskere er rapportert å ta mindre foreldrepermisjon enn de ville ha likt for å unngå å sette sine karrierer på en ulempe.

‘Resultatene viser hvor viktig det er å fortsette å bygge en performance-orientert, men også en respektfull og anerkjennende arbeider kultur og atmosfære på våre Institutter og å innføre tiltak for endringer på relevante steder,’ samfunnet ‘ s president Martin Stratmann sa i en uttalelse. Han la til at organisasjonen har en null-toleranse policy om mobbing og seksuell trakassering’.