Undersökningen belyser mobbning och diskriminering på Max Planck-Sällskapet

0
26

Tusentals forskare bad om att arbeta kultur följande allmänna rapporter om mobbning

En av tio forskare som arbetar vid tyska Max Planck Society har upplevt mobbning under de senaste 12 månaderna, en organisation-omfattande undersökning har visat.

Denna siffra ökar till en av fem när tidsperioden är längre än vad som är det senaste året, och andra svar belysa problem med den organisatoriska kultur som könsdiskriminering och en dålig balans mellan arbete och fritid.

Undersökningen är den största undersökning av en enda vetenskaplig organisation för att datum, och omfattade mer än 9000 deltagare som representerar samhället är mer än 20 000 anställda på 86 institutioner. Det var på uppdrag följande två hög-profil mobbning skandaler förra året med institutionella styrelsen.

Även om forskarna i allmänhet rapporterar en hög grad av personligt engagemang för organisationen undersökningens resultat tyder på mobbning och sexuell diskriminering förekommer regelbundet, med mer än en av tio kvinnor säger att de hade upplevt sexuell diskriminering under de senaste 12 månaderna och en tredjedel av kvinnorna rapporterar att de hade upplevt orättvis behandling på grund av sitt kön. Svaren visade också tydliga skillnader i upplevelser av tyska och icke-tyska personal, med hälften av icke-tyska personal från andra EU-länder säger att de har känt sig ignorerade eller inte.

Deltagarna rapporterade också svårigheter att balansera arbete och privatliv, med en tredjedel av de anställda säger att deras hem liv lider på grund av att jobba minst ett par gånger i månaden. Hälften av alla forskare rapporterade att ta mindre föräldraledighet än de skulle ha velat för att förhindra att sätta sin karriär på det som en nackdel.

Resultaten visar hur viktigt det är att fortsätta att bygga upp en performance-orienterade, men också ett respektfullt och uppskattar att arbeta kultur och atmosfär på vårt Institut och att införa åtgärder för att förändringar på relevanta platser, ” samhället talman Martin Stratmann sade i ett uttalande. Han tillade att organisationen har en nolltolerans mot mobbning och sexuella trakasserier”.