AMERIKANSKA presidentvalet: Kamala Harris’ kampanj syftar Iowa öka

0
14

Des Moines, Iowa: Det var den tredje dagen av en fem-dagars rundtur med buss över Iowa förra veckan att 2020 Vita Huset utmanare Kamala Harris slutligen verkade för att slå henne steglängd.

Beväpnad med färska rekommendationer från två av statenär mest eftertraktade politiska påverkare tidigt på lördag, USA Senator från Kalifornien fick ett entusiastiskt välkomnande från över 500 personer på en Des Moines high school.

För första gången under hennes turné som började på torsdag, publiken började skandera Harriså nya slogan om Republikanska Donald Trumpör ordförandeskapet: är Snubben måste gå!ä

Landet behöver en ledare som kan äåtala mot Trump” och ”det kommer att ta en åklagare för att göra det, sä Harris, Kalifornienär tidigare högsta åklagare och en före detta åklagare i San Francisco, berättade för publiken. är viäve fick ganska rap sheet.ä

Harris, 54, är en av två dussin Demokrater, som tävlar för partiet nominering för att ta på Trump i November 2020 val.

Månader efter inresa i presidentvalet som ett relativt nytt ansikte på den nationella scenen, Harris, som är av Jamaicanska och södra Asien härkomst, har rankat på fjärde plats i de flesta nationella opinionsundersökningar, bakom fd Vice-President Joe Biden och liberala AMERIKANSKA Senatorer Elizabeth Warren i Massachusetts och Bernie Sanders från Vermont.

Hennes kraftiga stöd efter de första Demokratiska president-debatten i juni i Miami, där hon framgångsrikt utmanat Bidenör att spela in på ras, hade försvunnit från den andra debatten i juli i Detroit, där hon blev attackerad av mindre kända rivaler.

En Reuters/Ipsos-undersökning som tagits mellan 1-5 augusti visade att Biden kvar på första plats med 22 procent stöd, relativt oförändrad från månaden innan. Harris var i fjärde, sjönk 4 punkter till 5,7 procent stöd under samma period.

Men i Iowa, finns det tecken på att hennes kampanj skulle kunna få dragkraft. En Monmouth University enkät ut den 8 augusti visade Harris tredje i staten, med 11 procent stöd, bakom joe Biden och Warren.

Och på lördag, hennes kampanj meddelat stort erkännande från Iowa makt par Sue and Bob Dvorsky, en tidigare statliga partiet ordförande och en tidigare state senator, som stödde tidigare President Barack Obama under 2008 i hans förvåning upprörd över Hillary Clinton, då Clinton 2016 när hon eked ut en seger över Sanders.

Vinnare i Iowaör det Demokratiska stjärnan har gått med på att vara den part somär nominerade för de senaste sex val cykler och Obamaär det seger i 2008 kastade ut honom från mindre kända junior AMERIKANSK senator, till Vita Huset. I en intervju på söndagen, Harris sade, att hon kände att hennes prestationer i den andra debatten inte matcha hennes stand-out prestanda i Miami.