Fremtiden for bånd med Kina vil være avhengig av gjensidig følsomhet: India

0
11

Beijing: India på mandag at fremtiden for samarbeidet med Kina vil være avhengig av gjensidig følsomhet for "hver andre's core bekymringer" og riktig administrere forskjellene var avgjørende for det bilaterale forholdet bli en faktor av stabilitet i en usikker verden.

Tale på 4. India-Kina Media Forum, External Affairs Minister S Jaishankar sa at lederne for de to landene hadde avtalt at & amp; quot;forskjeller burde ikke bli tvister".

Hans bemerkninger kom dager etter at Kina protesterte til Ladakh blir gjort en Union Territorium og spurte India og Pakistan for å unngå handlinger som "ensidig endre status quo" og forverre konflikter.

Jaishankar også uttrykt bekymring over India's handelsunderskudd i den bilaterale handelen og kalles for større tilgang til India's farmasøytisk og IT-produkter og-tjenester i innenlandsk Kinesiske markedet.

Jaishankar, som møtte Kinesiske Vice President Wang Qishan i morgen, sa de diskuterte utvikling globale situasjonen og større rebalansering som reflekterer veksten i India og Kina som to store utviklingsland.

Med henvisning til hans møte med Kinesiske utenriksminister Wang Yi, Jaishankar sa de to sidene diskutert hele skalaen av spørsmål, inkludert internasjonale situasjonen, regionale aspekter og de bilaterale forbindelsene.

Han sa diskusjonene ble betydelig som to sider forberede for President Xi Jinping's besøk til India for 2. Uformelle Toppmøtet i senere i år, og feirer 70-Årsdagen for etableringen av diplomatiske forbindelser neste år.

Med henvisning til det uformelle toppmøtet mellom Statsminister Narendra Modi og den Kinesiske President i Wuhan i April i fjor, sa han at det var "en historisk møte" som har gitt positiv retning til det bilaterale forholdet.

"Det er en gjensidig avtale som som to av de største og raskest voksende u-land, som representerer nesten en tredjedel av den globale befolkningen, stabil og balansert utvikling av våre forbindelser vil ikke bare være gunstig for våre to folk, men også en faktor av stabilitet i denne usikre globale miljøet. Våre to land har lignende mål i forhold til å gi bedre muligheter for våre folk," sa han.

Jaishankar sa at det har vært fremgang i et helhetlig forhold siden Wuhan-toppmøtet.

"De to land er enige om at opprettholdelsen av fred og ro i grenseområdene er avgjørende for en jevn utvikling av våre relasjoner. For dette, to væpnede styrker, har forbedret kommunikasjon og implementering av ulike tillitskapende tiltak," sa han.

Statsråden sa at det er naturlig for oss som naboer og store utviklingsland at det ville være problemer i bilaterale bånd.

"The future of India-Kina forholdet vil åpenbart avhenge av gjensidig følsomhet for hverandre's core bekymringer. Det er naturlig, både som naboer og store utviklingsland at det ville være problemer i våre bånd. Riktig administrere forskjeller er derfor viktig. Som våre ledere ble enige om i Astana, forskjeller bør ikke bli tvister. Det er hvordan India-Kina relasjoner kan være en faktor av stabilitet i en usikker verden," sa han.

Han sa positiv retning bånd etter Wuhan Summit har åpnet opp for en verden av nye convergences.

"å Utnytte dette og ta våre bånd til et nytt nivå, vil kreve et sterkt offentlig støtte i begge samfunn. Media kan gi et stort bidrag til målet," sa han.

Jaishankar sa de økonomiske forhold mellom de to landene har sett noen fremgang.

"Den bilaterale handelen har økt, men slik har også vår underskudd, som er en sak av noen bekymring. Vi setter pris på tiltak som er iverksatt i de siste månedene av den Kinesiske side for å øke importen fra India. Dette arbeidet kan utvides til å omfatte tiltak for å muliggjøre økt tilgang for vår farmasøytiske og IT-produkter og-tjenester i innenlandsk Kinesiske markedet," sa han.

Med henvisning til det andre møtet av high-nivå Mekanisme på Kultur-og Folk-til-Folk-Utveksling co-ledet av ham og den Kinesiske utenriksminister, han sa det var et resultat av enighet oppnådd mellom Statsminister Modi og President Xi Jinping under Wuhan-toppmøtet.

"Det reflekterer vår felles enighet om at å øke og styrke kultur-og folk-til-folk-utveksling ville bidra til den generelle utviklingen av det bilaterale forholdet," sa han.