Overtired Japan slå til office siestas

0
15

Tokyo: OECD-statistikk, i sin 2019 Kjønn Data Portal, avslørte at Japan har kortest gjennomsnittlig søvn i verden på 442 minutter per dag i året — ca 7.3 timer en natt.

Sør-Korea også scoret lavt på 471 minutter, mens mange land i gjennomsnitt mer enn 500 minutter (8.3 timer) inkludert Storbritannia, Frankrike, Spania, USA og Kina. En ny lov begrensninger i overtid trådte i kraft i Japan i April 2019 å bekjempe kultur av lange arbeidsdager som har bidratt til arbeidstakere’ kort søvn sykluser; den nye loven begrenser juridiske overtidsarbeid til 45 timer i en måned og 360 timer i året.

Det’s tre o’klokke i ettermiddag i Tokyo, og forretningsfolk over hele byen er hoppende mellom møter utenfor kontoret, sniker i pauser før du drar tilbake. Krøp sammen over små bord i kaffebarer, med ansiktet vendt ned over sine bærbare datamaskiner, øyne glasert over, og de til slutt å sovne av. Folk er så sliten, sover i cafés som dette er vanlig. Et par timer senere, de som er heldige nok til å få seter på sine trangt tog reiser hjem lukket øynene igjen så snart toget begynner å bevege på seg.

Men ingen rundt dem flaggermus et øyelokk. Kjent som ‘inemuri’, drifting av offentlig har blitt synonymt med utslitte arbeidere. Imidlertid, toleranse av disse hyppige observasjoner av inemuri er å bidra til country’s kronisk sover problem.

“Det’s så lett å falle inn i den etter en utmattende dag på jobben,” sier Takanori Kobayashi, som søvn planen var så ødelagt av hans tidligere jobb som forretningsmann at han sluttet. Deretter grunnla han Nevro-Område, en start-up for å implementere sover programmer for bedrifter. “Hva jeg hadde’t realisere inntil nylig var hvor mye det var å skade min kvaliteten på søvn over natten.”

I hovedkvarteret til GMO Internet Group, en Tokyo-basert firma som tilbyr tjenester som web hosting, sterke luktene fra aromatisk lavendel olje fylle en ubrukt konferanserom i lunsjpauser, hjelpe de ansatte som opptar de fleste av sine 27 senger å sove. “Hva vi oppfordrer her er ikke inemuri,” sier Sae Takahashi, gruppen’s chief talsperson. “Med hirune, en er bevisst gjøre en innsats for å hvile i løpet av kort tid. På denne måten tror vi at de effektivt kan veksle mellom bedrift og bryte ganger, å skape et bedre arbeidsmiljø.”

Kalles GMO Siesta, og fasiliteter som er tilgjengelig hver dag fra 12.30 for en time. “Det vanlig aspekt av hirune ligner på konseptet av siesta,” Takahashi fortsetter. “Noen bruker rommet som en del av sin daglige rutine for å hjelpe dem med å forynge på ettermiddagen.”