Trött Japan vänder sig till office siesta

0
15

Tokyo: statistik från OECD har i sin 2019 Kön Data Portal, visade att Japan har den kortaste genomsnittliga sömn i världen på 442 minuter per dag för ett år – omkring 7,3 timmar per natt.

Sydkorea har också fått låg på 471 minuter, medan många länder i genomsnitt mer än 500 minuter (8.3 timmar) inklusive Storbritannien, Frankrike, Spanien, USA och Kina. En ny lag tak övertid trädde i kraft i Japan i April 2019 för att bekämpa den kultur av långa arbetsdagar som har bidragit till att arbetstagareå kort sömn cykler; den nya lagen begränsar juridiska övertid till 45 timmar per månad och 360 timmar per år.

Detär nåklockan i eftermiddag i Tokyo, och hela staden är som studsar mellan möten utanför kontoret, smyga i pauser innan du beger dig tillbaka. Hukad över små borden eller i affärer med sina ansikten ned över sina bärbara datorer, ögon glasade över, de så småningom att nicka. Människor är så trött, sover i caféer som detta är vanligt. Ett par timmar senare, de som är lyckliga nog att få platser på deras trånga tåg resor tillbaka hem slöt sina ögon igen så snart tåget börjar röra sig.

Men ingen runt dem fladdermöss en ögonlocket. Känd som ”inemuriå, drivande av i det offentliga har blivit synonymt med utmattad arbetstagare. Men tolerans för dessa frekventa iakttagelser av inemuri bidrar till landetär kroniska sömnproblem.

–Detär så lätt att falla in i det efter en ansträngande dag på jobbet, berä ttar Takanori Kobayashi, vars sömn schema var så förstörda av hans tidigare jobb som en affärsman att han slutade. Sedan grundade han Neuro-Utrymme, en start för att genomföra sova program för företag. är Vad jag hadeör att inse tills nyligen var hur mycket det skulle skada min sömnkvalitet under natten.ä

På huvudkontoret i GMO Internet Group, en Tokyo-baserade företag som erbjuder tjänster som webbhotell, starka dofter från aromatisk lavendel olja fylla en oanvänd konferensrum under lunchrasten, att hjälpa den personal som upptar det mesta av sin 27-sängar för att sova. är Vad vi uppmuntra det här är inte inemuri, berä ttar Sae Takahashi, koncernenör chef talesperson. ”Med hirune, är en medvetet anstränger sig för att stanna inom en kort tid. På detta sätt, vi tror att de effektivt kan växla mellan verksamhet och bryta gånger, vilket skapar en bättre arbetsmiljö.ä

Kallas GMO-Siesta, de faciliteter som finns tillgänglig varje dag från kl 12.30 för en timme. är Den vanliga aspekt av hirune liknar begreppet siesta, sä Takahashi fortsätter. är Vissa använder rummet som en del av deras dagliga rutin för att hjälpa dem att ladda batterierna för eftermiddagen.ä